發新話題

岩岩買既marui glock17打左半夾個滑架就裂?

引用:
原帖由 FunggI 於 10-5-2015 04:12 發表

同埋我覺得總之...店員推銷基本上唔需要信...
有各種原因會SELL你買呢樣個樣補件
我自己就通常用得原裝就原裝...
原裝改完1件發現有問題再搵係點樣配合唔到...有時一下子換咁多野都唔知邊件件出問題
好彩支鎗

引用:
原帖由 FunggI 於 10-5-2015 04:12 發表

同埋我覺得總之...店員推銷基本上唔需要信...
有各種原因會SELL你買呢樣個樣補件
我自己就通常用得原裝就原裝...
原裝改完1件發現有問題再搵係點樣配合唔到...有時一下子換咁多野都唔知邊件件出問題
好彩支鎗既零件唔多,如果唔係我都唔識爆開佢再整,以後信自己

引用:
原帖由 ~~方~~ 於 7-5-2015 03:13 發表

打住膠slide, 再儲錢買條靚少少既金slide

pgc, 吉打, sd e3間我都玩過(對sai無愛所以冇買as同ace1arms)

pgc, 條數靚, 夠平, 不過料麻麻

sd, 預左要執, 係大執, 不過執完好好打, 價錢貴pgc一d

吉 ...
而家暫時,執好個hammer組,想問下呢隻滑架好唔好呢?thx
http://goods.ruten.com.tw/item/show?21303031032244

引用:
原帖由 ivanl123 於 10-5-2015 22:40 發表

而家暫時,執好個hammer組,想問下呢隻滑架好唔好呢?thx
http://goods.ruten.com.tw/item/show?21303031032244
呢個牌子係上兩頁師兄提過既"吉打"
條架好似唔係CNC?
PS:未買過吉打G17 SLIDE 等其他師兄補充

引用:
原帖由 kongchak 於 11-5-2015 04:11 發表

呢個牌子係上兩頁師兄提過既"吉打"
條架好似唔係CNC?
PS:未買過吉打G17 SLIDE 等其他師兄補充
想問下呢stark arms果支同marui果支有咩分别?除左金屬滑架之外,打落係咪冇乜分別thx

分別

上身:
滑架set
1. 馬記膠滑架, 膠外管, 滑架前面有執金屬片, slide stop位種左鋼pin, sa 鋁滑架, 條管似啞鉛
2. 馬記後面係用黎鎖飛機座羅絲, 膠西好快玩完; sa 係就咁推, 另外有塊鋼片鎖飛機座  (2個牌子後西唔可以互  換)

回鏜杆: 馬記17 啞鉛回鏜杆, 1條彈弓, 26就行2段彈弓; sa 17//18c/19 gen3/17gen4 膠回鏜杆, 全部係2段彈弓

飛機座+飛機: 馬記果個17同26通用, 飛鏢底塊野用羅絲鎖實; sa 17/18c/19 通用, 飛鏢底塊野用羅絲鎖實 17gen4 就轉左新版, 飛鏢比條pin鎖住

下身:
1. 馬記abs下身, 支槍右邊會有行tokyo marui made in japan; sa尼龍+纖下身, marking 有美(17/18c/19)/歐版(17gen4)
2. 馬記下身得2條pin(trigger 同 housing), 換吉打下身有條dummy pin上去; sa 3條, 前者同馬記一樣, 多果條   係用黎扣住trigger彈弓

Trigger: 馬記17 係平面咁既; SA 17 係平面果隻款, 19就有防滑紋, 而中間個SAFETY可以向外推, 同KSC 個SAFETY好似

序號牌: 馬記17/18C/26 都係一個SAFETY(我換左吉打同根魔); SA 只係塊牌

MAG RELEASE: 馬記17/26就咁一舊膠; SA 係膠上面有塊金屬, 彈弓係抄馬記, GEN 4就係膠, 彈弓同真一樣都係就咁一條野

Housing: 馬記17 個鎚果度係粒圓形既物體; sa 全部都有連發司牙(17用唔著), 全部都zero hammer, gen4 個zero hammer 再改良左, 壓得更落
(*)
滑架路軌: 馬記係一體; sa 係幾舊野包埋
(*)

全家幅

(*)馬記17 mag release 我換左sa 19果個

仲有彈匣, 馬記個款係第4個, sa就係第2張相(第7個款既gen4版)

?t=1276598554

e度睇番黎http://www.arms-cool.net/forum/v ... p;extra=&page=3

我生得聰明得罪你咩!!!

引用:
原帖由 ~~方~~ 於 11-5-2015 13:20 發表
分別

上身:
滑架set
1. 馬記膠滑架, 膠外管, 滑架前面有執金屬片, slide stop位種左鋼pin, sa 鋁滑架, 條管似啞鉛
2. 馬記後面係用黎鎖飛機座羅絲, 膠西好快玩完; sa 係就咁推, 另外有塊鋼片鎖飛機座  (2個牌 ...
師兄好詳細
即係話SA既零件同馬記唔一定可以共用啦.

引用:
原帖由 kongchak 於 11-5-2015 13:44 發表

師兄好詳細
即係話SA既零件同馬記唔一定可以共用啦.
都唔駛共用啦, 馬記都唔會用到sa d件

而sa 原裝爛左都唔驚冇後備(除左新果d), 改既話都用得番for 馬記/we既jam密管同hopup,回鏜杆, 加長slide stop同trigger
外管既執下都用得番(45樓)
http://www.arms-cool.net/forum/thread-163839-3-1.html

火控我諗撞鎚, 司牙都共用到, 不過我未試

引用:
原帖由 ~~方~~ 於 11-5-2015 16:03 發表

都唔駛共用啦, 馬記都唔會用到sa d件

而sa 原裝爛左都唔驚冇後備(除左新果d), 改既話都用得番for 馬記/we既jam密管同hopup,回鏜杆, 加長slide stop同trigger
外管既執下都用得番(45樓)
http://www.arms-co ...
好詳細 唔該晒巴打 ,諗緊買唔買多支添

引用:
原帖由 ivanl123 於 11-5-2015 18:51 發表

好詳細 唔該晒巴打 ,諗緊買唔買多支添
你住台灣方便咪買支17SAI/17GEN4過下癮

遲下VFC 會出多支G42, 比G26再細D

引用:
原帖由 ~~方~~ 於 11-5-2015 22:02 發表

你住台灣方便咪買支17SAI/17GEN4過下癮

遲下VFC 會出多支G42, 比G26再細D
我以為glock26/27已經係最細添 ,g27有咩牌子好,想要有full marking,thank you bro

引用:
原帖由 ivanl123 於 12-5-2015 00:02 發表

我以為glock26/27已經係最細添 ,g27有咩牌子好,想要有full marking,thank you bro

引用:
原帖由 ~~方~~ 於 12-5-2015 03:26 發表

ksc係咪無marking

引用:
原帖由 ivanl123 於 12-5-2015 00:02 發表

full marking glock 27卅26,kj加吉打件係你好朋友~~吉打仲有鋼師奶~~諗起都正!!

引用:

Glock 42應該就係簿匣版既Glock 26 / Glock 27

發新話題