發新話題

[KSC/KWA] 請問現在新版KWA M4 PTS 槍身是2件一體?

引用:
原帖由 Epxaiual 於 18-4-2015 14:15 發表
想問一下,
RA NPAS 鋼bolt 入Ver 2  fit 唔 fit ?
唔啱裝…………

引用:
原帖由 BJB 於 9-6-2015 19:54 發表
C兄 : S72 係講氣氟 , 唔係Hopup, ksc m4 v1 上身係由我4件件合成 , 唔你3件 , 至於軍版匣都有分新舊版 , 舊版瓦鉛出殚咀 , 新版己用上膠咀 , 以上只是分響Ksc M4 嘅心得 。😊
師兄真係未攪清楚,system 7 two 係指由啤令珠改成下壓片式hop up.
三代我都玩過,真係唔知上身係四合一,吾係三合一,唔計份carry handle.
反而日版同臺版分別較大,金屬含彈咀應該係最早期日版了。
V1 係S7係啤令珠hop up, S7 Two係壓片式,到ver 2,於S7 Two基礎上多加一只定位介子係銅頂避免走位。
而V1既上彈玻就由S7 two版開改良,減少double 彈問題。

引用:
原帖由 man13147 於 10-6-2015 00:07 發表

師兄,真係好似4件喎
咁樣計四件…………通常冇提前面個stopper

引用:
原帖由 BJB 於 9-6-2015 23:31 發表
V1 馬仔花行珠仔Hopup都係寫 S72㗎 。
當真?個盒早已掉左,印象中係2013年版先加上S7 two marking.個盒舊年先掉,所以記得,而當時亦係壓片式推出,當時ksc網特別介紹呢個賣點。

引用:
原帖由 BJB 於 10-6-2015 00:45 發表
C兄 : 点解HK45只係寫S7冇咗Two呢? 真係冇点你㗎 !
係喎,冇留意添!

引用:
原帖由 man13147 於 10-6-2015 00:53 發表
大家討論下姐,點解我會話係四件呢,其實prime出比lm4嘅上身,佢都係出埋個上彈槽架喎
睇開臺灣討論區,一般會叫三片式,所以都冇考慮個stopper.
其實舊版就算唔係一體,用左多年,都冇問題。

發新話題