發新話題

[G&P] 打一匣就腳軟,會唔會唔密氣

打一匣就腳軟,會唔會唔密氣

各位師兄,我想教下我枝G&P GBB M4 用 G&P pmag時打一匣就腳軟,唔再入氣打第二匣會冇力同唔lock bolt是否正常呢
會唔會唔密氣?
飛機尾o-ring同hop-up會唔會要換呢

係原裝
係單發

隻匣又好健康,唔漏氣,唔打擺好久好會有氣

請教下支槍要檢查什麼位置

引用:
原帖由 Tango1997 於 20-9-2015 19:50 發表
不解体已正常
唔好咁啦

比小小提示要注意什麼啦

引用:
原帖由 gainax 於 20-9-2015 22:17 發表
會打爆既地方多數係煲皮,T骨,圖釘同Buffer Stop
到時爆左先科水啦
多謝曬會注意吓

引用:
原帖由 gainax 於 20-9-2015 22:13 發表
nonono~
以我玩過幾支豬皮經驗
省下支煲,屈弱d擊鎚彈弓,冬天一雞清三十飛都無軟腳問題
夏天一雞清三十幾飛再返叉都清到。。。
全新定二手先
叉完氣打一匣全單發係正常
接著唔叉氣入彈打第二匣會冇力
我覺得枝槍咁樣好似有少少大食
想請吓係唔係
如果係可以如何維修

引用:
原帖由 gainax 於 21-9-2015 01:13 發表
照正常而家2幾度唔會咁水皮wo
我覺得有機會係PMAG唔fit支槍, 印象中P夾有D高低位問題可能要執
樓主係咩型號豬皮? 一般普通身比較少鍋氣
多謝師兄,我嗰枝係平野有隻白色青蛙骨嗰隻
咁樣的話我會試下匣出氣口同飛機入氣口密氣,有冇離口

引用:
原帖由 gainax 於 21-9-2015 09:47 發表
印像中PMAG有D頂煲,睇下拉煲會唔會夾實左?
不過玩過PMAG後都係鐘意用普通款個隻,一來好多WA系統都夾到,二來氣化仲好但易漏氣
如果解決咗個大食問題,我都應該有再買pmag
因為唔漏氣同靚仔

今晚睇下有冇夾實先

引用:
原帖由 Dave 於 21-9-2015 15:02 發表

如果打完一匣之後再入彈係打唔郁,好明顯個匣係過冷,過冷的原因就是耗氣量大,
耗氣量可以做很多工夫改善,但沒有一藥方通行無敵,往往都是按該系統去做微調,
但減低阻力一定係當中的大課題。

至於會否是 ...
多謝Dave兄詳盡解釋
我放工後就試吓先

各位師兄多謝你地嘅指點先

今晚就跟Dave方法檢查份bolt,最後個步驟上匣極慢放bolt 時,飛機入氣口同匣出氣膠磨擦有少少阻力,份bolt不能返回原位
如果正常放bolt就可以返回原位
我諗上少少油可以解決,所以我唔打算換飛機或匣出氣膠

重有注意匣嘅溫度,我今晚試咗叉一次氣慢打單發
打一匣後等十五分鐘唔叉氣打第二匣39飛可以lock bolt
比之前好好多
所以我打算買多幾隻匣咁就唔洗等匣暖

咁多謝曬各位指教

發新話題