26 12
發新話題

[KSC/KWA] 請問現在新版KWA M4 PTS 槍身是2件一體?

請問現在新版KWA M4 PTS 槍身是2件一體?

Version 2係一件過,鋼bolt, 香港有得賣
依興趣之前九折比人掉曬
但不是PTS Magpul,是M4軍版

引用:
原帖由 815001 於 16-4-2015 12:02 發表

KSC M4 version 2 係2件
我諗樓主係講緊上槍身
「Reality is a prison, Your mind can set you free.」

引用:
原帖由 815001 於 16-4-2015 11:12 發表
請問現在新版KWA M4 PTS 槍身是2件一體? 香港有得買嗎?
係啊.改左變成第2代既1體式.
第二代 同MAGPUL 同MEGA都係用 EVO2  HOP UP

Magpul 身係舊版,上身係三件组成。Mega Arms 和 M4A1 ver2 先至係一體上身。

新舊彈匣可以互相通用嗎?
謝謝

KSC M4 彈匣冇分新舊。只有軍版和PMag版。ver2身可直上两種匣。

等我解釋得清楚D 比你

我自己都用緊KSC M4A1 ver 2

Ver 1 同埋舊magpul 身O既LM4 都係三片上身, 而且唔係用鋼bolt
而新版M4A1 ver 2 同 Mega arm AR15,都係用一體式上身. 而家係原裝已跟鋼bolt
hop up 方面, 要睇番盒面或者問一問賣槍比你O既人
以我所知, 舊版M4A1, Magpul 版LM4, Mega AR15 同新版Ver 2 LM4 都係全部用上S7 2 Hop up
S7 2 O既意思係hop up 用雙點下壓式hop up, 以前就咁S7 O既話係用走珠單點下壓式hop up, 柒好多O架
所以買槍時留意盒面寫住係SYSTEM 7 TWO, 咁個HOP UP 就係新版本

想問一下,
RA NPAS 鋼bolt 入Ver 2  fit 唔 fit ?

引用:
原帖由 Epxaiual 於 18-4-2015 14:15 發表
想問一下,
RA NPAS 鋼bolt 入Ver 2  fit 唔 fit ?
唔啱裝…………

回覆 9# 的帖子

C兄 : S72 係講氣氟 , 唔係Hop up, ksc m4 v1 上身係由4件件合成 , 唔你3件 , 至於軍版匣都有分新舊版 , 舊版瓦鉛出彈咀 , 新版己用上膠咀 , 以上只是分響Ksc M4 嘅心得 。😊

引用:
原帖由 BJB 於 9-6-2015 19:54 發表
C兄 : S72 係講氣氟 , 唔係Hopup, ksc m4 v1 上身係由我4件件合成 , 唔你3件 , 至於軍版匣都有分新舊版 , 舊版瓦鉛出殚咀 , 新版己用上膠咀 , 以上只是分響Ksc M4 嘅心得 。😊
師兄真係未攪清楚,system 7 two 係指由啤令珠改成下壓片式hop up.
三代我都玩過,真係唔知上身係四合一,吾係三合一,唔計份carry handle.
反而日版同臺版分別較大,金屬含彈咀應該係最早期日版了。
V1 係S7係啤令珠hop up, S7 Two係壓片式,到ver 2,於S7 Two基礎上多加一只定位介子係銅頂避免走位。
而V1既上彈玻就由S7 two版開改良,減少double 彈問題。

回覆 13# 的帖子

V1 馬仔花行珠仔Hopup都係寫 S72㗎 。

引用:
原帖由 8609 於 9-6-2015 21:50 發表

師兄真係未攪清楚,system 7 two 係指由啤令珠改成下壓片式hop up.
三代我都玩過,真係唔知上身係四合一,吾係三合一,唔計份carry handle.
反而日版同臺版分別較大,金屬含彈咀應該係最早期日版了。
V1 係S7 ...
師兄,真係好似4件喎

附件

10-6-2015 00:07

26 12
發新話題