27 12
發新話題

[Marui] 馬記新GBB系統介紹

馬記新GBB系統介紹

GBB新系統,新標準,一出要即買!!去片 :

https://www.youtube.com/watch?v=hwLT0tL8S7w

其實老馬未透露隻匣既設計。不過廣告中強調氣化一流及好省氣~

因為以嚴緊、認真同氣槍老大哥的名字下, 老馬要重新訂定GBBR既標準。汽化、後助力、準確度、用料質素、重量、精度等等一切,比起GHK之流既「夾硬系統」、VFC既「只有外在冇內涵」之輩或其他等等等等等等之所謂氣槍來一次切頭切尾既控訴,並重新樹立一個連師奶都讚既産品。吾好講其他,淨係睇海報都專業過你GHK, 而且肯開發「新系統」去改善有 GBBR 以來既缺點, 尼番心思已經值得 275度躹躬, 總好過GHK夾硬「copy」人地d系統。老馬尼個王者之位,根本就咁放張海報喺地下, 贏過哂你GHK當年拍嗰批自誇片!!

老馬無能得頂~一出必買十支!!
引用:
原帖由 2slow 於 11-9-2015 10:10 發表
落場實用槍
但對小弟黎講係失真, 失望...
睇唔到點解要為左個bolt lock而簡單復雜化呢...

各位師兄,所言什是。。。。。。。。。

佢幅圖,成個 GBB Box 或AEG波箱咁款, 老馬完全吾了解玩GBB既人的心態。我上面一番言論只係贈班「馬記槍手」慶姐~~

其實一日馬記尼個「新系統」未試過就吾會知好定壞,所以未試過吾敢講。不過片中 presenter 話省氣係賣點, 什至懷疑佢隻匣可能係 hicap 都吾出奇。到時就多一班人可以用GBB狂full 力戰 AEG狂扣都吾奇。

我冇話老馬創新吾好, 只係個系統吾岩我,加上第日佢d parts, 有一段時間, 必定要用返佢自家野, 而且在 upgrade 方面, 亦有一段時間相信比較困難。。。。

引用:
原帖由 Tango1997 於 11-9-2015 16:19 發表
馬記有乜問題?。。。依家出玩具。。。唔係出實彈。。。外觀比例像真咪得囉
我好懷疑佢連一般現在市場的GBB pistol grip都未必用到。

只希望保養簡單,吾好太覆雜。。。。

引用:
原帖由 sovietarmy2012 於 11-9-2015 15:40 發表
咪就係一支純粹的GBB...為左省氣,可靠,強後助...同一支GBB手槍分別不大,咁搞法...
馬記 is Number One!!!!! 「咁搞法」都只因佢專業、用心、態度認真的一個品牌所致~ 在成槍售賣前,已經做過好多次公開測試, 成績絕對吾係一般自拍試槍片之流的打飛機產品可以比美。。。。。(oh yesh~ oh yesh~~~)

老實講,未上手真係吾知係咪堅「省氣,可靠,強後助」, 上過手先知~所以吾敢話佢差。

引用:
原帖由 sovietarmy2012 於 11-9-2015 16:56 發表

師兄吾洗激動...我無AR,亦無GBBR
我攪下笑姐~冇激動~ HO-HO-HO-!

引用:
原帖由 2slow 於 11-9-2015 17:07 發表

好在佢打完之後又話膊頭痛又話紅左瘀左...
哈哈哈哈哈~可能日本d飛機吾同表達尼~ 一路扣,一路叫「Kim-Mu-Gee~」

Anuway, 有可能佢個 Z system 係可以成個拆落黎維修,方便夾容易。而且似乎佢個 system 好硬淨,如果改得到打 Green / Top Gas, 及無痛換重型 Recoil 組, 咁我諗可能真係有機會打到「膊頭痛又紅瘀」之類。

引用:
原帖由 channet 於 11-9-2015 17:57 發表
唔係串嘴, 但成日聽人講咩"像真像真", 比你點像真都好還是不BB彈發射器? 講得白D未又係玩玩具? 一味講像真只不過係自己感覺良好, 俗D就係打飛機思想, 我知一定係唔岩聽但我都係有個句講個句
某程度上我都有咁諗,所以吾會追求得好極端。不過咁,每樣野都有個基本點, 正如為何你要買BB 氣槍玩射擊而不選擇射「丫差」、豆槍、水槍、什至橡根玩具槍?? 是否射擊之餘,BB 氣槍能帶給你某程度上的實在感尼??

如果某程度上認同的話,BB 氣槍中GBB除了追求射擊既實感外,GBB亦可在非射擊時, 在維修、處理槍械等事儀上仍可帶給你某程度的實在感。尼d就係一般GBB玩家的追求。至於AEG,某程度上射擊訓練時,也可帶有相同的實在感的道理一樣。

老馬個新系未玩過,吾敢講好定吾好,一來此終老馬有班 die hard fans, 二來相信老馬睇岩某一 market 而針對該市場而出手的, 且拭目以待吧。

頭先追索資料,尼支新系統老馬意向價介乎 5萬至6萬日元。現價大概港元 $3600 至 $4320

引用:
原帖由 FunggI 於 11-9-2015 21:17 發表

就係因為你地無玩
所以唔知其實E家GBB既穩定已經進步左好多...
我既出發點只係玩GBB都係貪佢像真既感覺
既然E家既GBB已經做到連內部都好貼近像真
出多個馬記儘管性能優勝
但內部始終差得太遠
對於追求像真既 ...
認同尼位師兄講法。可能我都係咁諗之故。

但此終槍未出,吾敢講個系統好定吾好,實屬言之過早。不過純以玩埋結構、處理手法等等,老馬尼個「波箱」吾係好岩小弟謂口而已。。

引用:
原帖由 Dave 於 12-9-2015 00:50 發表

好大隻字但冇準,今日日元64 算,請問你點計4 千幾出來?
同樣5 ~ 6 萬的次世代M4,槍街賣緊二千幾又點解呢?

首先就算你計到盡 64 算都係唔過4K,另外一件事,
日本槍來到HK 多數比當兌換價更低,這是通例 ...
https://hk.finance.yahoo.com/currencies/converter/#from=JPY;to=HKD;amt=50000

引用:
原帖由 Dave 於 12-9-2015 00:50 發表

好大隻字但冇準,今日日元64 算,請問你點計4 千幾出來?
同樣5 ~ 6 萬的次世代M4,槍街賣緊二千幾又點解呢?

首先就算你計到盡 64 算都係唔過4K,另外一件事,
日本槍來到HK 多數比當兌換價更低,這是通例 ...
我只係提供下d資料姐~準吾準洗吾洗勞煩大哥你批評我呀~吾準咪準lor~參考姐
https://hk.finance.yahoo.com/currencies/converter/#from=HKD;to=HKD;amt=1

引用:
原帖由 Dave 於 12-9-2015 08:37 發表

我冇批判你本人,我係話你字大夾冇準,好客觀RIGHT ?
連你比我條LINK我輸入6 萬日元都係出唔到四千幾,問番你點計數,你又話我批評你,咁怪既你?

準確既野先可以參考,錯誤既資料有咩好參考?不如話十算, ...
明白~正如吾好望兩眼人地d片同海報就大讚d未出又未到手d product一樣咁膠既道理。

另外,咁以後我有d咩參考資料,在冇明確資料下一係吾 Post, Post 親都注明「資料只供參考」及注明「不合Dave參考」吧。

「字大夾冇準」吾係批平係乜??型容詞?名詞??字大一定要準??咁字細可以冇準?定forum預設字尺吋可以冇準??

好呀,我計錯數,多謝你指正wor~但「字大夾冇準」我感到不安同受批判wor~講字大,尼個 Post我吾係最大wor~

27 12
發新話題