發新話題

南北韓準備開片?

北寒空軍的飛行員由於訓練飛行時數不足,基本作戰效能去唔到應有戰斗雞既一半效果,再加上只有十多架Mig29 仲係舊板本,其他全部屬五六十年代產品。至於海軍連一艘似樣既都無,駐港果二艘056輕護足可頂住全北寒既水軍。唉……講到尾陸軍人多車多,可以比南韓仔練靶既。一個封閉既國家,只會愚民,自吹自雷。其實好可悲。
補充:海軍有約十艘W級潛水艇,但屬二戰後產物,噪音大航程短。有條鉄用咩。
FBC1

引用:
原帖由 gtoray 於 21-8-2015 22:58 發表

金仔上台後同大陸反左檯啦?
金仔沒有本錢反面

有傳早幾年中國送左六架FC1梟龍戰机比北寒。但六架又有乜用呢?連最緊要既飛行訓練都不足。
FBC1

唯一可以希望係北寒早日改革開放,好似大六咁。如果係我有生之年做到,我一定會去北寒卡拉ok揾北寒妹坐枱。 联誼联誼既。
FBC1

中國會唔會幫拖? 我就唔知啦? 但要睇中國如何決定幫唔幫?

不要忘記中國同邊一個國家有最多利益輸送先。

大六而家係發展經濟為主唔會容許肥金開戰,再講肥金係唔敢。大六南韓每年貿易額我唔清楚但可以肯定唔小,而九月,中日韓首腦會談即將展開,大六更加唔會比肥金亂來。
FBC1

金仔覺得: 當年如果唔係中國, 我阿爺一早統一了南北

我覺得金將軍咁落去真係會成功統一南北韓
係俾下屬綁著交出去

在過去幾十年金氏王朝,由金日成,金正日巳先後被暗殺好多次,肥金亦唔見得好得去那里,我諗很多軍官其實想開戰,藉着咁先有机會改朝換代。
FBC1

引用:
原帖由 Paul 於 22-8-2015 02:05 發表
金仔覺得: 當年如果唔係中國, 我阿爺一早統一了南北
佢阿爺聽蘇聯佬8+1 up完就去打,結果俾阿麥打到趴街,俾人打到去中朝邊境,就扮契弟。

重演萬曆年個俾日本幾乎亡國既朝鮮李氏國王向明朝求緩一幕

引用:
原帖由 FBC1 於 22-8-2015 00:39 發表
大六而家係發展經濟為主唔會容許肥金開戰,再講肥金係唔敢。大六南韓每年貿易額我唔清楚但可以肯定唔小,而九月,中日韓首腦會談即將展開,大六更加唔會比肥金亂來。
佢印假人民幣、販毒、勾結東北漁霸海上擄人勒索、士兵越界打劫……自佢宣佈爆核彈個日開始,已經同佢計數。中朝邊境原先武警,換成正規軍……

引用:
原帖由 FBC1 於 21-8-2015 23:16 發表
北寒空軍的飛行員由於訓練飛行時數不足,基本作戰效能去唔到應有戰斗雞既一半效果,再加上只有十多架Mig29 仲係舊板本,其他全部屬五六十年代產品。至於海軍連一艘似樣既都無,駐港果二艘056輕護足可頂住全北寒既水軍 ...
唯一優勢就係遠程大炮同火箭、地對地導彈。南韓首都離佢邊境太近。

開城工業園係咪重開緊工?

係佢身邊既高級將領/幹部都隨時俾佢槍/砲斃
依家只係差一個時機就南北統一
雖然最大劑既北韓侵略就係棄械全體投降

肥金既同父異母兄弟金正南長居澳門多年,佢係受保護動物,早年出走就係唔想死金正日歸西佢返去送别之前,中共要先派人去北寒講掂數,金正南先敢返去。而金正南傳聞背負左一個任務:一旦北寒發生变化佢就要返去穩住大局,當然解放軍係要出手幫忙。所以在可見將來南北統一既可能不大。
FBC1

發新話題