21 12
發新話題

[others] 甲漏氣!好驚

甲漏氣!好驚

各位師兄!小弟支國狗手槍買左一個禮拜都唔夠,個甲小跌果一次,之後都冇事,但今日我個friend幫我加左d潤滑油落支槍到同兩個甲個入氣嘴到,之後跌過果個甲喪漏氣,用力小小握落去就漏得仲勁,另一個甲冇漏,但系插落支槍到開槍就爆gas,I mean一開槍睇到d氣狂噴出黎,系咪因為加左d潤滑油落去?有咩方法解決!求救!拜求各位師兄!

用工具拆開佢,睇下有咩問題,然後再砌過

請問是什麼牌子式結構的匣??

又唔會爆炸…

上油唔會漏氣,但上錯油會,
oring索錯油會發脹塌皮漏氣…
拆返出黎睇下d oring點先啦,
唔拆匣都睇下拍頭o ring/出氣膠

如果脹左就唯有換左佢架啦
It's time to face the truth.

我支馬老二1911隻原裝夾買返黎嗰時d氣入滿可以留住成個禮拜都唔漏
但當打完再入過後就開始漏 系入少少都會自己漏嗰種 ...
下面又好似扭到冇得再實 又唔想換"bulb" ...
諗緊買過隻算...

引用:
原帖由 肥馬 於 27-6-2015 22:13 發表
各位師兄!小弟支國狗手槍買左一個禮拜都唔夠,個甲小跌果一次,之後都冇事,但今日我個friend幫我加左d潤滑油落支槍到同兩個甲個入氣嘴到,之後跌過果個甲喪漏氣,用力小小握落去就漏得仲勁,另一個甲冇漏,但系插落 ...
跌過果隻...係邊度漏?? 用力握又係咪同一個地方漏??
漏氣就好似屋企漏水咁, 你搵左EXACTLY邊個位漏先~

無跌果隻爆氣...係咪有油係出氣膠附近??
咁爆氣係只係爆多左, 定係一扣就爆晒成隻匣所有氣出黎先??

引用:
原帖由 魯基八 於 28-6-2015 20:54 發表
我支馬老二1911隻原裝夾買返黎嗰時d氣入滿可以留住成個禮拜都唔漏
諗緊買過隻算...
如果只係入氣咀漏...大不了咪買過條入氣咀咪得LOR~
同埋打完儲氣唔使儲咁多既...叉滿KEEP分分鐘仲傷...

引用:
原帖由 魯基八 於 28-6-2015 20:54 發表
諗緊買過隻算...
扭得太實有可能會逼死o-ring喎
「Reality is a prison, Your mind can set you free.」

你唔會用左WD 40掛~~

係入氣位,出氣位定嘩佬出事先???

回覆 8# 的帖子

其實小弟唔知係咪改槍嗰到上得太實
因為小弟試曬成抽6角匙都無條啱... 不過M9A1就大概尾三細嗰條匙啱用...

小弟個問題就系個入氣位漏,用左百靈牌silicone spray,之後兩個甲都出現問題,本身冇事果個會槍槍爆氣出黎,另外漏氣果隻系落左油先漏氣

爆氣出黎系每一槍都比正常果時出多好多,而且落油只系落左系入氣位到

引用:
原帖由 肥馬 於 29-6-2015 12:59 發表
爆氣出黎系每一槍都比正常果時出多好多,而且落油只系落左系入氣位到
扭開叉氣咀抹走曬D油先啦
油真係唔好亂落
小弟實行支槍dry dry dry

引用:
原帖由 魯基八 於 29-6-2015 12:00 發表
其實小弟唔知係咪改槍嗰到上得太實
因為小弟試曬成抽6角匙都無條啱... 不過M9A1就大概尾三細嗰條匙啱用...
好抽象, 答你唔到
「Reality is a prison, Your mind can set you free.」

引用:
原帖由 肥馬 於 29-6-2015 12:56 發表
小弟個問題就系個入氣位漏,用左百靈牌silicone spray,之後兩個甲都出現問題,本身冇事果個會槍槍爆氣出黎,另外漏氣果隻系落左油先漏氣
http://www.wargamehk.com/cgf/redirect.php?tid=146193&goto=lastpost

睇番你呢個post, 係咪入氣個時無對正, 插爛左個入氣咀呀

21 12
發新話題