30 12
發新話題

AK Bayonet

AK Bayonet

新手上路, 上個月"醫悲"入手, 連運費$460, 唔知有無買貴左, 求各師兄比多啲呢把刀嘅資料, Thx all

附件

IMG_8554_大小 .JPG (49.53 KB)

5-10-2015 19:20

IMG_8554_大小 .JPG

IMG_8555_大小 .JPG (37.8 KB)

IMG_8555_大小 .JPG

IMG_8556_大小 .JPG (50.55 KB)

IMG_8556_大小 .JPG

IMG_8557_大小 .JPG (46.24 KB)

IMG_8557_大小 .JPG

IMG_8558_大小 .JPG (51.29 KB)

IMG_8558_大小 .JPG

別人笑我太瘋癲 我笑他人看不穿

保加利亞二型
依把成色麻麻

引用:
原帖由 520df10 於 5-10-2015 20:19 發表
保加利亞二型
依把成色麻麻
成色係指刀身????thx a lot

我覺得平喎

成色係電木木紋掛?!
DIY : 紙上得來終覺淺, 絕知此事要躬身 !

《河湟有感》司空圖
一自蕭關起戰塵,河湟隔斷異鄉春。漢兒盡作胡兒語,卻向城頭罵漢人。

引用:
原帖由 sovietarmy2012 於 5-10-2015 20:55 發表
成色係電木木紋掛?!
我覺得幾好吖~

$450價錢唔錯吖

我都有兩把,一把《伊熱》,另一把《東德》……

平,但成色真麻麻,磨損太多,唔係好值買

我覺得平,AK本身唔講求造工精美及粗糙,所以刺刀有点舊我又接受,只要不太殘就可以。
FBC1

我自己都有一把,但我把係無鋸齒的,傳閒話係檢閱用的,刀身較光滑。
FBC1

引用:
原帖由 FBC1 於 5-10-2015 23:51 發表
我自己都有一把,但我把係無鋸齒的,傳閒話係檢閱用的,刀身較光滑。
求師兄們指教。
FBC1

引用:
原帖由 cyl198911 於 5-10-2015 23:39 發表
平,但成色真麻麻,磨損太多,唔係好值買
我特登揀左把殘殘地0既............

引用:
原帖由 FBC1 於 5-10-2015 23:51 發表
唔一定,好似大陸北方工業廠同波蘭S廠都係冇鋸既

舊時沒錢買,老大徒傷悲
DIY : 紙上得來終覺淺, 絕知此事要躬身 !

《河湟有感》司空圖
一自蕭關起戰塵,河湟隔斷異鄉春。漢兒盡作胡兒語,卻向城頭罵漢人。

30 12
發新話題