發新話題

[others] 老新手想買M4 GBB

引用:
原帖由 RCman 於 11-8-2015 15:13 發表

馬記性能要求stable的同時, 會唔會火控方面像真度就要求其次?同佢手鎗一樣?
又咁講...佢性能真係夠STABLE+果陣, 好多人都應該唔會介懷火控唔像真甚至個殼唔像真~
睇KSC/KWA都知~

引用:
原帖由 stevechau 於 12-8-2015 12:03 發表

又咁講...佢性能真係夠STABLE+果陣, 好多人都應該唔會介懷火控唔像真甚至個殼唔像真~
睇KSC/KWA都知~
又唔好咁講
以我愚見馬記骨同尾通應該要自己數
到時你想換乜改乜都好麻煩
內部像真度的確無外觀咁重要
WE KSC 都係亂黎架啦
但WE比KSC可塑性高   
如果有人出馬記白板身可能有D諗頭既...但到頭來換來換去不如玩番VFC

同埋之前都有人講過...馬記次世代都3-4千...
馬記要出M4 GBB 恐怕唔會平過呢個價...所以都係無咩期望

我都想過砌支馬老爺M4 GBBR! 因為我知道馬老爺以造了一套 (日本版) 7075 CNC上下身 sample!  外表面9成9跟真數! 又做了一套100%同真鐡一樣凹凸馬仔花打下身! 再用真CERAKOTE完成! 好靚!   不過有排都未必出街!

馬老爺此终都係曰本名牌! 以 AIRSOFT GAMES 用家角度行先! 又係最遲出廠產品! 所以我唔介意花多啲錢買支原装新 MARUI M4 GBBR 玩住先! 之後就算係100% 全改都覺得值!

款式都係類以 MK18 MOD 0 抄習款式簡簡單單比較今睇!

其實YYE系统同RA件都OK! 因為YYE外表係像真過YYA系统 !

引用:
原帖由 stevechau 於 12-8-2015 12:01 發表

咁舊年果隻比晒人試玩既叫咩?? 發佈會呀??
最怕就係佢比你試埋都拖多你一兩年先出
舊年2014 5 月試果批,
估計設計有缺失全面回收再+ 推出日無期,
果陣有拍片道歉云云,如果唔係CHECK 到有問題應該見街日不遠,
果陣是417 + M4 MWS GBB 一齊發布的。
417 出完佢都冇消息。

都好既... 知道有問題肯收埋唔會夾硬出,好過好多廠了。

回F 兄,有路邊社話MARUI M4 GBB 約6 萬日元。
如果以次世代來比 = 次世代SCAR 價格,而家係槍街賣緊3K。

原創小說:黑鷲

http://ck101.com/forum.php?mod=viewthread&tid=2660842&extra=page%3D3

引用:
原帖由 rho837 於 12-8-2015 12:51 發表
我都想過砌支馬老爺M4 GBBR! 因為我知道馬老爺以造了一套 (日本版) 7075 CNC上下身 sample!  外表面9成9跟真數! 又做了一套100%同真鐡一樣凹凸馬仔花打下身! 再用真CERAKOTE完成! 好靚!   不過有排都未必出 ...
請問意思係而家支M4 MWS 以呢個SPEC 出?

http://ck101.com/forum.php?mod=viewthread&tid=2660842&extra=page%3D3

引用:
原帖由 Dave 於 11-8-2015 15:29 發表

之前睇緊PPS 果支彷馬老仙彈殼SG,即係跳殼1 打5 ,
但出來出去得短頭款,又話斷HAMMER 又盛... 雖然千幾蚊,不過都係敬而遠之。
有得換鋼hammer,c牙,一套都係兩條魚左右
最煩係槍身入面頂彈對鋼片,仲有彈殻都算易漏

引用:
原帖由 rho837 於 12-8-2015 12:51 發表
我都想過砌支馬老爺M4 GBBR! 因為我知道馬老爺以造了一套 (日本版) 7075 CNC上下身 sample!  外表面9成9跟真數! 又做了一套100%同真鐡一樣凹凸馬仔花打下身! 再用真CERAKOTE完成! 好靚!   不過有排都未必出 ...
真唔真啊...7075
Cerokate就聽過

Vve抄systema數,systema抄真數

引用:
原帖由 FunggI 於 12-8-2015 12:36 發表

又唔好咁講
以我愚見馬記骨同尾通應該要自己數
到時你想換乜改乜都好麻煩
內部像真度的確無外觀咁重要
WE KSC 都係亂黎架啦
但WE比KSC可塑性高   
如果有人出馬記白板身可能有D諗頭既...但到頭來換來換去不如 ...
同感...搞咁多野都係諗返VFC算數~

1)其待馬記m4用topgas 後比人小到七彩既災情文。

2)好想知香港邊間玩具店會賣馬記AA12

引用:
原帖由 jn_jona 於 12-8-2015 13:07 發表

真唔真啊...7075
Cerokate就聽過

Vve抄systema數,systema抄真數
7075鋁材 但唔咪 T6 鍛材嗎!

引用:
原帖由 Dave 於 12-8-2015 13:01 發表

請問意思係而家支M4 MWS 以呢個SPEC 出?
係! 因為我知道有人在上年年尾幫MARXI做左幾套不同價錢上下身SAMPLES! MARXI未有定論! 上述過套CERAKOTE上下身係價錢最高! 我估計就算有得買都可能係保強部件卦? 但係都只係供應日本市場! 香港冇份!

聽負責人講! 日本仔要求好高! 件手板上下身工程生產公差要求好嚴格! 完成面要求好嚴掔! 但重有BOLT同BOLT CARRIER原本要做SAMPLE但後期判给外國别一間公司做手板! 所以有排未出到街!

引用:
原帖由 rho837 於 12-8-2015 15:45 發表

係! 因為我知道有人在上年年尾幫MARXI做左幾套不同價錢上下身SAMPLES! MARXI未有定論! 上述過套CERAKOTE上下身係價錢最高! 我估計就算有得買都可能係保強部件卦? 但係都只係供應日本市場! 香港冇份!

聽負責人 ...
如果真係為搶餅以本傷人應該血流成河,睇人打交最開心的我表示歡迎。

請問是2014 年的事了?

因為MARUI 支野都雪床左一年,而家上番水唔會又再等一年卦...

Yes! 2014

曰本仔只係睇錢同法例! 你估佢地真係會睇班用家着想咩! 成本低咪出! 高既咩搞别些玩具!

馬記支野都係唔好咁大期望,亞鉛件耐用有限,比你换左一大堆補品落去唔頭暈身慶都幾難, 加上成本咁高都唔會多人玩
MP7咁平都都唔係幾多人玩, 四金牛仲要换補品既話同咁多系統競爭,吸弓力細。。。
玩具數,後備件不足, 熱潮過後長久都係好似MP 7命運。。。

引用:
原帖由 gainax 於 12-8-2015 18:53 發表
馬記支野都係唔好咁大期望,亞鉛件耐用有限,比你换左一大堆補品落去唔頭暈身慶都幾難, 加上成本咁高都唔會多人玩
MP7咁平都都唔係幾多人玩, 四金牛仲要换補品既話同咁多系統競爭,吸弓力細。。。 ...
我主觀期望係:
1- 價格3000 前後+/- 300
2- 必須更換補品價格BELOW 300 ( 例如強化飛機 )
3- 原裝食TOPGAS 不壞 ( 假如換強化飛機後,最好原裝可吃 )
4- 一雞清40 粒  不腳軟
5- 穩定到尾,單發連扣第一發至最後一發火力差低於20%
6- 原裝件可健康按網球拍RELEASE BOLT 而耐用
7- 匣重 400 克或以下

唔知可以達標幾多樣

發新話題