發新話題

[others] 新手想整枝 MK 12MOD1

GP SPR/A RAS Kit for WA M4 GBB USD$198.00 網站話有貨. 門市訂價應該平D...
http://shop.ehobby亞洲.com/g-p-s ... b.html#.VMYz2UHyyUk

VFC, KA 焊點位係造得較好, 但淨骨都要百五美金左右, 況且普遍各家網站見都係sold out.
CA電槍前節套件該係最平, 但又係要諗掂外管先.
Dboys 司馬級數就無謂考慮了, 一來表面處理相差好遠, 二來散件遂樣買加埋其實亦唔平.

即係
假設你買GP 套件千幾
VFC前後準星三四百
鏡+鏡座+腳架+濕濕碎碎野(hop up座之類)
其實好快到3000

題外話
一碌蛇仔當5、6千落樓...加3千變身..
9千大洋砌支槍依然冇件係真品
好似有點貴

引用:
原帖由 stevechau 於 26-1-2015 15:32 發表

VFC就有齊AEG&GBB的, AEG(MK18款)身邊隊友用落都幾好, 講準比得上馬記~
波箱聽佢上次整槍既槍鋪講都幾靚~

GBB就...有好多人嫌棄呢個牌子一D都唔襟用, 問題多多+彈匣氣化唔好而連射效能差~
我就未 ...
玩得呢d槍型應該主要玩單發? 唔常玩連射快扣基本上各GBB差別不大
VFZ有成槍直接改準佢最省心了~

v!per 條外管好似唔同WA系統, 多左固定槍膛條坑, 理論上用GP set野車條坑都ok
冇留意原來MK12唔係20吋外管,sorry

似乎VFC係比較適合

引用:
原帖由 gainax 於 26-1-2015 23:18 發表

玩得呢d槍型應該主要玩單發? 唔常玩連射快扣基本上各GBB差別不大
VFZ有成槍直接改準佢最省心了~
係就係...不過總會有D人又會撥一撥過去AUTO既, 點都當係一種提醒好D既~
(小弟身邊正正就係有咁既隊友玩呢D槍又嫌GBB彈數少派唔到 )
我呢D揸G5既AUTO一雞都係扣10飛樓下既, 對我影響不大~

不過尋日行開14樓, 正打算問支MK18 GBB時, 店員話支野已經discontinue左...
唔知佢既意思係指只係MK18, 定係所有M4系都停...
(原本仲諗住慢慢等新版彈匣買埋支MK18 )

打咗去14/F,唔再返MK12,

GBB, but it's a GHK GBB BOX. reliable, high ROF, great gas efficiency, AEG receivers

dboys mk12 MOD 1 front set....

回覆 21# 的帖子

M4好似成日停售,會唔會真係出新版先返貨? 因上年問過M4仲係12舊版上身但台灣一早係新版。。
我玩GBB通常Auto多,但落場咁緊係點放,三連放, 快扣連發派彈冇十匣都唔掂
咁玩隨時打三幾支氣=$$$$

買唔到平平地買份前節kit改去v!per到,3K改埋hopup精密管都仲得

引用:
原帖由 jerry853 於 27-1-2015 12:12 發表
打咗去14/F,唔再返MK12,
所以冇提VFC 成槍. 根本買唔到.

不論點砌都好, 總之最先要諗掂既係條外管
1. 如果真數身, 最好先要確定你有o岩用既導氣管, 真係要揾條rifle length導氣管其實都幾閉翳的.
2. 假狗駁長槍管火帽, 同18吋管用既火帽, 結構係唔同的, 所以總係話先要決定外管方案.
3. 留意下正確Douglas 18吋 SPR 槍管既外型, 就會明為何會有假狗駁長槍管火帽..ie.若成條係鋼, 偷盡淨外管大概都要800g以上
4. 現成既WA GBB外管, 不論鋁/鋼, 差不多冇支係啱profile的..要花點心思計好點搞
5. 井/蛇外管的管尾位置, 都車成有內凹槽, 槍膛/hopup座伸延多1mm左右, 同大路外管有丁點分別, 係需要留意的..

引用:
原帖由 gainax 於 27-1-2015 13:29 發表
買唔到平平地買份前節kit改去v!per到,3K改埋hopup精密管都仲得
大大近排有冇去e何B?
我見有好多蛇外管, 價錢好似仲平過以前
但就o甘隔住玻璃睇, D表面處理..黑滑到好似噴油o甘...

回覆 28# 的帖子

回love大
我都好耐冇去,蛇管咩價位到? 以前個d表面處理唔ok, 而家好左定點

引用:
原帖由 gainax 於 27-1-2015 14:13 發表
回love大
我都好耐冇去,蛇管咩價位到? 以前個d表面處理唔ok, 而家好左定點
舉例20吋A2管都唔過四百
以前似磷化, 而家似噴油

發新話題