21 12
發新話題

新手改槍一問

引用:
原帖由 Dave 於 1-7-2015 22:49 發表

拆爛左咪成個波箱連膽買都係幾舊水,又BEARING 尾頂又巨MM BEARING 又鋼齒又嘜又物,仲平過你分開換心肝皮廢神
有D心郩想將支原裝馬記汁下佢...雖然已經好準遠...但硬係唔多夠洗咁
最大問題係力   馬記太細力...打室外未必FEEL到

引用:
原帖由 FunggI 於 1-7-2015 22:58 發表

有D心郩想將支原裝馬記汁下佢...雖然已經好準遠...但硬係唔多夠洗咁
最大問題係力   馬記太細力...打室外未必FEEL到
馬記舊世袋AEG?換個BEARING 尾頂換7MM BEARING 換條彈弓夠做了,PISTON 可用番原裝果個,加埋可能平過你食晚餐A 連凍飲,馬記原裝HOP 座同原裝膠唔會差得過幾十蚊粒果D 神膠膠。
如果係次世袋換力就麻煩D ,要買LAYLAX 牌尾頂,PISTON 同PISTON HEAD,彈弓用番AEG 彈弓,不過都係4XX 攪掂。次世袋合波箱易過舊世袋,係多左份EBB 件多野拆D ,不過冇難度,係濕碎一點。

以上意見純粹新手唔識野亂UP,非專業意見

原創小說:黑鷲

http://ck101.com/forum.php?mod=viewthread&tid=2660842&extra=page%3D3

引用:
原帖由 Dave 於 1-7-2015 23:09 發表

馬記舊世袋AEG?換個BEARING 尾頂換7MM BEARING 換條彈弓夠做了,PISTON 可用番原裝果個,加埋可能平過你食晚餐A 連凍飲,馬記原裝HOP 座同原裝膠唔會差得過幾十蚊粒果D 神膠膠。
如果係次世袋換力就麻煩D ,要 ...
無錯舊世代
好物...兩支年紀都大約5-6年了   仲係非常健康
DAVE兄唔好咁講
小弟係你fans

引用:
原帖由 FunggI 於 1-7-2015 23:25 發表

無錯舊世代
好物...兩支年紀都大約5-6年了   仲係非常健康
DAVE兄唔好咁講
小弟係你fans
估唔到鬧交都有人崇拜,我好滾動

舊世袋我有支m4,次世袋有支scar,其實兩支都準的,
不過舊世袋前節用得耐不太實淨,如果可以當然換套金身啦,cheap 雞300 蚊嘉頓貨都ok 架,而家d 國橙野真係抵玩

http://ck101.com/forum.php?mod=viewthread&tid=2660842&extra=page%3D3

引用:
原帖由 Dave 於 1-7-2015 23:32 發表

估唔到鬧交都有人崇拜,我好滾動

舊世袋我有支m4,次世袋有支scar,其實兩支都準的,
不過舊世袋前節用得耐不太實淨,如果可以當然換套金身啦,cheap 雞300 蚊嘉頓貨都ok 架,而家d 國橙野真係抵玩
實情支野我母親大人送俾我第一支玩具槍...實在不捨改外殼...
另外一支的話...有閒錢可能會搞...
馬記舊世代最大問題確實在於換前節等...基本上全套要換

引用:
原帖由 FunggI 於 1-7-2015 23:59 發表

實情支野我母親大人送俾我第一支玩具槍...實在不捨改外殼...
另外一支的話...有閒錢可能會搞...
馬記舊世代最大問題確實在於換前節等...基本上全套要換
我支馬記是日本心中國皮,外面上下金身嘉頓300埋單仲有個高彷騎士marking,
前節就又係嘉頓料280 蚊輕身鋁前節,上太陽環的,一勞永逸也,
我支marui sr16 都已經2008 年買了,一次大執攪掂佢,老兵不死,準度不失禮也。

21 12
發新話題