發新話題

岩岩買既marui glock17打左半夾個滑架就裂?

如果cock到打到,blowback正常,咁就正常架喇,
再唔係可以試下vve原裝彈弓
It's time to face the truth.

引用:
原帖由 KenChing 於 7-5-2015 14:37 發表
如果cock到打到,blowback正常,咁就正常架喇,
再唔係可以試下vve原裝彈弓
Cock到打到,blowbwck都正常…係唔明點解咁快爆

引用:
原帖由 ivanl123 於 7-5-2015 09:30 發表

但係佢hammer down果陣要好大力先可以cock到槍,定係個hammer組啲位唔岩
未必, 可能因為公差/個鎚太新未磨合, 所以扑落去果陣會"卡"到d位

我之前換根魔都係咁, 係一推後果陣有種卡卡地既感覺, 果種feel唔係因為條彈弓硬

我建議你換番原裝果個先
我生得聰明得罪你咩!!!

引用:
原帖由 ~~方~~ 於 7-5-2015 17:45 發表

未必, 可能因為公差/個鎚太新未磨合, 所以扑落去果陣會"卡"到d位

我之前換根魔都係咁, 係一推後果陣有種卡卡地既感覺, 果種feel唔係因為條彈弓硬

我建議你換番原裝果個先
係佢幫我換,另外想問下呢,係咪通常換金屬滑架都會換埋hammer set
(頭先明明打咗,但係啲字唔見咗sosad)

係佢幫我換

引用:
原帖由 ivanl123 於 7-5-2015 18:35 發表

係佢幫我換,另外想問下呢,係咪通常換金屬滑架都會換埋hammer set
(頭先明明打咗,但係啲字唔見咗sosad)
應該得好少人會咁做, 除非好有錢, 同想一次換哂唔駛煩

換金架因為會打爆, 至於hammer 果set野通常都係打爛(但馬記果套好耐打) or 有日屎忽痕

最多都係換條撞鎚彈弓
我生得聰明得罪你咩!!!

引用:
原帖由 ~~方~~ 於 7-5-2015 19:16 發表

應該得好少人會咁做, 除非好有錢, 同想一次換哂唔駛煩

換金架因為會打爆, 至於hammer 果set野通常都係打爛(但馬記果套好耐打) or 有日屎忽痕

最多都係換條撞鎚彈弓
唉,俾人呃咗

引用:
原帖由 ivanl123 於 7-5-2015 19:45 發表
唉,俾人呃咗
其實你識買馬記已經好醒....
只係唔好彩姐...

引用:
原帖由 kongchak 於 7-5-2015 20:25 發表

其實你識買馬記已經好醒....
只係唔好彩姐...
以前其實都有打開wargame,不過一直都無買過手槍,以前(三四年前)聽人講marui同ksc既glock最好,點知搞成咁

引用:
原帖由 ~~方~~ 於 7-5-2015 03:13 發表

打住膠slide, 再儲錢買條靚少少既金slide

pgc, 吉打, sd e3間我都玩過(對sai無愛所以冇買as同ace1arms)

pgc, 條數靚, 夠平, 不過料麻麻

sd, 預左要執, 係大執, 不過執完好好打, 價錢貴pgc一d

吉 ...
sd 個條執到我完全blacklist左sd呢個牌子

引用:
原帖由 FunggI 於 8-5-2015 02:16 發表

點解貴過其他牌子但係要自己執餐死

引用:
原帖由 FunggI 於 8-5-2015 02:16 發表

SD的slide其它未試過, 只買過USP系列, 都無咩大執
「Reality is a prison, Your mind can set you free.」

引用:
原帖由 2slow 於 8-5-2015 09:29 發表

SD的slide其它未試過, 只買過USP系列, 都無咩大執
其實令我最頭痕既係佢前西個洞
人人都起角正方形
佢係做細左而且係圓角
我都唔知搵乜去銼佢

引用:
原帖由 ~~方~~ 於 7-5-2015 17:45 發表

我建議你換番原裝果個先
唉,我知點解啦,條友幫我換個陣完全無執過,係而家我自己拆開支鎗先睇到咩問題,原來係個hammer組有啲公差,打落valve果個位同另外一個位卡住咗郁唔到,要自己慢慢磨,今次呢個故事教訓我以後支槍要自己整,同多啲上嚟學嘢

引用:
原帖由 ivanl123 於 10-5-2015 02:30 發表

唉,我知點解啦,條友幫我換個陣完全無執過,係而家我自己拆開支鎗先睇到咩問題,原來係個hammer組有啲公差,打落valve果個位同另外一個位卡住咗郁唔到,要自己慢慢磨,今次呢個故事教訓我以後支槍要自 ...
同埋我覺得總之...店員推銷基本上唔需要信...
有各種原因會SELL你買呢樣個樣補件
我自己就通常用得原裝就原裝...
原裝改完1件發現有問題再搵係點樣配合唔到...有時一下子換咁多野都唔知邊件件出問題

發新話題