發新話題

[KSC/KWA] 第三支KWA M4

引用:
原帖由 jacko 於 4-7-2015 21:52 發表
我家大哥送我的KWA M4, 這是我第三支KWA M4, 之前兩支前節,尾柄及手柄等外觀改很大, 今次這支不想再花錢改, 返璞歸真, 走實用路線, 只換上賣不去的仿M500電筒手托, 家裡多得很的M4尾柄及自己鋸的carry handle rear s ...
小弟新手一名近排都想玩長火, 見啲人話KWA氣化比較好,KWA都有幾款M4 有冇推介邊款好啲?
另外留意到KWA彈匣有30/38發,比起其他品牌50發較少,KWA M4可否用其他牌子

引用:
原帖由 gainax 於 22-8-2015 22:42 發表

都係M4標準型最合大眾,點改款都得,彈夾用返軍版灰夾最穩陣,
PMAG同馬沙夾用係標準型上唔一定fit哂, 同埋呢兩款比較重
一般一夾36至38飛都夠玩,入得太多彈唔一定係好事,易傷推彈杆
咁其實手槍係咪都應該入9成就算呢?
同埋PMAG氣化係咪會好啲?

引用:
原帖由 hoperper 於 23-8-2015 22:40 發表
KWA 彈匣最多入40 粒, 但最好入9成, 大約36 粒到就OK
的確GI 匣係最穩陣

以M4 O黎計, 而家支LM4 ver 2 抵買. 之後可考慮masada
LM4 最後standard M4, 可改好多野
唔想改外觀, 要一步到位, 可以考慮Mega

我自 ...
考慮緊KWA M4 GBBR Magpul PTS Edition,即係師兄果支LM4? 我見做緊3XXX PACKAGE另送一隻30匣, MEGA感覺太長
呢支有冇咩地方比較容易壞要換?

引用:
原帖由 hoperper 於 24-8-2015 22:07 發表

Magpul 身個支係一槍兩匣版, 同埋係三片式上身, 亞沿bolt
算係舊款.
Magpul 個隻版準備出ver 2, 如果想買magpul 版, 你要等下.

LM4 ver 2 就行番正常上下身, 原裝跟鋼bolt, 內件都係用鋼
同埋價錢平左一大 ...
哦 師兄原來講緊"KSC M4 RIS GBB Rifle (Ver2 with Steel Bolt/One-Piece Upper)"
講真其實KSC同KWA有咩分別
SEARCH過US版同ASIA版有分別 除此之外仲有冇?
我見佢地匣可以共用

我發現有隻KSC M4 新匣 "M4EPM38連сヮЖ⑦"  價錢同PMAG一樣 有冇師兄用過

引用:
原帖由 hoperper 於 27-8-2015 00:39 發表
EPM 匣暫時唔好買住, 因為我有朋友用賴左野. 同埋Pmag 比普通GI 匣仲要重.
Pmag 係型, 但係重GI 少少

KSC/KWA 其實係同一間廠, KSC 係日本內銷, KWA 係sell 外國,
不過KSC 都有分日本版同台版
日版LM4 就係馬仔 ...
入左支KSC M4 VER2台版 試槍時尾托入面條彈弓好響"登登聲" 跟住打左場之後又冇左 究竟係咩問題
感覺係支槍幾爽幾直 試左可以一雞盡

入氣果陣好難知佢入夠未 佢入夠唔會"啤"氣出來 有冇咩好方法知道夠

發覺支槍重左少少 有咩地方可以改善?
原裝骨/狂牛MK18輕D?
外槍管?
尾托?

引用:
原帖由 hoperper 於 5-9-2015 21:32 發表
我換左狂牛MK18 骨, 用吉打輕鋁外管. 原裝管係467g, 吉打個支10吋外管都係得130g, 加埋鋁O既加長管, 加埋先150g 到, 係原裝o既1/3 重量

原裝RIS 係好重, 你可以用MOE, 加上佢前3角西係鋼, 實重.最好換走佢

只要 ...
師兄用邊款加長管4寸?有咁輕

支野間唔中一插匣/打左一飛就會噴哂D氣, 會係咩問題?

發新話題