18 12
發新話題

俄佬電視節目講T-14 ARMATA

俄佬電視節目講T-14 ARMATA

上次有師兄post T-14 Armata射主炮
https://www.youtube.com/watch?v=pzZOTsLbYM4
呢個就係原本個電視節目(俄文)
可能有師兄已經睇過
anyway, please enjoy

俄佬武器一向粗枝大葉,造工粗糙,希望今次能威番次啦。
我係俄式武器粉絲。
FBC1

就係要粗用,俄國地大人多
大多人死
一架咁貴做吾得幾多
預警做好就得

引用:
原帖由 ree155 於 24-10-2015 23:46 發表
大多人死
一架咁貴做吾得幾多
預警做好就得
我唔同意,首先:美國夠大啦,人囗二億幾亦唔少,点解又可以咁精良呢!
其二:我地中國夠人多啦,又点解裁完一次又裁一次軍呢!現代戰爭除了師兄你講要做好預警之外,仲要有軍事實力,只有預警,而軍事實力落後,最終只有涯打。預警只係防,守呢?防而無守,就連反攻之力都無。
上逑係我個人愚見。
FBC1

打仗只係鬥錢多!輸左條氣唔順又落唔到臺!咪分分鐘掟核彈!

設計T14好易,設計T72好難

美佬郁下洗幾億,我死吾信俄佬打IS洗得少...可憐
DIY : 紙上得來終覺淺, 絕知此事要躬身 !

《河湟有感》司空圖
一自蕭關起戰塵,河湟隔斷異鄉春。漢兒盡作胡兒語,卻向城頭罵漢人。

計埋學生旅客商人貼五字中喇
而家SANTA MONICA beach同西洋菜街差唔多多人。。。。
引用:
原帖由 FBC1 於 25-10-2015 00:00 發表

我唔同意,首先:美國夠大啦,人囗二億幾亦唔少,点解又可以咁精良呢!
其二:我地中國夠人多啦,又点解裁完一次又裁一次軍呢!現代戰爭除了師兄你講要做好預警之外,仲要有軍事實力,只有預警,而軍 ...

我老友在Santa Monica興建好多屋!成日想搛大6人錢!

引用:
原帖由 rho837 於 25-10-2015 11:12 發表
打仗只係鬥錢多!輸左條氣唔順又落唔到臺!咪分分鐘掟核彈!
正因為咁,就更加須要强大軍事做後盾,從而形成阻嚇力。
上世紀三十年代日本帝國就係視中國為弱國無反抗之力,最後靠美國二粒原子弹收服佢。所以强而有力的軍力係必須。
FBC1

古語曰:弱國無外交。
連話語權都無。
FBC1

引用:
原帖由 ree155 於 24-10-2015 23:46 發表
大多人死
一架咁貴做吾得幾多
預警做好就得
太精良賣唔到出口
比著中東佬得物唔識用

引用:
原帖由 sovietarmy2012 於 25-10-2015 13:26 發表
設計T14好易,設計T72好難

美佬郁下洗幾億,我死吾信俄佬打IS洗得少...可憐
有機構分析過一日至少400萬美金,由開始到而家估計洗佐八千萬到一億五千萬美金左右……就空襲既使用計數

普普若非忍無可忍,點會燒銀紙,打緊兩場仗喎!

靠賣石油,點掂呀。

正題:高技術堆砌吾係難,一堆cheap 野砌出架OK可以既先係難。

《河湟有感》司空圖
一自蕭關起戰塵,河湟隔斷異鄉春。漢兒盡作胡兒語,卻向城頭罵漢人。

引用:
原帖由 sovietarmy2012 於 26-10-2015 07:17 發表
普普若非忍無可忍,點會燒銀紙,打緊兩場仗喎!

靠賣石油,點掂呀。

正題:高技術堆砌吾係難,一堆cheap 野砌出架OK可以既先係難。
呢個情况以色列人做得到。
FBC1

以色列係超務實同省錢,但佢既環境特殊,武器都特殊。俄佬D技術應用同進口渠道都差過以色列,但基礎好,亦不乏奇思妙想,最後落實亦見實用,俄佬略勝。

俄佬至叻係頂層設計,總體規劃,,,整坦克前不是想坦克如何,而是戰爭戰術該如何。

以色列偏於守勢,睇餸食飯。

《河湟有感》司空圖

18 12
發新話題