發新話題

[WE] SCAR H.....

引用:
原帖由 EF66-1192 於 29-6-2015 09:55 發表
等?
咪等打爆野囉
琴日先第一日
?efg=eyJpIjoidCJ9
嘩師兄你狂操auto single?
我都狂操不過爛另一樣野
彈匣裡面條o ring

想請教下圖中爆左果樣野係有哂用嫁同埋本身好易爆嫁?
唔該各位

引用:
原帖由 Dave 於 29-6-2015 09:49 發表

哇... 二千蚊加幾草,又7.62 夠霸氣,外觀型內部靚連射爽音爆勁,仲等嘜野?
落場後先發現。。。玩輕D好。。士加重唔好了

引用:
原帖由 gainax 於 29-6-2015 19:21 發表

落場後先發現。。。玩輕D好。。士加重唔好了
整體同M4咪差不多
係匣重D之麻

回覆 94# 的帖子

幾克先士加H夾

引用:
原帖由 gainax 於 29-6-2015 21:11 發表
幾克先士加H夾
around 500, scar L around 350
其實m4 如果用輕骨係可以做到3 kg 以下連匣,scar L/H整體係稍重的,但可接受。
原創小說:黑鷲

http://ck101.com/forum.php?mod=viewthread&tid=2660842&extra=page%3D3

回覆 96# 的帖子

算輕。。。我個日4隻M 4夾一個成7百克加上三十幾度陽光下唔係講笑

算輕啦,加長魚骨kriss + 4長匣直頭笑唔出

引用:
原帖由 FunggI 於 2015-6-29 02:50 PM 發表

嘩師兄你狂操auto single?
我都狂操不過爛另一樣野
彈匣裡面條o ring
下?
GBB 多數single 架啦?
唔會咁都爆掛?
,應

引用:
原帖由 EF66-1192 於 29-6-2015 23:24 發表

下?
GBB 多數single 架啦?
唔會咁都爆掛?
因為打單發應該唔會用到個塊野

引用:
原帖由 FunggI 於 2015-6-30 12:54 AM 發表

因為打單發應該唔會用到個塊野
打過6-8夾auto掛?
唔會咁都死掛?
,應

引用:
原帖由 gainax 於 29-6-2015 21:25 發表
算輕。。。我個日4隻M 4夾一個成7百克加上三十幾度陽光下唔係講笑
所以我成日話gbb 匣重基本上係死罪...
因此自己對 ksc 的槍完全不會諗,槍重拿在手還好,匣重掛在身浪浪下仲要玩伏玩趴真係玩自己。
夏天狽重磅當然辛苦,就算冬天都係,身上重一斤,行動慢一分也。
當然如果大隻到州長大人咁就是旦啦拎249 如同拎M4 CQB ,但香港地有幾多個WARGAME 玩家真係有火雞脾手... ( 除左JACKO 兄   )

其實WE 匣重量真係非常輕好像300 頭( 話說MARUI 匣都係三百幾克正呀喂 ),其次係WA 系統匣,之後到GHK ,之後最重到KSC。
咁睇法其實WE 都有匣輕優勢

http://ck101.com/forum.php?mod=viewthread&tid=2660842&extra=page%3D3

輕又話唔像真,重又話辛苦,段估唔會重得過真槍卦

引用:
原帖由 matthong 於 30-6-2015 11:46 發表
輕又話唔像真,重又話辛苦,段估唔會重得過真槍卦
一粒5.56 nato 約 13 克,30 粒 390 克,加埋制式m4 彈匣 220 克, 約 610 克。
其實「玩具彈匣重過真槍彈匣」其實唔止一間廠的。

同埋真槍打哂d 彈個匣會輕飄飄,但玩具打完d 彈一樣重

我試過連埋槍嗰隻匣,帶7隻GHK M4匣落場,跑都辛X苦...
引用:
原帖由 gainax 於 29-6-2015 21:25 發表

發新話題