24 12
發新話題

[WE] MK18MOD0終於完成啦

引用:
原帖由 garyyanykw 於 8-3-2015 10:19 PM 發表
本身有laser marking做唔到,除非我自己打咗沙做埋色先得
你噴完沙搵佢地做,做完自己噴黑色唔得咩?

引用:
原帖由 garyyanykw 於 9-3-2015 12:03 PM 發表
自己噴返色會唔會好易甩呀?
噴薄d,噴完一層用風筒吹,干左再噴一層,去到4,5層就會好少少

引用:
原帖由 hung 於 10-3-2015 11:33 PM 發表
rYaN 兄 ~ 好ㄧ句財散人安樂 , 但無咗呢支尾襟掣之 Surefire 961c或 962c 或 951 剩尾出線真係欠缺咗特色 .......值得投資的
整埋枝MK25先

引用:
原帖由 Willard 於 12-3-2015 02:53 PM 發表
看完樓主的照片後我都有上去睇板,效果真的不錯。
我那枝MK18是蛇蛇的出品,個印同實物有很大出入,
要改必須換過lower receiver方可刻字及造印,
用返蛇蛇原廠的receiver要USD240左右,埋單接近3.5K。

師 ...
靚就一定蛇蛇既,不過要由頭訂身又做過真係貴到傻~
如果用WE做都OK,價錢實平,但一定冇得用蛇蛇比,
都係果句睇筆直做人

正常係ris

引用:
原帖由 Willard 於 13-3-2015 11:13 AM 發表

應該是,因我枝M18在何B買,翻查該網站資料說跟槍是RAS,
但對過相片後應是RIS,我是新手感到疑惑所以有此一問。
比你參考下
http://www.firearmsworld.net/usa/m16/m4/cqbr.htm

引用:
原帖由 loveless 於 15-3-2015 07:01 PM 發表

當時做稿那位似乎對字體闊窄, 字矩及行矩都不太敏感

但這不限於香港, 番邦夷人雖然本能上可能對typography要求 ...
睇黎師兄你要求咁高,想請教下你,唔知用咩技術可以做到同真槍一模一樣呢?
因真槍通常都係起模沖壓字上去。
或者有邊間鋪可以介紹一下有得做沖壓字呢?

引用:
原帖由 loveless 於 15-3-2015 11:58 PM 發表

我要求唔高o架, 只係純粹當傾o下偈.
希望冇冒犯任何人.
Stamped mark 同 rollmarks 都好難用雷射做到一模一樣,
呢樣絕對同意,
起模沖壓或滾壓都好貴, 尤其是滾壓的rolls dies, 更加需要非常高昂既成本.
用l ...
冇,我都係想知道邊到有得做得更像真d姐。
不過邊間都好,都有進步空間。
黎緊依個星期都會放低枝mk25比佢地整,我會順手同佢地反映一下
希望佢地會聽

因為成本太高所以改用左CNC???

24 12
發新話題