發新話題

[Marui] MARUI DESERT EAGLE 改 吉打沙鷹金身 配魚骨

型wo,玩沙鷹一定要金身,之前玩過馬記因太膠先放走

引用:
原帖由 gtoray 於 20-4-2015 22:34 發表
點可以加魚骨?
不是一體的嗎?
應該係頂部直接車位

引用:
原帖由 Dave 於 21-4-2015 09:04 發表

我理解錯哂了,我以為是下身LOCK 住上身那橫柱會頂爆下身,我心諗DE 咁大碌原來咁單薄

這個SLIDE LOCK 位置我稍作打磨,加深了2 mm 左右,跟馬記本身個金屬內架平排,順手增加咬合位置,因為原本換了吉打 ...
睇相似師兄講定後位接觸面唔夠,加上用左加硬回膛彈弓,但膠身好似冇咁易出事,
要玩電鍍身如果絕版左, 不如搵下電鍍加工廠

回覆 20# 的帖子

玩到黑色悶同花左先玩銀色都得, 其實都可以將黑色噴砂玩鈻原色或雙色

引用:
原帖由 RCman 於 21-4-2015 13:55 發表

吉打停產左電鍍沙鷹之後,
係出過只有噴砂的RAW color版本的。
不過好快都賣曬......
可能好多電影同game都係現身用銀色沙鷹, 銀色真係好夾沙鷹呢類外型型格科幻既手槍
話說吉打官網電鍍色都下架了, 以後除在二手或加工應該冇lu,
台灣個邊好似真係會出鋼身版,但個價肯定唔係平民玩得起

回覆 24# 的帖子

全鋼有全鋼好既,最緊要打得爽,最怕原裝無敵,爛件就成仙,不過一皮真係玩唔起

引用:
原帖由 Dave 於 21-4-2015 16:11 發表

呢D 特虧限定野... 爆件後升仙似乎是必然...
有錢萬事通 ,最多一支玩一支拆件後備
2kg重,咁大件鋼架用co2再加大出氣谷去blowback,咁既設定肯定爽YY
可能到時用鋼飛機先頂得順,如果出埋鋼匣夏天叉紅氣再吹吹暖風,應該勁chok到無朋友
無水都係諗下就好

引用:
原帖由 jn_jona 於 21-4-2015 20:25 發表

某a字頭水轉印公司開始幫人搞噴鍍
唔知易唔易甩,價錢好似唔算貴

馬記沙鷹最大問題係非全行程,可惜
係wo, 唔講唔覺馬記唔係全行程, 師兄條片對比下都幾明顯
鈻架比較頭痕,SLIDE 既LOCK 位補野未必穩陣,焊接鈻有冇機會? 總之頭痕

發新話題