20 12
發新話題

[KSC/KWA] 請問我有枝 kwa lm4 gbb 想加力

請問我有枝 kwa lm4 gbb 想加力

請問我有枝 kwa lm4 gbb 想加力
原裝得1.3左右 如果想去到1.7應該要點做??

回覆 1# 的帖子

正常 LM4 原裝應該唔只1.3,若果想加大,可以試下去童功買隻比kwa 用既加力飛鏢。另外個人見意,原裝既hopup 皮比較單薄,最好換埋佢,但一換就不如換埋鋼hopup chamber,

攪清楚你支後一代定後代先喇,舊版絕對冇可能得1.3j.
2代就有可能得1.3j. 真係唔知有加力飛鏢比lm4減力就有.
睇下隻飛機入气口中間有冇一塊片,有就係新冇就係舊.
如果舊得1.3j要check下hop up有冇漏气或裝得唔好.
新版就等你check 清楚先再話比你知點提升啦

我果枝係新版2代

引用:
原帖由 happypony 於 16-10-2015 21:41 發表
攪清楚你支後一代定後代先喇,舊版絕對冇可能得1.3j.
2代就有可能得1.3j. 真係唔知有加力飛鏢比lm4減力就有.
睇下隻飛機入气口中間有冇一塊片,有就係新冇就係舊.
如果舊得1.3j要check下hop up有冇漏气或裝得唔好. ...
減力飛鏢 tonic 出

加力飛鏢 SD 出

希望幫到師兄你增進智識

附件

18-10-2015 02:01

回覆 3# 的帖子

師兄請問減力飛鏢係邊隻? 可以減到幾多力呢? 我支m4 ris v2罐底力 想降到1-1.2j左右打cqb

另外飛機入氣口中間果塊野 拆左之後係咪可以加力呢?

以下係我改裝支mega arms(基本上mega arms 同新版m4差唔多)由1.1j 至1.8j 既過程希望幫到你
1.改用pmag, pmag會比軍匣高一d只轉匣已經由1.1j升到1.3j
2.無錯飛機入氣口中間果塊野拆左同磨番平又升.2j
3.換楓葉內管及hopup又升.2至.3j 已經大约1.8j

4.如果你搵到舊板飛機就已經有1.8j至1.9j.
5.台湾朋友教將頂住飛鏢尾個條鐵 磨去1/3令飛鏢向後移小許就能加力.

減力飛鏢我有舊版kwa m4會減到由1.9j到1.2j但極之唔穏定,我建議用2代飛機再用1代或減力飛鏢彈弓力會下降致1.1j但出力會穏定d
老實講kwa既槍要加力無須買加力飛鏢大把方法,好似我把masada只係換左楓葉內管及hopup已經由1.4j升到1.7j. 出力最緊要穏定,以我所知原裝料最穏定,用過ratech 同減力飛鏢效果並不理想.
試下1-3先唔得再研究

想靖問多一樣
pmag夾 打過一次放起到冇用之後 佢都溜氣
係唔係成日發生?
有咩方法可保養?

Kwa/ksc臺版M4初速超過400fps,, 拆過所謂細力版,標彈弓偏軟。
Kwa所有槍既飛標係通用,要減力一係用減力標,一係用軟標彈弓。
換減力標會出力不穩同彈道不穩定,要加工。
前期mega飛機出氣口比標準M4細,後期已經同ver 2相同。

其實檢查左份hop up先,粒hop up膠影響好大。

有舖頭為減力,包飛標又有,係出氣口開牙上粒細隆機米又有,咩都出現。爆散檢查左先

引用:
原帖由 bbkitbb 於 19-10-2015 22:58 發表
想靖問多一樣
pmag夾 打過一次放起到冇用之後 佢都溜氣
係唔係成日發生?
有咩方法可保養?
拆走外殼同其他零件,浸水便知邊個位漏氣。

pmag 治本方法買條新oring wgc有售,治表方法用silicon paste茶混oring通常我會用此法直至冇效先換oring.

引用:
原帖由 happypony 於 20-10-2015 12:18 發表
pmag 治本方法買條新oring wgc有售,治表方法用silicon paste茶混oring通常我會用此法直至冇效先換oring.
師兄調轉左講嗎?換o ring包唔長命。同pmag設計有關

姐係咁pmag oring 係好容易老化即變硬亦都係pmag design 有關,不過新既oring 比舊既造得大左D所以可以長久d,我6隻匣換 左一年都未漏,但用夕膏個4隻都只係頂得兩3場game就要補一補.

重有mega同舊版飛機設計除左入气口條野外就係飛標既位置,mega飛標既位置比舊板前左1mm 不過之後如我支masada既飛標位置巳經回服原來位置但出力大約30度1.6j. 而ching所講既飛機出氣口比標準M4細我就度過並冇分別,不過飛標彈弓就有分別就係mega係硬d, mega換上m4彈弓只有.8j而將mega既彈弓放落m4既威力就大約係台灣合法力道.

關於改裝kwa gbb既問題我親自去台灣kic度問過點樣改大我支mega既力,佢地最主要係將條頂住飛標pin往後移來加力不過不適合用於香港因為力度過大.

所有用物件阻擋出气來煘力既方法都係劣著,應該用飛標開合時間來控制气流量出力就會平均d.

左bolt係mega,右邊係舊m4

上係新oring, 下係舊oring

附件

20-10-2015 22:42

20-10-2015 22:42

回覆 13# 的帖子

師兄想問下 甘剪短原廠飛鏢彈弓是否也可以減力呢?同埋減力/原廠 飛鏢彈弓邊度可以買到呢? 小弟第一次玩gbbr 希望師兄可以多指教

20 12
發新話題