29 12
發新話題

想自己改mp5j做1.9焦耳...

我最後想問既問題係:咁多位會唔會攞支槍去射人?

引用:
原帖由 Northwood 於 7-11-2007 00:47 發表
會,不過係打wargame既時候
我係指唔係打wargame既時候(既然咁多人以為我會做城市獵人)

引用:
原帖由 於 7-11-2007 01:15 發表

室內40M 射程還不夠嗎?
閣下打開室內體育館乎?
我既意思係射程同威力成正比例

引用:
原帖由 ZaMaR 於 7-11-2007 01:12 發表
個人建議你去槍街搵Dr.改,佢十年經驗,精工改槍,叫佢幫你改1.9j 岩晒!
我唸我都係要自己試下改槍
經驗富豐既老手都係要踏出第一步
(當然我唔係想做改槍師博)

引用:
原帖由 gtoray 於 7-11-2007 01:24 發表

不完全正確
唔同威力ge槍都可以有一樣ge射程
但係威力愈勁既槍實射得愈遠

引用:
原帖由 FNP90xvhk 於 7-11-2007 01:33 發表

你不妨試下搵支拆走左hop up既底邊力槍,同一支原裝marui比一比射程
我既意思係話排除其他因素...無理由威力愈弱射程愈遠

引用:
原帖由 VEC 於 7-11-2007 01:38 發表
在下認為射程應先考慮集彈性, 樓主應該著重密氣同槍管(例如用精密管同做好槍管ge防震)吧...

BTW, 忍唔住想問一問樓主ge大宅有幾大呢? 在下胞弟用支馬老二既原裝手拉P228打GAME都可以打中20米外ge人矣...
我屋企既大細影響唔到我玩槍既興趣
我就想換彈弓多過換精密管

引用:
原帖由 於 7-11-2007 01:42 發表
排除所有外在因素...
PHY 實驗乎...?
即係話如果想射程遠既一定要有番咁上下威力,當然其他因素都會影響射程
咁我想問下你認唔認同威力愈勁射程愈遠?

引用:
原帖由 於 7-11-2007 01:49 發表
識話人每句都駁某人又何嘗不是每POST 都在兜...
每回一次POST 都加一D CONDITION 落去為求下一個POST 可以理直氣壯...
有人好似仲末嬲完
有人!唔係有蛇,蛇係唔識字

引用:
原帖由 FNP90xvhk 於 7-11-2007 01:54 發表

之前又話要射程,比人問兩問又變左威力,明明射程唔一定要弁壑坐U...威力越大射程越遠..."
即係:
A:打劫銀行有錢賺呀
B:唔打劫銀行都可以賺錢架喎
A:但係撇除其他因素,打劫得越多銀行,就賺得越多錢 ...
係呀!除左威力之外我仲想改遠d射程...呀!仲有射頻,仲有準確度......
唔通只可以改威力?
你會唔會只係食飯,唔飲水,唔食菜?

引用:
原帖由 於 7-11-2007 01:55 發表

起實際情況下, 你呢個想法係否定0既. 實際情況下相同波箱設定配唔同長度0既槍管已經可以做到唔同0既射程.
你好似仲未明...
簡單d講句,你想快高長大就要食多d野,當然仲要早睡早起,多做運動(其他因素)
如果你唔食野,淨早睡早起,多做運動,你估會唔會快高長大?
我已經講到好簡單,希望你明(我唸我都係希望下好喇)

引用:
原帖由 gtoray 於 7-11-2007 02:06 發表

我發覺你d態度好怪 ...
咩都要駁
咁你想要咩 answer ?
請原諒...
係因為我係呢度見到有好多人反對我,而我又唔知有咩得罪佢地
我係另一個討論區d態度好正常

引用:
原帖由 FNP90xvhk 於 7-11-2007 02:11 發表

既然閣下咁囂張...
咁就黎19歲既讀書人先生,您又對如何改大威力有咩見解呢?
我有見解既就唔使入黎問人

引用:
原帖由 於 7-11-2007 02:20 發表

我只係知道均衡飲食+有規律0既生活就可以健康成長.
暴飲暴食只會危害健康.
唔Q 食野仲會死Q 埋添.
我已經講到好簡單,希望你明(我唸我都係希望下好喇) |)
好似仲未明...
簡單d講句,你想快高長大就要食多d野,當然仲要早睡早起,多做運動(其他因素)
如果你唔食野,淨早睡早起,多做運動,你估會唔會快高長大?
我已經講到好簡單,希望你明(我唸我都係希望下好喇)

真係仲未明...
簡單d講句,你想射程遠d就要威力勁d,當然仲要睇埋hop up,風阻等(其他因素)
如果你無威力,淨較hop up,加長槍管,你估支槍射程會遠嗎?
我已經講到好簡單,希望我唔使用埋圖像表達你先明啦

...可以用埋動畫............

29 12
發新話題