發新話題

[others] 老新手想買M4 GBB

引用:
原帖由 newbiegary 於 10-8-2015 21:00 發表
小弟想買支M4 GBB自High用﹐budget $5000, 正在考慮KSC, G&P 或者GHK﹐小弟著重外觀, 耐用和後座力﹐想一次到位不用成日換野, 請問那個牌子比較合適?
VFC新版無得輸
呢個價錢買兩支都得
講完

VFC新版blow back 好勁

引用:
原帖由 Dave 於 11-8-2015 15:15 發表

似乎係

馬記咁多年都係冇忘記自己係玩具廠,始終以性能行先,
又冇話岩定錯,市場定位問題,正如佢支870,PUMPING 行程得一半冇跳 ...
條bolt真係錯得好離譜
有冇張清D既相想睇下

講左咁耐...雖然樓主有5000畢直
但我覺得平衡各方面...揀VFC係物超所值
你多少少既買兩支都得真心...
更何況話自HIGH...什麼甩PIN既事情都唔會好麻煩啦

引用:
原帖由 Dave 於 12-8-2015 10:00 發表

fyi

http://www.hyperdouraku.com/event/hobbyshow1405/index.html

mws 條片1:30 有zoom 近內構件片段。
凸出來果舊野理應有功能的冇理由特登整到咁奇怪,但咩功能不知道
應該都係用黎扣連發片既...但整到咁奇怪我覺得係要同真槍明顯分別先咁整
BOLT底個兩舊突起既野真係接受唔到

引用:
原帖由 stevechau 於 12-8-2015 12:03 發表

又咁講...佢性能真係夠STABLE+果陣, 好多人都應該唔會介懷火控唔像真甚至個殼唔像真~
睇KSC/KWA都知~
又唔好咁講
以我愚見馬記骨同尾通應該要自己數
到時你想換乜改乜都好麻煩
內部像真度的確無外觀咁重要
WE KSC 都係亂黎架啦
但WE比KSC可塑性高   
如果有人出馬記白板身可能有D諗頭既...但到頭來換來換去不如玩番VFC

同埋之前都有人講過...馬記次世代都3-4千...
馬記要出M4 GBB 恐怕唔會平過呢個價...所以都係無咩期望

引用:
原帖由 rho837 於 12-8-2015 19:27 發表
你既期望即係:-

真AK47質素
PTW表現
Marui HiCap咁易維修
P Mag夾咁實浄
可以同車呔咁用風泵打氣叉夾
價格重! Ad Ad Ad ........
新兵教學都強調你手中既武器係最平承包商所做架啦
價格梗係   大眾化架

引用:
原帖由 Dave 於 13-8-2015 09:19 發表

其實而家d gbb 氣化一般來說都唔差,
連扣30 ~ 50 發真係先叫合格,
唔知幾時有廠身痕整d 60 ~80 rd ,甚至100 rd gbb mag 但普通匣外觀,
當係彈弓匣咁用都唔錯,彈多唔係重點,拎少幾隻匣先係重點
難D...
普通M4匣既SIZE
做40飛
個氣缸打到2匣已經差唔多無氣啦

講到尾我係唔見得馬記有咩賣點可以吸引到舊玩家

發新話題