發新話題

MARUI M4 GBB MWS 開箱文

引用:
原帖由 Dave 於 5-9-2016 11:08 發表

想請問下對腳架好用否?我見很輕想整番對上RIFLE
好用呀,較長一拉就得,auto lock , 收短一按就掂。
較角度,一拉一轉就得

仲可以好似真品咁落訂腳插人

1 個讚好! TOP

原裝都係一體管

左面二代,右面一代

我支二代尾無左個 oring , 唔知係二代無左定我支二手所以無左! 一代係有 oring

我而家拆左一代 oring 出去配返比二代試下

最後唔重要,二代bolt 尾塊頂多左兩粒,方便了起

附件

19-9-2016 16:32

GBB game at W28 , the TM-M4 , my good partner.

https://www.youtube.com/watch?v=ZEvQwz-AlYM

引用:
原帖由 mos1208_hk 於 15-10-2016 20:17 發表
師兄們,新手問,Spxxr Arms個barrel ring外管環邊到有貨?
細佬計劃換骨,謝謝。
唔一定要spxxr arms, 仲有 ORCA 同 PTS 都有出

引用:
原帖由 frank9394 於 11-11-2016 08:33 發表
我買左呢隻 ORCA Adapter_Ring 套原裝管,
我裝左之後外管有輕微上下搖擺, 最後因為無架生只好搵口喉膠布頂住先 ~
I use ORCA too , seems not problem

係AEG數,我條angry gun骨都係用aeg數barrel nut

引用:
原帖由 isl416 於 11-11-2016 17:48 發表

我決定唔再係度留言,打幾多寫都出唔晒
係其中一個字出唔到,then食晒後面果D

原本訂零件執多套bolt set,條bolt係我換左鋁bolt後有剩,所以無訂! 原裝飛機無貨,所以買左UAC飛機代替。

Parts#118 係二代設計,放唔到入uac飛機,我遲下再睇下点攪

另一問題係 parts#128 , 粒roller完全唔同左樣,大粒左,入唔到去支一代bolt度,要再check下! Parts number無錯但照計無理由唔同左,要得閒先拆條二代對比下

In this moment , cannot full complete the new bolt set

附件

16-11-2016 14:11

粒roller可能Marui發錯貨,我收到果粒似係 MGG2-49

附件

16-11-2016 14:57

引用:
原帖由 channet 於 18-11-2016 20:21 發表
ching好, 我剛入手想問下如果想轉內管到大約槍口, 應該用咩長度和規格呢?如果有牌子更好! 感激不盡!
14.5 inch barrel use 370mm inner

引用:
原帖由 channet 於 22-11-2016 00:48 發表
請問一下把內管增加至370mm, 力度會不會加強? 我看一些人就限制了出氣所以不會, 一些又說會, 有點混亂
Yes . Will be power up.

引用:
原帖由 Jonny.R 於 2-12-2016 12:17 發表
想請問hopup膠有需要換嗎?
同埋有必要拋光個bolt先嗎?

玩開台仔槍 唔知呢支洗唔洗執執
想請問hopup膠有需要換嗎? NO NEED
同埋有必要拋光個bolt先嗎? NO NEED
唔知呢支洗唔洗執執 > NO NEED

引用:
原帖由 Jonny.R 於 2-12-2016 16:30 發表

另外請問彈匣入氣valve有冇得換

發覺入氣個咀比較細 入gas時好多氣噴左出來

唔該
Also NO Need . Just put 1x1 oring inside can fix. $1

發新話題