41 123
發新話題

[VFC] V記正式推出mk18 gbb 2015 [37樓更新圖]

回覆 10# 的帖子

可能係嘉頓有, 之前係果度見過類似既骨都唔過3舊水...

引用:
原帖由 stone515 於 22-6-2015 23:33 發表
話說小弟不太想用4千多的錢去整支G香港 ge mk18 gbb,但又唔想搵VVE ...結果向V記求助

年中據我個人理解應該是6-9月吧???

V記的外觀我個人認為非常好,假若配上2015新版V記 AR系統 應該有點市場吧;wahah ...
老實講...V記MK18 MOD1我都望穿秋水等左新版好耐...
覺得靚到曾經有一兩次爭D忍唔住舊版都買左先...
價錢既野...不妨同舊版直接對比下先...

之前普通M4RIS 14樓賣2650...而家賣2300
之前MK18平版印象中就2950, 貴版就3000幾....如果COMPARE係有效既...
可能平版25-2700已經得, 貴版3000頭都搞得掂...

用GHK搞MK18真係太貴了...

回覆 14# 的帖子

費事搞咁多野...佢個馬仔身已經夠靚...
只係新版未見有JE~

引用:
原帖由 gn00235434 於 27-6-2015 09:44 發表
幾時有得買?
[傳聞]7月上市...不過唔知有幾堅...

引用:
原帖由 gainax 於 27-6-2015 10:53 發表
以前隻MK18成支個色水無得頂,

而家2015睇相好似無咁靚, 幾時出? 睇過實物睇下點先
相係以前隻貴版黎...之前賣3000幾果支~
14樓有一支唔使3000既平版...今次新既MK18應該係跟左果支~

引用:
原帖由 cyl198911 於 27-6-2015 16:39 發表

dark tan係幾靚仔,但好似冇乜特別
無乜特別都幾靚仔殺食...再特別D仲得了既?!

http://www8.wgcshop.com/wgc2008/ ... =&view_choice=b

平D係指呢隻Mil-Spec...
如果夠平既話, 隊隻沙色MAGPUL MOE/IMI DEFENSE GRIP, 加個VFC新果款沙色尾托落去都諗得過~

話時話...新版除左匣同HOPUP, 仲有咩改左??
個身有無轉過?? 飛機又係咪新版呢??

引用:
原帖由 nathan852 於 30-6-2015 23:43 發表
冇留意開vfc 請問佢支馬仔RIS賣開幾多?
2550定2650...

引用:
原帖由 FunggI 於 1-7-2015 15:12 發表

拍片就梗係爽啦
BTW有樣野好想知
VFC D M4匣可唔可以跌匣
我意思之前見FD 用...要用手蚊隻匣先甩到
你上去14樓試打返次咪知LOR~

引用:
原帖由 gainax 於 30-6-2015 23:22 發表
第一水貴版好似35XX。全鋼掣鋼內件。
第二水就平版。應該同2014 416差唔多內件?
最新就而家。做返2014個價就好啦。416都冇加個價
希望出齊所有型號。Mk12個D一定要出返啦。同埋M 4應該做返M 4夾殼就最好
第二水好似只係跟12定13年版改, 唔夠2014年版416咁UPDATE~

匣殼無咩特別要求...就算M4用返HK匣都唔大問題, 反正而家真鐵果邊好似都做緊同樣既野...
咪當與時並進LOR~ 反而佢出MK12既話呢類槍既話, 好似PROWIN/WE咁出返隻短匣咁very good la~

引用:
原帖由 stone515 於 2-7-2015 17:58 發表

14樓即場試 大約1.4J左右

其實搭配Eotech 最好,不過冇水 ;l ...
新版唔係可以好似NPAS咁較力咩??
同埋...睇唔到圖...

引用:
原帖由 FunggI 於 5-7-2015 23:42 發表

唔知有冇師兄可以磅下支槍話我知幾重呢
14樓寫2770g...不過個人覺得係未計匣~

引用:
原帖由 gainax 於 5-7-2015 22:54 發表

全部小零件係鋼? 咁低? 以前DX版收3千5
師兄打開個上身睇下係咪新版? 個耳仔位舊版係凹左
應該唔係全部呀...?部份零件同火控係鋼咋掛~
416都係唔少鋼, 都係唔過3000呀~

引用:
原帖由 gainax 於 11-7-2015 23:51 發表

V記淨個殼同內構都值收藏回票價,市面最像真既模型,當然個1比1操作槍天價,而家仲解決左氣化問題加上用料同設計好左,除非有咩大問題出現,唔係就好睇又有得爽
KFZ 用來落場實用最好,如果花太多錢整靚外表, ...
咁我又想知...V牌匣同方仗牌既匣重爭幾多??

引用:
原帖由 gainax 於 13-7-2015 20:16 發表
方仗鐵夾E何B資料寫6百幾,V記印象中4百左右
其實夾多重一公斤唔係話唔掂,而係越重裝係背心到壓係心口加上熱先難頂
所以我都係買件土兜裝夾解決呢個問題
所以咪見我係出面問細肚兜LOR...
不過3隻匣先係1.2KG...可能LEG RIG都仲頂得住~

41 123
發新話題