23 12
發新話題

[Marui] 馬記新GBB系統介紹

0像真...無興趣

引用:
原帖由 RCman 於 11-9-2015 10:58 發表

嘩.....師兄你要唔要放馬記名牌上神台供奉
恐怕連老馬都未敢講E家出支M4係要將GBBR 重新定義...
當然我唔排除老馬既性能好可靠穩定
但諗一層玩GBB都係求像真
但佢內部改到咁樣真係相差得太遠啦
佢出到咁咪同GBB BOX無分別

我都係只期盼其中一個講法
佢出呢個變種BOX
可以出更多其他槍款

引用:
原帖由 Tango1997 於 11-9-2015 16:19 發表
馬記有乜問題?。。。依家出玩具。。。唔係出實彈。。。外觀比例像真咪得囉
馬記槍幾時外觀比例像真過...諗都唔洗諗
包括換骨換托換槍身...99%無得傾

引用:
原帖由 gainax 於 11-9-2015 17:41 發表

馬記市場一向都係比落場Wargame用家,真正鐘意槍械係唔會真心鐘意佢既玩具設計同尺吋, 有好多時唔係做唔到近似實物個機械結構同造型,而係佢無考慮過咁做 近代都可以做到又真又落場既系統,對於仍然停留實用唔可 ...
直頭無左玩GBB既樂趣
都係個句...我覺得已經落左GBB坑既玩家無幾多個會去買馬記GBB M4

引用:
原帖由 Tango1997 於 11-9-2015 20:54 發表

就係因為唔穩定。。。所以我一直唔玩GBBR
就係因為你地無玩
所以唔知其實E家GBB既穩定已經進步左好多...
我既出發點只係玩GBB都係貪佢像真既感覺
既然E家既GBB已經做到連內部都好貼近像真
出多個馬記儘管性能優勝
但內部始終差得太遠
對於追求像真既已經係敬而遠之

至於你要用   要像真不如玩珍鐵既論點
無得好講
因為玩BB彈槍個刻大家都已經係打緊飛機

引用:
原帖由 Tango1997 於 11-9-2015 21:24 發表

我有玩GHK AK....不過無玩AR 同Mp5
算啦...再拗都無咩意思
直到佢出左上手試   先知個穩定程度去到邊
馬記穩定可靠我都無咩異議
但係覺得改到咁如果只係相對穩定少少...唔夠驚艷就無咩吸引了

del

期待師兄開箱

個人玩GBB係為左能像真就像真
所以對於馬記結構不能談擬真方面扣曬分
至於馬記一向原廠性能同穩定我都好有信心
但對於我來說我真係唔會入坑店

BTW我想話BOLT LOCK問題
自己兩支WE打左兩年都未壞
唔知好彩定乜...
但WE個內部對像真來說我都係扣左分   但都算貼近既
我唔否認係打飛機自我幻想
但玩具就係用黎自嗨
個人要求唔同姐   

我對馬記氣槍只期待更加多新而且唔同既槍款誕生
講最期待氣槍我個人真係好期待P90

引用:
原帖由 happypony 於 13-9-2015 11:54 發表
總結一下:
玩開gbb ar15既都對尼支馬記興趣不大,一來市場上太多gbb ar 比你揀馬記只係靠個後定設計尼搶灘有D難度但,我相信會吸引一班玩開AEG既人去買尼支槍既. 不過10000發又真係唔後D咩大不了既事玩開gbb都知邊支 ...
非常同意呢個結論

轉系統真係好煩

引用:
原帖由 dickyan28 於 6-11-2015 17:05 發表

係就夠晒正 .....吾知可吾可以好似BARBIE公仔咁自已換衫轉個LOOK
我都比較期待會出其他槍款
始終E家GBB市場最大缺憾就係槍款真係少

引用:
原帖由 Dave 於 13-11-2015 17:39 發表

之前好似有段片係「半bolt 」調整,但而家又變番插手指入去。岩岩我貼段片影左特寫,個碌碌係比較接近退彈口的,都算方便。
唔理洗唔洗拆上下身
要比的話點都方便過WE 先
VFC都要睇槍款...

引用:
原帖由 dickyan28 於 14-11-2015 01:46 發表

小弟反而這樣看....從今不必再為能否更換"鐵"parts而煩惱玩或不玩GBB?

睇過開箱文雖然一句也無法明白寫的是什麼? 但相片清晰可見若果想要更換部件去增加像真度, 除非自己DIY否則早點死心好過.....

個 ...
各家有各家既好
儘管新廠出得好
未必個個玩家有錢跳船棄坑
我覺得多左選擇...
多D純GBB既GAME先係大家最大既得益

佢係唔係統一左用到M4 5.56匣就係AR

23 12
發新話題