發新話題

[KSC/KWA] 第三支KWA M4

引用:
原帖由 waitai352 於 9-7-2015 01:50 發表
師兄,小弟新手想請教下SC Vector Optics出品的紅點鏡可鼎gbb?
thx
可以,呢個牌子嘅鏡for真槍用
別人笑我太瘋癲 我笑他人看不穿

Jacko兄枝鏡越睇越靚仔, 請問忮鏡離底有幾高?
兵度入手? Thank you!

回覆 17# 的帖子

仲有邊道吖,咪又係"射手". 唔明咩係"離底"???

引用:
原帖由 jacko 於 11-7-2015 11:38 發表
仲有邊道吖,咪又係"射手". 唔明咩係"離底"???
個mount有幾高

引用:
原帖由 tf141 於 11-7-2015 11:47 發表

個mount有幾高
個mount有得較高低

附件

11-7-2015 13:22

想問下家陣 KWA M4 同彈匣 街價大約幾$度?
同埋比起其他 GBB 邊個牌子較穩定?

回覆 21# 的帖子

暗搶好似山久拎,
其實。。。穩D野要真係入手打耐先知,我有D人地講好正,我打左兩場Jam\碎BB\爆氣\升龍拳\斷彈失效\夾上彈卡位都有,所以。。。GBB預DIY好過

回覆 22# 的帖子

C兄一D都冇講錯 , 想GBB打得爽打得順一定要自己下一番苦工 , 好多冇嘅嘢就要DIY , 但唔係個個玩家都咁有心幾呢 !

回覆 23# 的帖子

都係既,GBB實多野搞過AEG, 主要係個HOP UP痲煩因屋企冇得試, 氣化同穩定性屋企可搞好
比起SET波箱我返而覺得火控易整D, 難搞又唔算,但心機實要,因GBB拆hopup要拆前節係好x麻煩 ,AEG好似M4成份hopup打開上身就KO到

同埋我發覺點解屋企set好正常穩定,落場先黎出事,有D關彈既牌子同做工事,多數人屋企同落場D彈係唔同牌子

引用:
原帖由 jacko 於 4-7-2015 21:52 發表
我家大哥送我的KWA M4, 這是我第三支KWA M4, 之前兩支前節,尾柄及手柄等外觀改很大, 今次這支不想再花錢改, 返璞歸真, 走實用路線, 只換上賣不去的仿M500電筒手托, 家裡多得很的M4尾柄及自己鋸的carry handle rear s ...
小弟新手一名近排都想玩長火, 見啲人話KWA氣化比較好,KWA都有幾款M4 有冇推介邊款好啲?
另外留意到KWA彈匣有30/38發,比起其他品牌50發較少,KWA M4可否用其他牌子

引用:
原帖由 dunkermutombo 於 22-8-2015 20:50 發表

小弟新手一名近排都想玩長火, 見啲人話KWA氣化比較好,KWA都有幾款M4 有冇推介邊款好啲?
另外留意到KWA彈匣有30/38發,比起其他品牌50發較少,KWA M4可否用其他牌子
都係M4標準型最合大眾,點改款都得,彈夾用返軍版灰夾最穩陣,
PMAG同馬沙夾用係標準型上唔一定fit哂, 同埋呢兩款比較重
一般一夾36至38飛都夠玩,入得太多彈唔一定係好事,易傷推彈杆

KWA 彈匣最多入40 粒, 但最好入9成, 大約36 粒到就OK
的確GI 匣係最穩陣

以M4 O黎計, 而家支LM4 ver 2 抵買. 之後可考慮masada
LM4 最後standard M4, 可改好多野
唔想改外觀, 要一步到位, 可以考慮Mega

我自己個支就換左狂牛MK 18 骨, MOE 托, MOE hand grip. 吉打鋁外管, 鋁加長管, RA tech 6.01 管, RA hop up 膠等等
就算KWA 匣一般比人重都好, 但改輕之支槍, 拉番均一世. 就同其他槍差唔多

引用:
原帖由 jacko 於 9-7-2015 11:20 發表

可以,呢個牌子嘅鏡for真槍用
好似有師兄在2手區放緊隻AP QRP2 座

引用:
原帖由 gainax 於 22-8-2015 22:42 發表

都係M4標準型最合大眾,點改款都得,彈夾用返軍版灰夾最穩陣,
PMAG同馬沙夾用係標準型上唔一定fit哂, 同埋呢兩款比較重
一般一夾36至38飛都夠玩,入得太多彈唔一定係好事,易傷推彈杆
咁其實手槍係咪都應該入9成就算呢?
同埋PMAG氣化係咪會好啲?

引用:
原帖由 hoperper 於 23-8-2015 22:40 發表
KWA 彈匣最多入40 粒, 但最好入9成, 大約36 粒到就OK
的確GI 匣係最穩陣

以M4 O黎計, 而家支LM4 ver 2 抵買. 之後可考慮masada
LM4 最後standard M4, 可改好多野
唔想改外觀, 要一步到位, 可以考慮Mega

我自 ...
考慮緊KWA M4 GBBR Magpul PTS Edition,即係師兄果支LM4? 我見做緊3XXX PACKAGE另送一隻30匣, MEGA感覺太長
呢支有冇咩地方比較容易壞要換?

發新話題