27 12
發新話題

J-10C

J-10C

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

對比返J-10B

太行引擎搭載版本J-10C試飛

進氣口好似大左

引用:
原帖由 Lolanto 於 22-9-2015 22:51 發表
進氣口好似大左
由B型開始用既係蚌式進氣道,C型一樣。
FBC1

大6飛机引擎技術漸入成熟。
FBC1

引用:
原帖由 FBC1 於 23-9-2015 00:32 發表
太行引擎搭載既J-11B同雙座J-11BS逐步取代緊原裝蘇27同俄標國產J-11A,除佐2011年發生過大規模故障停飛之外,而家無點聽到,而家PLAAF金頭盔得主好似就係揸J-11B。

早前四川一單J-10B空中死火墜機,令到軍方對AL-31FN M2/M3(專供中國J10使用型號,結構與AL31有區別)用於單引擎戰機上可靠性有疑問……

引用:
原帖由 Hamlet 於 23-9-2015 01:02 發表

太行引擎搭載既J-11B同雙座J-11BS逐步取代緊原裝蘇27同俄標國產J-11A,除佐2011年發生過大規模故障停飛之外,而家無點聽到,而家PLAAF金頭盔得主好似就係揸J-11B。

早前四川一單J-10B空中死火墜機,令到軍 ...
太行,秦嶺巳研究多年,最終收成正果。 我記得前年中央台有段片,颁奖,其中有個 老人家獲頒乜野金屬科研大獎,跟住無耐美佬公布話中國引擎技術有突破。
唔知有無關連。
FBC1

引用:
原帖由 FBC1 於 23-9-2015 01:18 發表

太行,秦嶺巳研究多年,最終收成正果。 我記得前年中央台有段片,颁奖,其中有個 老人家獲頒乜野金屬科研大獎,跟住無耐美佬公布話中國引擎技術有突破。
唔知有無關連。
秦嶺就算,RR既SPEY MK202國產版本,叫做帶佢入門既功課。當時渦扇六搞餐懵都係得個桔,當時工業基礎差,無論係製造設備同材料都唔得,國產一個60年代既英國舊款引擎都唔順利,搞到要去英國掃人地倉底貨尾翻來組裝,2004年先叫摸透摸熟。點搞都好,佢個推重比實在太低……

你講既可能就係單晶高溫合金,飛機引擎既扇葉靠佢。

引用:
原帖由 FBC1 於 23-9-2015 00:32 發表

引用:
原帖由 Hamlet 於 28-9-2015 02:30 發表

師宋,乜料呢?
FBC1

飛鯊用太行?
FBC1

回覆 11# 的帖子

答對了

引用:
原帖由 Hamlet 於 28-9-2015 21:15 發表
答對了
明白了
FBC1

引用:
原帖由 Hamlet 於 28-9-2015 21:15 發表
答對了
有無獎?
FBC1

我好喜歡j10個外型,唯一缺陷在噴囗唔太美觀。
FBC1

27 12
發新話題