發新話題

[others] GBB準度改造?

引用:
原帖由 stevechau 於 29-6-2015 10:07 發表
GHK G5...
原裝12" KIT 300mm 6.03管, 原裝HOPUP座, 50度PDI AEG HOPUP RUBBER, Azimuth 0.3g Biodegradable BB...
較好HOPUP之後直飛30米, 唔大風既35-40米連射GROUPING應該都仲有一個上半身既集彈度...
個人覺得 ...
插咀一問,借問師兄支G5咁SET會到咩力?

小弟有枝G5諗緊換KIT, 12" 定16" KIT(比較想16"),但又唔知會唔會JJ,要換埋1J飛機

回覆 16# 的帖子

打呢個距離我要用返原裝飛機...
12" KIT我搞完用0.3G彈力水大約係1.5J多D(我支G5係偏細力的)
室內用返1J飛機我就KEEP住係1J...
有D G5係大力D, 12"落1J飛機都上到1.2J...

另外原裝飛機果套BOLT我用左鋁BOLT...
1J飛機果套就用返原裝BOLT...

THX 師兄我用泥打比賽D靶唔JJ就OK。
希望原裝飛機配16" KIT唔會出現管過長而出現倒吸的可能

引用:
原帖由 kazehui 於 30-6-2015 14:49 發表
VFC 416D GBB 10.5' 原裝管換了X-shock rubber
使用0.36g
用機check 直去62M
10.5吋直去62M?
用咩牌彈?有冇改過hopup?

回覆 21# 的帖子

咁簡單? 師兄係邊到入?可否PM?thx

引用:
原帖由 kazehui 於 30-6-2015 16:46 發表

是的
沒特別清洗彈,我只是用we的0.36g 彈
我只是換過Hopup rubber,其他也是原裝的
用原裝管, 管我不太迷思
其實62m ,我相信有很多師兄也可以做到的
請問打緊咩力?

回覆 23# 的帖子

咩HOPUP膠??????????

62m 1.5J

我即時諗起D力學公式都覺得好神奇,(飛到咁遠,即高初速,不過又1.5J )...唯獨...係HOPUP......

係唔係咩特別的膠???

引用:
原帖由 kazehui 於 30-6-2015 18:11 發表

大力不代表遠,馬仔本身也不是大力的
Hopup rubber :X-shock
認同,但事實上即使打到 62m,個最大問題係風,會導致終端彈道不穩定

之前做過射程實驗,馬記 0.28g 彈,WE M4 改 MK12Mod0,1.74J,28.2℃,濕度 75-77%,平均最大射程 70m(平均值),命中率75%
同次實驗試過打到 78m 但全日的實驗只做到兩次,所以只作參考
603 技術實驗中隊

有效射程60m+ ,受教了…

CTC可以有幾細?

引用:
原帖由 Contingency 於 30-6-2015 16:07 發表

THX 師兄我用泥打比賽D靶唔JJ就OK。
希望原裝飛機配16" KIT唔會出現管過長而出現倒吸的可能
um...真係唔知, 16"KIT係香港唔多見人用...
如果唔得既話, 仲有隻加力飛機...不過頗有可能過JJ, 要試過先知~

發新話題