發新話題

[KSC/KWA] 第三支KWA M4

引用:
原帖由 dunkermutombo 於 24-8-2015 21:28 發表

考慮緊KWA M4 GBBR Magpul PTS Edition,即係師兄果支LM4? 我見做緊3XXX PACKAGE另送一隻30匣, MEGA感覺太長
呢支有冇咩地方比較容易壞要換?
Magpul 身個支係一槍兩匣版, 同埋係三片式上身, 亞沿bolt
算係舊款.
Magpul 個隻版準備出ver 2, 如果想買magpul 版, 你要等下.

LM4 ver 2 就行番正常上下身, 原裝跟鋼bolt, 內件都係用鋼
同埋價錢平左一大節.

所以睇你鍾意, 支於mega 其實最正係佢條keymod 骨, 佢本身都係14.5吋standard 長. 只係條骨令你覺得支槍好似好長
基本上Mega 同 LM4 ver 2 差唔多一樣. 只係外觀上的分別

引用:
原帖由 hoperper 於 24-8-2015 22:07 發表

Magpul 身個支係一槍兩匣版, 同埋係三片式上身, 亞沿bolt
算係舊款.
Magpul 個隻版準備出ver 2, 如果想買magpul 版, 你要等下.

LM4 ver 2 就行番正常上下身, 原裝跟鋼bolt, 內件都係用鋼
同埋價錢平左一大 ...
哦 師兄原來講緊"KSC M4 RIS GBB Rifle (Ver2 with Steel Bolt/One-Piece Upper)"
講真其實KSC同KWA有咩分別
SEARCH過US版同ASIA版有分別 除此之外仲有冇?
我見佢地匣可以共用

我發現有隻KSC M4 新匣 "M4EPM38連сヮЖ⑦"  價錢同PMAG一樣 有冇師兄用過

EPM 匣暫時唔好買住, 因為我有朋友用賴左野. 同埋Pmag 比普通GI 匣仲要重.
Pmag 係型, 但係重GI 少少

KSC/KWA 其實係同一間廠, KSC 係日本內銷, KWA 係sell 外國,
不過KSC 都有分日本版同台版
日版LM4 就係馬仔身. 台灣就係marine marking
不過唔好以為買日版會好過台灣, 因為日版槍係setting for 打134a 氣, 所以力水會細D, D 內件唔係預左頂top gas
相反台版就預你打top gas. 所以就告算係KSC 都好, 最好盡量簡台版

引用:
原帖由 hoperper 於 27-8-2015 00:39 發表
EPM 匣暫時唔好買住, 因為我有朋友用賴左野. 同埋Pmag 比普通GI 匣仲要重.
Pmag 係型, 但係重GI 少少

KSC/KWA 其實係同一間廠, KSC 係日本內銷, KWA 係sell 外國,
不過KSC 都有分日本版同台版
日版LM4 就係馬仔 ...
入左支KSC M4 VER2台版 試槍時尾托入面條彈弓好響"登登聲" 跟住打左場之後又冇左 究竟係咩問題
感覺係支槍幾爽幾直 試左可以一雞盡

彈弓有聲係正常, 真槍都會
如果想佢滅聲,有兩個方法

第一, 拆條尾通彈弓出o黎, 輕輕力順時針扭一扭
第二, 我自己就查DD 花士令係條彈弓到, 卒一卒

所以我而家開槍條彈弓,唔會有登登聲

入氣果陣好難知佢入夠未 佢入夠唔會"啤"氣出來 有冇咩好方法知道夠

引用:
原帖由 dunkermutombo 於 3-9-2015 19:59 發表
入氣果陣好難知佢入夠未 佢入夠唔會"啤"氣出來 有冇咩好方法知道夠
一般GI 匣你入大約8-10秒到, 氣壓會好充足

岩岩見到有冇字LM4下身,
終於有冇字身,KWA既M4可以諗一諗啦

引用:
原帖由 rYaN 於 4-9-2015 18:14 發表
請問係邊度有得賣?

引用:
原帖由 Epxaiual 於 4-9-2015 07:02 PM 發表

請問係邊度有得賣?
依D野都係PM好D....

引用:
原帖由 rYaN 於 4-9-2015 18:14 發表
原廠?如果原廠我好早之前喺14/F買過
別人笑我太瘋癲 我笑他人看不穿

發覺支槍重左少少 有咩地方可以改善?
原裝骨/狂牛MK18輕D?
外槍管?
尾托?

我換左狂牛MK18 骨, 用吉打輕鋁外管. 原裝管係467g, 吉打個支10吋外管都係得130g, 加埋鋁O既加長管, 加埋先150g 到, 係原裝o既1/3 重量

原裝RIS 係好重, 你可以用MOE, 加上佢前3角西係鋼, 實重.最好換走佢

只要你換鋁外管已經輕左好多,前擔真係輕飄飄
所以佢匣重都好, 你支槍偷輕番, 已經差好遠
等我支槍拎番到手, 可以放相比大家睇

我換左MK18骨之後就換個前後Mbus, 所以成支槍要偷O既都大量偷輕

引用:
原帖由 hoperper 於 5-9-2015 21:32 發表
我換左狂牛MK18 骨, 用吉打輕鋁外管. 原裝管係467g, 吉打個支10吋外管都係得130g, 加埋鋁O既加長管, 加埋先150g 到, 係原裝o既1/3 重量

原裝RIS 係好重, 你可以用MOE, 加上佢前3角西係鋼, 實重.最好換走佢

只要 ...
師兄用邊款加長管4寸?有咁輕

發新話題