25 12
發新話題

Ruger Precision Rifle 近期美國民用大熱來福槍

Ruger Precision Rifle 近期美國民用大熱來福槍

$999 USD

Folding Stock

Threaded Muzzle

60 Degree bolt lift.

Adjustable stock

[img] [/img]

3 Shots 100 Yards

USD999 + SUB MOA真係無得輸

好正好正好正好正好正
一定要出返支先得

有.308 wo
好在唔係.338
唔係玩足一日破產都似

Mr. Lai,

try try 6.5 creedmoor ammo la. 308 is really not ballistic efficient

308 effective range only 800yards

6.5cm effective range 1350yards

6.5cm less recoil ar.

6.5cm ammo same price as 308.

咁聽落好似6.5 creedmoor好似好玩D wo
如果同.308 win差唔多價就有得諗
不過Ruger既barrel掂唔掂(耐唔耐用)家? 賣咁平...

引用:
原帖由 laiwangkai 於 29-7-2015 11:42 發表
咁聽落好似6.5 creedmoor好似好玩D wo
如果同.308 win差唔多價就有得諗
不過Ruger既barrel掂唔掂(耐唔耐用)家? 賣咁平...
Barrel OK ar, Barrel of coz not good as shilen, bartlein ....

all people report back from range Under .75 moa

i ordered one already..haha

一向好buy Ruger D野,平,有質素,有理念,潮而不隨波逐流!
DIY : 紙上得來終覺淺, 絕知此事要躬身 !

《河湟有感》司空圖
一自蕭關起戰塵,河湟隔斷異鄉春。漢兒盡作胡兒語,卻向城頭罵漢人。

心動了
如果打到1 moa內
價錢又咁低真係心動了

美國買真係平! 同合法用摺柄!

冇計! 我地班英聯幫地方只可以用掔柄!

Hornady 6.5 呢類短身啲比赛子彈, 速度快又比較小recoil! Very OK!

回覆 10# 的帖子

(真心唔識)
香港玩rifle好多限制家

美国民用比赛巳家80%都用6.5cm, 快,平,遠。小recoil, follow up shot快。好多人自已reload. 用火藥少。自已買reload gear together under 800 USD. 無人用308比赛。 自已reload可以shoot 1600 meter 遠

美佬多人䡛玩6.5一定係有完因! 呢隻標準算叫好新! 唔洗問, 靜係望6.5個數目字都估到一定勁過5.56! 我翻澳洲時問班老友有冇呢隻Cartridge去試試! 套6.5 Dillon Loader / Die head貴唔貴?

香港我地只係一般用5.56NATO 同7.62NATO factory load! 家下重冇乜貨!   支AR-15 Sporter HBAR 同支HK91好耐冇射過!

如果有press, 淨dies. 三佰多美金. 美佬好多公司出子弹頭勁好空汽力學,所以可以射遠D, 308去到盡1000 meters, 但wind drift factor好差和太慢

嘩!三百美元叫貴! 之前我試過6.5 Grendel 123gr.  300m凖確性好高! 估唔到咁快有新款6.5 Ammo!

你下次俾啲Grouping大家望下!

25 12
發新話題