發新話題

想自己改mp5j做1.9焦耳...

引用:
原帖由 42195run 於 7-11-2007 01:24 發表

我唸我都係要自己試下改槍
經驗富豐既老手都係要踏出第一步
(當然我唔係想做改槍師博)
這是一個好開始 ,但個人建議你等打壞了手上的槍才開始也未遲.
支那人 不等如 中國人
支那人 等於 蔑視所有華人
叫之前,停一停 想一想。

或者可以先到“醜陋的中國人“一書中找找自己有沒有相似之處。
如果沒有相似之處的話,你才叫吧。
愛扮假鬼,以令自己感覺高人一等,乃中國人的劣根性。

另外,我對我以前的無知感到慚愧…<m(_ _)m>對不起!!

引用:
原帖由 gtoray 於 7-11-2007 01:24 發表

不完全正確
唔同威力ge槍都可以有一樣ge射程
但係威力愈勁既槍實射得愈遠

引用:
原帖由 42195run 於 7-11-2007 01:29 發表

但係威力愈勁既槍實得愈遠
引用:
原帖由 WAIKO01 於 7-11-2007 01:24 發表

這只是理論上,而實際上會受很多東西影響,如:彈重,氣密等.(題外話:有次我的朋友用一枝2面力的16a2,竟然不及我的原裝力g36k遠. )
支那人 不等如 中國人

另外,我對我以前的無知感到慚愧…<m(_ _)m>對不起!!

引用:
原帖由 42195run 於 7-11-2007 01:29 發表

但係威力愈勁既槍實射得愈遠
你不妨試下搵支拆走左hop up既底邊力槍,同一支原裝marui比一比射程
強伯話:"生命不是 用來更正別人的錯、或證明自己的對----生命是用來生活的。"
佢又話:"要說話說得流利.自然和有真感情, 唯有直言"

在下認為射程應先考慮集彈性, 樓主應該著重密氣同槍管(例如用精密管同做好槍管ge防震)吧...

BTW, 忍唔住想問一問樓主ge大宅有幾大呢? 在下胞弟用支馬老二既原裝手拉P228打GAME都可以打中20米外ge人矣...
click>

引用:
原帖由 FNP90xvhk 於 7-11-2007 01:33 發表

你不妨試下搵支拆走左hop up既底邊力槍,同一支原裝marui比一比射程
我既意思係話排除其他因素...無理由威力愈弱射程愈遠

引用:
原帖由 VEC 於 7-11-2007 01:38 發表
在下認為射程應先考慮集彈性, 樓主應該著重密氣同槍管(例如用精密管同做好槍管ge防震)吧...

BTW, 忍唔住想問一問樓主ge大宅有幾大呢? 在下胞弟用支馬老二既原裝手拉P228打GAME都可以打中20米外ge人矣...
好功夫
支那人 不等如 中國人

排除所有外在因素...
PHY 實驗乎...?

引用:
原帖由 42195run 於 7-11-2007 01:39 發表

我既意思係話排除其他因素...無理由威力愈弱射程愈遠
的確,但最基本的彈重也是很重要的.
支那人 不等如 中國人

引用:
原帖由 VEC 於 7-11-2007 01:38 發表

我屋企既大細影響唔到我玩槍既興趣
我就想換彈弓多過換精密管

引用:
原帖由 42195run 於 7-11-2007 01:44 發表

我屋企既大細影響唔到我玩槍既興趣
我就想換彈弓多過換精密管
唉,看來不願意聽別人意見的,再使勁說下去也是枉然.
支那人 不等如 中國人

識話人每句都駁某人又何嘗不是每POST 都在兜...
每回一次POST 都加一D CONDITION 落去為求下一個POST 可以理直氣壯...

建議你換條M150彈弓就得
新世紀Wargame戰士

引用:
原帖由 於 7-11-2007 01:42 發表
排除所有外在因素...
PHY 實驗乎...?
即係話如果想射程遠既一定要有番咁上下威力,當然其他因素都會影響射程
咁我想問下你認唔認同威力愈勁射程愈遠?

引用:
原帖由 於 7-11-2007 01:49 發表
識話人每句都駁某人又何嘗不是每POST 都在兜...
每回一次POST 都加一D CONDITION 落去為求下一個POST 可以理直氣壯...
有人好似仲末嬲完
有人!唔係有蛇,蛇係唔識字

發新話題