發新話題

想自己改mp5j做1.9焦耳...

回覆 #29 twk810 的帖子

請看完全文才說!!!

引用:
原帖由 Northwood 於 6-11-2007 23:51 發表
不過呢個的確係事實,點解唔著重技術,可能人地唔用黎上場,佢地先會追求威力上既快感
又或者有D新手既心態就係以為槍勁=人勁,諗少左一樣叫戰術既野,
又或者可能有D冇公德心既人改大力唔係純粹黎射靶,係用黎做城市獵人
所以咁多位版友先咁緊張你改1.9焦既動機,
就係近排有好多報紙新聞都有報導有關氣槍傷人案,希望你唔會係下一個城市獵人
如果d人本身無公德心既,0.5焦耳既槍都可以攞黎做城市獵人
一件物件係睇人點用,唔係件物件用人,正如你攞住把刀唔一定係用嚟殺人(我唸你應該明)
我改支槍做1.9焦耳又唔係用嚟射人射動物,又唔係用嚟做壞事,我想問下有咩問題?我想問下你地班人使唔使咁敏感?

版主...lock post la,又罵戰了...

無讀過書0既我絕對同意高火CQB射罐是需要極高技術的

引用:
原帖由 Kane 於 7-11-2007 00:06 發表
樓主
sorry
我地依度個個都係新手
解答唔到你的問題
你不如去uwantx forum 問
果到比較多老手
希望佢地解答到你的問題la
無人幫到我我當然唔介意,我唯一介意既只係個個都當我係罪人,個個都以為我改槍係想射人
自問我都就嚟19歲,都接受過十幾年既教育,唔通我會知法犯法攞支槍去射人/動物?

引用:
原帖由 於 7-11-2007 00:12 發表
無讀過書0既我絕對同意高火CQB射罐是需要極高技術的
無讀過書既人仲未搞清楚問題既重點

首先都係買部測速器先  
萬一過火就唔好

引用:
原帖由 42195run 於 7-11-2007 00:13 發表

無人幫到我我當然唔介意,我唯一介意既只係個個都當我係罪人,個個都以為我改槍係想射人
自問我都就嚟19歲,都接受過十幾年既教育,唔通我會知法犯法攞支槍去射人/動物?
19歲,接受過十幾年既教育都唔一定係良好市民

你可能真係用黎射罐啦
不過其他人擔心都係正常掛?

[quote]原帖由 42195run 於 7-11-2007 00:13 發表

自問我都就

引用:
原帖由 Natrium 於 7-11-2007 00:19 發表

19歲,接受過十幾年既教育都唔一定係良好市民
最起碼我唔會攞支槍去射人/動物

引用:
原帖由 42195run 於 7-11-2007 00:22 發表

最起碼我唔會攞支槍去射人/動物
你都唔可以唔比人擔心ma

引用:
原帖由 42195run 於 7-11-2007 00:14 發表

如果閣下真係讀過下書,唔知有無聽過"君子不立危牆下"呢?

你提出改1.9j係屋企打罐呢d咁有型既理由,比人質疑下都好正常遮...
後尾竟然扯扯下扯到去"讀過書未"呢個問題度,你就黎19歲?
你又知人地學歷有幾高?咁就話人地未讀過書?
強伯話:"生命不是 用來更正別人的錯、或證明自己的對----生命是用來生活的。"
佢又話:"要說話說得流利.自然和有真感情, 唯有直言"

引用:
原帖由 Northwood 於 7-11-2007 00:17 發表
你諗下重點起邊到,1.9j,0.5j都可以打到人,問題威力唔同,對人既傷害程度都唔同(打中眼就冇得好講啦)
被1.9j打中,你唔報警至奇啦
另外1.9j起屋入面玩就似乎太大力,應唔應該調低威力呢?
我諗重點應該係個人點用支槍
就算攞支少於0.5j既槍嚟射人都係犯法,就算我唔改支槍攞去射人都係犯法
我就係覺得我宜家果支實在太弱,只係岩岩穿到一面罐,射程當然更加唔使講
如果唔改槍既話我寧願買炸橡根黎射

引用:
原帖由 FNP90xvhk 於 7-11-2007 00:25 發表

如果閣下真係讀過下書,唔知有無聽過"君子不立危牆下"呢?

你提出改1.9j係屋企打罐呢d咁有型既理由,比人質疑下都好正常遮...
後尾竟然扯扯下扯到去"讀過書未"呢個問題度,你就黎19歲 ...
我自問讀足20年無留過班, 但係我都會地鐵食野

死啦, 今年無讀過書, 只係睇過paper, 等我拎本"十隻小白獅"充實下先!!

引用:
原帖由 42195run 於 7-11-2007 00:14 發表

我真係唔知咩係重點...

發新話題