發新話題

MARUI M4 GBB MWS 開箱文

引用:
原帖由 tf141 於 17-1-2016 00:27 發表

好似話係彈匣頂起bolt lock果條彈弓極易鬆脫, 枝鎗最引以為傲既Z.E.T.整到曉飛都冇用
最後都係冇bolt lock, 冇晒彈照打空鎗.....

PS: 買左枝鎗番嚟未打過, 未有問題, 所以亦冇上網爬文深究
如有講錯, ...
其實有冇相有冇爆炸圖睇睇?諗諗計應該有得救既

引用:
原帖由 wingo666 於 18-1-2016 21:48 發表
就係呢幾件麻煩野
睇圖講故我覺得小零件個卡杆位同彈弓太短
睇下運作原理再DiY應該Ok

回覆 375# 的帖子

整好就掂

想問問其實而家馬記M4有冇師兄打爛過件?
呢排有D想打返WARGAME賣到D舊玩具有水就入支玩下 ThX

引用:
原帖由 Thanato.S 於 4-7-2016 11:03 發表
支槍出個時吹到天上有地下無
打多兩打d問題開始出黎
其實邊會有GBB係完全冇損耗
最重要係損耗完有冇零件換同易唔易搞
而家D副廠件少到
仲要貴到死
日本野都係亞鉛同ABS膠咁肯定冇全鋼個D耐玩
但勝在穩定同實用,不過呢兩點先最重要,打兩場就漏氣煲Lock失靈換埋精密管都唔精密既真係人玩槍定槍玩人

引用:
原帖由 stevechau 於 4-7-2016 10:29 發表
都幾奇怪...以往馬記出新槍, D副件廠/補品廠通常好快就9衝一堆件出黎賣~
反而呢支M4 賣左街咁耐都仲係無咩件...搞到唔太敢買佢住~
老實講, 而家連砌多SET BOLT/上身總成都好似仲係幾困難咁~
好似就有鋼煲出唔知包唔包強化飛機,
上身就真係難D除非有副廠,就算日本訂件相信個上身同其它上身散件都唔平,執支二手劏件仲實制(二手都唔多 )
其實少件都正常,原裝已經好好未必個個想要補品反而買到原裝件仲好,而家係等出槍身改款好過,以馬記進度民版,舊代AR應該冇機會出,希望唔好咁貴啦

引用:
原帖由 Dave 於 5-7-2016 10:35 發表

其實.. 圖中話崩果舊野是獨立鋼零件,係可以拆的,如果有廠出淨係出果忽就得
平時馬記出支手槍仔都排山倒海咁出補品,今次支mws 反而冇第三廠出件,真神奇。

學上面dog jump 兄話齋,都唔知會爛嘜,未知出嘜 ...
咁耐都唔爛好難大跌價 ,仲諗住跌到Mp7水平執返支

回覆 651# 的帖子

有得諗

引用:
原帖由 Tango1997 於 5-7-2016 13:28 發表

全新
下身................120
中身................150
滑架................100
頭尾西..............150
全新匣..............150
司牙set.............150
左右保險掣...........150
hopup set+內外管 ...
我諗馬記M4都得,
上身700
煲700
下身600
夾300
火控set600
前節3oo
尾200
HOPUp200
夾夠一支槍既價就可以分豬肉

2 個讚好! TOP

回覆 664# 的帖子

如果我手上唔係仲有Set野係度已經入左馬記同VFZ
唯有一露放下野一路儲下水滿就入最好日圓跌返

引用:
原帖由 Dave 於 6-7-2016 09:59 發表
其實mws 個價冇咩可能跌穿 2800 , 君不見出左3 年幾4 年的次世代scar L 日元同價都賣緊27XX ,
如果馬記MWS 29XX 已經係入得唔洗諗 ( 雖然我係入28XX   ) ,不過已經係一出冇人知炒得起果陣的事。
匣就真係有價有 ...
價錢唔過三k心理上都接受到,而家D夾其實係咪仲成日缺貨?日本應該唔會咁少貨好少見馬記夾難求,定派比香港唔多唔夠分?

引用:
原帖由 JFCP 於 9-7-2016 08:20 發表
UXX 出咗條鋁Bolt, 有冇CHING已使用?
睇錯以為鋼煲
唔知鋁煲包唔包飛機

其實GBB大細力主要都係關於飛機NpAs個粒野既位置,
簡單即係前D就少左氣射出去,後D就多左氣射出去, 要加力或減力墊厚或磨短好似D兄個種Diy改變個位置係最方便可行方法了, 買多隻飛機固定改力度方便過換管

引用:
原帖由 no-name 於 24-7-2016 22:42 發表
https://youtu.be/uGzUDF9NitY

加埋鋼煲唔知支槍可以頂到幾耐🤔
玩加大後坐力第一樣出事就係槍身會鬆,之後煲Lock加快損耗
等埋R@個鍛身先

想請問一下師兄們,馬記係唔係裝個轉頭可以裝到WA外管?
個槍身太陽環牙落唔落到真數Thx

發新話題