發新話題

岩岩買既marui glock17打左半夾個滑架就裂?

引用:
原帖由 sam524 於 7-5-2015 00:31 發表

可能係運 可能係馬記問題 我唔敢肯定
我早排買左支馬記s70 佢d亞鉛內件成色都有問題
原來應該係黑色 但變左啡色 仲要一pat pat咁
但其實正常就唔會咁爆 咩問題我都答你唔到
還是係啲台灣gas壓力太大,一夾就爆咗

回覆 16# 的帖子

恐龍氣大把香港師兄用緊…
如果gas壓力太高,你換條金架就冇問題啦…
如果gas壓力太高都唔會爆果個位掛…
你唔好彩姐…

引用:
原帖由 kongchak 於 7-5-2015 00:41 發表
你唔好彩姐…
猛龍gas...唉,好sad

引用:
原帖由 kongchak 於 7-5-2015 00:41 發表
你唔好彩姐…
順便問下原裝個陣唔夠力射係咪因為支gas氣壓太高

引用:
原帖由 ivanl123 於 7-5-2015 00:46 發表

順便問下原裝個陣唔夠力射係咪因為支gas氣壓太高
你話HAMMER扑唔開彈匣嘩老?
有可能掛   唔太熟
但其實全原裝未換滑架真係唔好加力HAMMER彈弓
我諗你換左HAMMER彈弓的話大力左應該同爆架有關
事關馬記膠架打TOP GAS 應該都無咁化學...
如果有錯請多多指教

引用:
原帖由 FunggI 於 7-5-2015 01:02 發表
你話HAMMER扑唔開彈匣嘩老?
有可能掛   唔太熟
但其實全原裝未換滑架真係唔好加力HAMMER彈弓
我諗你換左HAMMER彈弓的話大力左應該同爆架有關
事關馬記膠架打TOP GAS 應該都無咁化學...
如果有錯請多多指教
係呀扑唔開…咁而家已經換左,可以點搞

回覆 21# 的帖子

http://airsoft.tiger111hk.com/p2 ... fo.html?language=hk
你換左呢set野?? 換左應該唔會卜唔開架…
其實正常你爆果個位冇點受力,最多受震,人地d膠架多數爆前面。

引用:
原帖由 kongchak 於 7-5-2015 01:27 發表
http://airsoft.tiger111hk.com/p2 ... fo.html?language=hk
你換左呢set野?? 換左應該唔會卜唔開架…
其實正常你爆果個位冇點受力,最多受震,人 ...
就係呢set,未換果陣頭幾槍射唔出,滑架會郁少少要人手拉番好,換完之後就扑得開,重勁大聲

回覆 23# 的帖子

咁即係你想問未換之前點解會冇力啦…-__-
你枝野一手定二手?
正常買前會試槍架…

引用:
原帖由 kongchak 於 7-5-2015 01:33 發表
咁即係你想問未換之前點解會冇力啦…-__-
你枝野一手定二手?
正常買前會試槍架…
一手呀,係高雄所羅門買,原本講果陣佢入氣入左六七秒頭三四槍會扑唔到,後幾槍冇事,之後佢叫我叉少啲氣……
之後佢話換呢個就解決到…問我換唔換

回覆 25# 的帖子

所羅門未去過…
我去開杰丹田,kui都ok但唔夠專業,新北模型應該唔差。
我想問下你總共洗左幾多錢。
馬記原裝野我答你唔到,因為我用緊ksc 。
感覺上馬記個擊鎚簧應該比較軟,打唔開氣嘩老都有可能。
都係果句感覺上你條壞架既問題同擊鎚唔關事。
因為個位置太奇怪。係唔係本身有裂縫引致就不得而知。
等聽日有更勁既師兄幫手補充。

引用:
原帖由 kongchak 於 7-5-2015 01:52 發表
所羅門未去過…
我去開杰田,kui都ok但唔夠專業,新北模型應該唔差。
我想問下你總共洗左幾多錢。
馬記原裝野我答你唔到,因為我用緊ksc 。
感覺上馬記個擊鎚簧應該比較軟,打唔開氣嘩老都有可能。
都係果句感 ...
支槍4000台,hammer1050

http://goods.ruten.com.tw/item/show?21438243209222
感覺上個sell屎搵你沖營業額…
馬記擊鎚夏天卜唔開應該係真既
4000槍 公價泥 個擊鎚組唔知,steel應該唔會差得去邊。
換埋條架啦 上露天申個會員搜下有冇m你既架啦。

引用:
原帖由 ivanl123 於 7-5-2015 01:40 發表

一手呀,係高雄所羅門買,原本講果陣佢入氣入左六七秒頭三四槍會扑唔到,後幾槍冇事,之後佢叫我叉少啲氣……
之後佢話換呢個就解決到…問我換唔換
換e set的確解決到, 但係有個更平, 甚至唔駛錢既方法

平: 買150%彈弓
唔駛錢: 屈原先果條, 令佢變125%
我生得聰明得罪你咩!!!

引用:
原帖由 ~~方~~ 於 7-5-2015 02:12 發表

換e set的確解決到, 但係有個更平, 甚至唔駛錢既方法

平: 買150%彈弓
唔駛錢: 屈原先果條, 令佢變125%
唉……第一次買槍都俾人fake,咁師兄覺得滑架裂關唔關hammer組事?

發新話題