發新話題

[KSC/KWA] 請問我有枝 kwa lm4 gbb 想加力

Kwa/ksc臺版M4初速超過400fps,, 拆過所謂細力版,標彈弓偏軟。
Kwa所有槍既飛標係通用,要減力一係用減力標,一係用軟標彈弓。
換減力標會出力不穩同彈道不穩定,要加工。
前期mega飛機出氣口比標準M4細,後期已經同ver 2相同。

其實檢查左份hop up先,粒hop up膠影響好大。

有舖頭為減力,包飛標又有,係出氣口開牙上粒細隆機米又有,咩都出現。爆散檢查左先

引用:
原帖由 bbkitbb 於 19-10-2015 22:58 發表
想靖問多一樣
pmag夾 打過一次放起到冇用之後 佢都溜氣
係唔係成日發生?
有咩方法可保養?
拆走外殼同其他零件,浸水便知邊個位漏氣。

引用:
原帖由 happypony 於 20-10-2015 12:18 發表
pmag 治本方法買條新oring wgc有售,治表方法用silicon paste茶混oring通常我會用此法直至冇效先換oring.
師兄調轉左講嗎?換o ring包唔長命。同pmag設計有關

引用:
原帖由 happypony 於 20-10-2015 22:24 發表
姐係咁pmag oring 係好容易老化即變硬亦都係pmag design 有關,不過新既oring 比舊既造得大左D所以可以長久d,我6隻匣換 左一年都未漏,但用夕膏個4隻都只係頂得兩3場game就要補一補.

重有mega同舊版飛機設計除左入 ...
你條M4 bolt好舊款定係日版,推彈幹仲係膠既。
要改飛標行程,只要磨低飛標尾已經可以,同WA系統磨皇冠頭同一道理。

要減力,去廣東道配條軟彈弓或者用mp7原裝果條。不過先攪清楚你果支用邊款彈弓,我果支ver 1原裝已經同mp7一樣係軟彈弓,一樣係臺灣火力。
Ver 1臺版既彈弓比較硬,換軟就加快閂閘時間,減少出氣從而減力。

剪彈弓可以,不過剪完要修口,同埋遂小小試,剪多左就報消。

Pmag設計比軍版差小小,軍匣有間隔做氣化區。而且冇咁易開口。pmag要係中間加銅柱拉住防止變型。

你用既silicone差或者上之前冇除油。我D匣上膠後用左兩年有多都冇漏。我仲係懶人,用完吾放氣果種。

發新話題