發新話題

[others] 新手想整枝 MK 12MOD1

蛇外管最近入左條, 日光之下效果偏向灰,
同隻COLT灰FRONT SIGHT襯晒色

附件

Viper Barrel Colt Front Sight_1a.jpg (100.92 KB)

27-1-2015 14:41

Viper Barrel Colt Front Sight_1a.jpg

孤獨失意降臨時, 自願出力好兄弟.
春風得意返來時, 曾經出力變契弟.

引用:
原帖由 dickyan28 於 27-1-2015 14:41 發表
F marked..有D流口水

回覆 32# 的帖子

要手上枝流馬仔花M4俱備更相似DNA遺傳效果

正COLT F-marked準星可以幫得上忙

回覆 30# 的帖子

以前銀色唔掂
而家咁平? 粗用ok

引用:
原帖由 dickyan28 於 27-1-2015 14:41 發表
好似唔錯,師兄覺得係深灰色定淺灰?
深灰就正,  市面好多鋼管都做得淺色左

c-hing , 請問是否買豬P套件?
可唔可以直上毒蛇M4/M16?

回覆 35# 的帖子

個人感覺是"淺", 但"感覺"是主觀體會, 師兄親身去望實物最穩陣

回覆 36# 的帖子

WA系統外管底冇蛇個坑位,如果唔將WA外管開番條坑就上唔盡菊花牙,
開左個坑條WA外管變相會縮短左少少,有機會對唔返原本條WA外管個前準星固定坑位,
真係要裝過先確定到

引用:
原帖由 jerry853 於 27-1-2015 15:18 發表
c-hing , 請問是否買豬P套件?
可唔可以直上毒蛇M4/M16?
用豬P條外管要稍為磨一下蛇原裝菊花座, 輕微執生野, 最基本經驗都足以應付的
ps. WA規格導氣管係會短左的, 你要蛇/ino/Prime規格..

Thanks all c-hing

引用:
原帖由 gainax 於 27-1-2015 13:17 發表
M4好似成日停售,會唔會真係出新版先返貨? 因上年問過M4仲係12舊版上身但台灣一早係新版。。
我玩GBB通常Auto多,但落場咁緊係點放,三連放, 快扣連發派彈冇十匣都唔掂
咁玩隨時打三幾支氣=$$$$
應該係....今朝新鮮滾熱辣地被解答了....

附件

28-1-2015 10:54

引用:
原帖由 loveless 於 27-1-2015 13:54 發表

所以冇提VFC 成槍. 根本買唔到.

不論點砌都好, 總之最先要諗掂既係條外管
1. 如果真數身, 最好先要確定你有o岩用既導氣管, 真係要揾條rifle length導氣管其實都幾閉翳的.
2. 假狗駁長槍管火帽, 同18吋 ...
AEG都仲有....不過樓主想要既係GBB, 一係等一等睇下咩環境先~

http://www.papagoarms.com.tw/Collection/Detail/269

好偶然地望到...當分享下人地既成果吧~

回覆 41# 的帖子

wow,如果做得好一定入支黎玩, 等左V記兩年都有

引用:
原帖由 gainax 於 28-1-2015 11:23 發表
wow,如果做得好一定入支黎玩, 等左V記兩年都有
我都觀望左年幾...如果唔係彈匣/氣化果邊始終要搞一搞...
我第一支GBBR可能已經係VFC, 而唔係GHK G5~

發新話題