發新話題

P90 GBB 開箱

本主題被作者加入到個人文集中
引用:
原帖由 RCman 於 17-10-2015 09:43 發表
打算裝咩野鏡上去?
我覺得揀鏡裝上p90會有d難 好難襯
如果出返個仿ring sight果隻red dot就好啦

引用:
原帖由 FunggI 於 17-10-2015 22:53 發表
用樓主支silencer再加個M2/c more鏡
即刻 heat project上身
好懷念啊...好想敗番屋企
仲有call of duty mw4, c more + laser
打online裝埋快頻係屈機

p90果然係一枝會勾起回憶既潮槍

台灣果邊好似開始出現問題
例如換匣噴氣,單發變二連發
師兄果枝有冇出事啊?

我遲下都想入手

引用:
原帖由 hoperper 於 19-10-2015 00:22 發表

我個支初初都有呢個問題, 單發有時變左二連, 不過我拆左支槍一次再重新裝過就無問題了
扣雞方面, 確係比較硬, 遲D可能有輕扣雞配件出, 同埋我估佢咁硬係應該同裡面O既彈弓有關, 因為硬,快應先會快.
hop up 方面 ...
台灣果邊講到噴氣好似好嚴重咁 原來小小姐
二連方面師兄係拆晒個trigger box重裝?

引用:
原帖由 hoperper 於 19-10-2015 13:12 發表

我無呀,我拆左上身同條bolt 出來, 再裝番入去,已經無左呢個問題, 我相信係裝合問題O者
噴氣方面, 可能台灣仔差得太多氣呢, 你都知O架啦, 佢地有D 人荒死差唔多咁, 差足幾十秒, 唔好講差氣, 就算竟咁開槍都好似開 ...
5年開發都係2200,彈匣都係3百幾 算係超值啦
可惜係抄唔足真鐵鋁上身
tar21就唔好題啦 老粒之作 個殼用s&t都算 連條bolt都唔似 我覺得比diy級數高少少
我諗we要做應該都係2000左右啦

引用:
原帖由 hoperper 於 21-10-2015 20:40 發表
今日試左槍啦, CP 綠膠完全hold 唔到彈, 我十分建議好硬一點的hop up 膠增加射程
可用Falcon 60度, 75度hop up 膠, 或者可以試用楓葉膠
支槍Full auto 時, 彈道都唔錯, 當然有budget 就換管啦.
單發方面, 頭20米都 ...
綠膠都hold唔到?!
係咪hop up設計有問題?

引用:
原帖由 Opica 於 2-11-2015 02:04 發表

裝上去果d野次要啦

問題係這個kit係俾AEG用・・・裝上去會唔會受唔住・・・

CA個條好似都唔錯(不過要貴一倍)
問題係we成set野都係膠,未必頂到
希望紅色跑車或者憤怒槍出返隻鋁上身啦

引用:
原帖由 carl 於 2-11-2015 13:36 發表
有冇人知狂牛果個P90 鏡係咪珍品?
應該唔係啦
但好奇佢係邊到較鏡,好似唔見兩粒掣既

引用:
原帖由 2slow 於 2-11-2015 15:44 發表

但呢set應該不能直接上我們的P90呢
等鋁身啦 呼聲咁大 冇理由d廠唔想執呢筆

引用:
原帖由 Opica 於 3-11-2015 10:28 發表
http://m.ruten.com.tw/goods/show.php?g=21544952279695

WE P90 鋁&鋼製槍機 for GBB

慢慢逐樣換
即係鋁同鋼都出?

引用:
原帖由 alvin155 於 2-1-2016 15:37 發表

我覺得係夠兩支囉
一枝左右啦
M14鋼身係咁上下啦
M4鍛身就超值啦

發新話題