發新話題

[KJ] KJ KP07彈夾一問

引用:
原帖由 HijackedJoker 於 30-5-2015 00:42 發表
咁耐都仲有師兄回,咁我都答返大家D問題先……
槍同夾都係係槍地獄到買既,氣我就用RWA Green Gas
第一次係家中打果時,慢扣(大約一秒一槍)打左19飛,聽住個氣缸滿得好快,一定快過4秒
之後過幾個禮拜就越打越少 ...
匣氣缸快滿實屬正常...而漏氣都算係KJ死穴之一...
不過慢扣都係得19飛既話, 應該係有D野唔妥...

引用:
原帖由 mafiayau 於 30-5-2015 22:02 發表
先前有師兄同時在14樓同槍地獄各買左隻r30匣
差價五草 14樓果隻順打  槍地獄果隻最後要換叉氣咀同嘩佬o ring至可以正常用

睇黎間野唔少地雷啵
咦?? 請問兩鋪既R30匣分別的賣價是多少??

一張及一張半的區別

14樓係一張??

回覆 19# 的帖子

唔係  掉轉就正確啦
14樓的匣全部係火炭 鎗地獄度我上禮拜親自去已經無貨囉~ 你試下再問問
鎗街之外的鋪頭細佬新手一個 連點行都唔知 暫時唔知邊度仲可以買到更化算的ARMY匣了~

不過講虎網站 ARMY匣好齊全 27-30都有齊 而且個價唔錯 似翻國狗匣應有的價錢 你可以試試

回覆 20# 的帖子

謝謝~ ARMY野我一向都係虎網買多...不過最近心水果支R28虎網貴到痴左線...
反而14樓平...所以係唔係都諗住槍就係14樓買...
匣就考慮緊地獄定虎網買...始終ARMY匣買得我就有野會搞搞...
應該越平係越好~

p.s.如果只係玩1911款...你又處理到漏氣既情況, 其實雄鷹匣都好抵玩~

各位師兄,ARMY D1911真係咁抵玩?當初有人推薦過army但自己信唔過國狗, 而家打算主力玩1911同G17(小弟玩CQB居多), 如果比我搵到邊到有迷版G17即刻撲去買!

另外槍地獄多地雷,而家諗返都似係,早排友人同我去買WE 17/18, 我去軍軍軍買18 gen3, 佢去果度買17 gen4, 買返黎打左一場就斷outer barrel, 我自己係屋企狂full都打左兩場先壞hammer

回覆 22# 的帖子

只能夠講...個人覺得ARMY既表現賣UNDER 5舊水係物超所值...
但係物超所值唔代表佢好得過D大廠~
買返黎可能有D野都係會搞搞佢先得....

同埋ARMY對新手仲有個問題, 佢既彈匣通用性唔夠高...
甚至ARMY自己既R27-R31匣都未必對得返晒R27-R31度...
更多數款唔可以插其他牌子既1911/MEU匣入去...除非你肯修支槍既中身

所以相對上, 我會比較推薦人玩1911初入手...玩左TERCEL 1911先~
只要唔介意易甩漆...起碼95%既野同馬記數一樣, 彈匣一樣係馬記系統既任插唔嬲~
開箱多數已經可以落場...執好氣密仲可以有排打TIM~
彈匣雖然易漏氣, 但唔難搞...同埋係入門新手處理漏氣呢個問題既好學習機會~

至於迷版17...你要既係3HK定VFC先??

VFC, 之前支18就係3HK, 想試VFC

另外如果話tercel似馬記, 咁我買原裝馬記又會唔會有問題呢?
直接打green gas會唔會好快爆野?

回覆 21# 的帖子

師兄 雄鷹無meu果種底座匣 只得1911匣吧?
請問邊度可以買到?如果可以的話希望師兄pm埋店名及詳細地址 多謝
漏氣係點漏法呢? 如果係入氣咀條針有事 我就真係唔知點搞法
希望師兄可以分享下 唔知性能如何 因為我用過kp07匣 amry匣 都係kp07大力D 最緊要係後座佢勁  馬記原廠1911/meu匣真係最屎的 對比起手上其他三個牌子的匣(kp07/bell7歲老匣/army) 係得佢後座最細 最緊要的是  而家的天氣快扣都仍然不能清匣!

btw 師兄我在君君君見到有bell的銀1911/meu匣 記得好似唔駛一條魚 唔知你有無使用感受可以分享下呢?我唔知同幾年前的質數有無區別 唔敢入

回覆 22# 的帖子

army1911抵唔抵玩答你唔到 未玩過 不過佢的匣用係馬記meu度 就卻係抵玩

我已入左一隻r28 一隻r30匣 前者同馬記結構  後者新結構汽缸容量大左(段古r29匣也是同樣設計)
前者馬記meu x pgc身 + 150%回膛彈弓 top gas快扣清匣後定 仲可以打到幾飛 表現與kp07匣不相伯仲  後者可以快扣完一匣 入彈在打半匣先無氣
之所以入army匣都係因為先前有師兄試水 佢之鋼身1911用r30匣叉滿氣可打44飛 我先敢買
今次對國狗匣真係刮目相看 就係唔知幾時會漏氣

不過比起kp07匣  力量仍然欠缺少少 但都比馬記原廠匣有過之而無不及 一唸到馬記隻匣次次叉滿氣頭兩發都噴到我一面係 就無晒胃口

如果一條魚可以買到 真係無得好挑惕了

回覆 24# 的帖子

師兄 關於馬記1911食top gas 小弟可以同你分享下
我支meu 玩左半年 打左萬幾飛 唔知係我操得太痕定唔好彩 個buffer減震膠比我打爛左

之後我見仲有薄薄一層痴住係度 無理到繼續打左幾百發 出事了!
slide開左裂 就係buffer果個位  跟住我換左個bell1911的buffer落去繼續打左一千發到 裂道快柴了 我先至換左pgc

不過我呢個應該係少數例子 聽過唔少人都係原廠打左幾年都無事  主要原因我覺得應該係我減震膠打爛之後無理到 繼續打就打爛左

但我仍然覺得1911可以放心打

講開KJ匣
我知比馬記匣好打
但係我幾套NOVA同支鋼Nighthawk都完全入唔到隻匣
應該點搞先可以打kj匣?

引用:
原帖由 laiwangkai 於 10-6-2015 23:06 發表
講開KJ匣
我知比馬記匣好打
但係我幾套NOVA同支鋼Nighthawk都完全入唔到隻匣
應該點搞先可以打kj匣?
1.修你枝槍既中身,令到太肥既KJ匣入到個身.
2.幫你隻匣減肥,會比較煩,買一隻修一隻.

PS:用緊ARMY MEU X 吉打身

引用:
原帖由 HijackedJoker 於 10-6-2015 13:45 發表
VFC, 之前支18就係3HK, 想試VFC

另外如果話tercel似馬記, 咁我買原裝馬記又會唔會有問題呢?
直接打green gas會唔會好快爆野?
無咩問題GA...原裝打得爆既通常都係果幾樣野...
多數都係SLIDE/飛機JE...呢兩樣野買過個有幾難??

同埋唔係TERCEL似馬記...係TERCEL抄馬記, 不過抄得幾足搵件/補品都無乜位要執, 好多野可直上~
最重要係...唔貴!!!

發新話題