48 1234
發新話題

MARUI M4 GBB MWS 開箱文

引用:
原帖由 JFCP 於 2-1-2016 09:49 PM 發表
今日卒之買咗啦!
請問有冇CHING已經換咗rail??想知邊款啱上??謝謝!!
師兄咩價口入? 上個星期見槍街都要$#@*)

另外想上URX 3.1 13.5", 有咩推介? 最好加DAVE兄講果個環之後就可以直上, 因為都諗著自己攪...

引用:
原帖由 Dave 於 4-1-2016 12:09 PM 發表

鋼制高科技墊環,用完得唔得唔知,請玩家自行做白米奇
http://shop.ehobbyasia.com/spear ... e.html#.VonwSrZ96mU

而家有間店rainbow 6+2 長期 ...
有冇話邊隻urx好d, 之前睇過話"唔ku"仲脆過馬記d膠....

引用:
原帖由 wingo666 於 4-1-2016 09:21 PM 發表
換咗真品MAGPUL,但個STOCK都係搖搖下,GRIP就FIT位
So sad....
我都係想換magpul...師兄果隻係CTR定MOE? 其實真品係咪5-6魚左右果d? 小弟唔識分...

引用:
原帖由 wingo666 於 5-1-2016 12:58 AM 發表
無錯,雖然係咁,但我都唔識分
我隻係MOE
Thanks! 我見道樂話CTR裝到, 但就冇講話搖, 我宜家仲係次世代同GBB 15/16中...
想砌把AR-15

引用:
原帖由 gainax 於 5-1-2016 09:58 AM 發表

香港冬天都唔凍,GBB好玩好多, 你要求像真玩過GBB好少會又返去玩電槍
其實我都有諗過, 同埋我打CQB多, 多數單發, 所以影響會更細, 不過係怕唔識整GBB, 小弟多數自改, 因為冇錢比人攪.......

OT多少少, 見呢度D師兄話電槍執一次就唔駛點攪, 但GBB就要落場前TUNE一TUNE, 又多損耗咁, 好似有D高手向, 馬記呢把野算唔算新手向?

引用:
原帖由 Dave 於 5-1-2016 10:47 AM 發表
其實GBB 同AEG 各有各好,如果講一次整完唔洗番執一定係AEG ,一些優良的AEG,執完之後唔洗理佢可能1, 2 年都可以照打,在下手中一把金弓AK ,2 年前SET 的0.9 J ,上個月拎番出來打又係0.9 J ,
次世代更加係掂,S ...
感謝DAVE兄, 照你咁講, 就算馬記都死係溫度上, GBBR暫時都係攪唔掂呢個死証...

自問對GBBR唔太有研究, 但宜家得把CA AEG AK, 都係徘徊係次世代同MWS之間, 如果以MWS作為GBBR既入門, 都好似OK咁, 因為小弟打GAME唔係派彈向!

BTW, 師兄們覺得用13"骨打CQB會唔會太長?

引用:
原帖由 Dave 於 5-1-2016 02:40 PM 發表

只要一日用TOPGAS 呢種動力源,火力時大時細係無得解決。( 或者用D 高科技壓力感測器之類BUILD IN 入槍... 後話,亦唔認為值得咁麻煩咁做 )
個人覺得次世代都gbb 可以並存,
而家我買aeg 都起碼要假ebb,起碼 ...

DAVE兄都講得岩, 其實次世代同GBBR係可以並存既, 成日都諗宜家先買把出左7-8年既次世代好似好傻仔咁, 但416又唔係我杯茶, 其實宜家MWS係一個好選擇, 不過對GBBR認識唔深, 所以唔敢入坑...

引用:
原帖由 geoprotex 於 5-1-2016 05:48 PM 發表

非也,係因為真鐵M4 tube有mil-spec同commercial兩套標準,所以Magpul出兩種尺寸去就返啫
以我所知大部份GBB條tube都係抄mil-spec數
MWS都係mil-spec數? 其實MAGPUL d 野我係槍街都係得"英雄手"度見過, 要搵真品仲有邊度有? 其實小弟玩左好耐, 不過近呢7-8年停左,脫哂節.....

引用:
原帖由 Dave 於 5-1-2016 03:52 PM 發表

咁AEG 自MARUI 無HOP UP 2 號波箱起都25 年了,好似1990 定 1991 出,而家咪又係出極都有... 次世代是先驅,之後有「進化」版本BOLT / GP RECOIL SYSTEM / KWA ERG 之類,都係同一樣野就係尾通放舊鐵UN UN 下,無 ...
馬記MP7 GBB可唔可以用嚟參考呢? 我有不過未落過場...

引用:
原帖由 geoprotex 於 5-1-2016 06:09 PM 發表

E何B唔係有賣咩?不過最近二手區都有唔少師兄放真Magpul嘢
沙色成日冇貨....

引用:
原帖由 Dave 於 5-1-2016 09:45 PM 發表
岩岩見MARUI TWITTER ,有玩家加個圈後可裝 13.5寸MOD 骨,看起來中間沒有隙。

轉自MARUI TWITTER:

呢個係e何b果個圈?

諗起對上一次玩(N年前)係大棠入面, 唔記得名, 我係會衝果D人, 見對面一入場係FULL著入, 我同一個都係好耐冇玩既FD未到COVER已經死左, 果時個個改到遠一遠

引用:
原帖由 gainax 於 8-1-2016 08:20 AM 發表
師兄講既都有道理,大家講既都有道理
即係其實而家出面風氣係大家唔同意見,分左唔同玩法一班班人圍內玩,如果自己夾到一班人玩咁係最好
但現實好多時自己冇乜FD玩,就算有FD玩但佢地圍內既玩法又未必啱自己,好似 ...
所以我宜家再去打都會帶一把AEG一把GBBR, 馬記呢把好野會入左先, 話哂都係新, 等之後如果有其他次世代岩款再入手。
因為我係馬記FANS, 之前買果把G&G M14玩左唔夠兩、三次就死死地, 可能我唔好采.....

引用:
原帖由 再次隨機 於 12-1-2016 03:48 AM 發表

早兩日明槍已經做緊2950喎
上星期五仲係$@((), 兩三日又跌D, 不過係明搶見到隻夾$$*)........

引用:
原帖由 Dave 於 12-1-2016 09:41 AM 發表

支槍本身就係同marui scar L 次世代一樣日元價格,其實可以做一個對比參考。
但始終gbb m4 款大路d ,比scar L 貴一點不奇,但不會差太多。29XX 其實已經係抵,
始終支野完全唔洗執,匣又平,之前買左槍但買不 ...
低能問題, 其實馬記野香港係咪冇代理, 全水貨?

48 1234
發新話題