發新話題

MARUI M4 GBB MWS 開箱文

支槍出個時吹到天上有地下無
打多兩打d問題開始出黎
其實邊會有GBB係完全冇損耗
最重要係損耗完有冇零件換同易唔易搞
而家D副廠件少到
仲要貴到死

引用:
原帖由 isl416 於 14-11-2016 18:11 發表

去食曬,我想話馬記有第三代
想問下第三代改變左d咩野

想問咁多位師兄有冇我以下呢個問題

當我裝左 barrel nut 個時
會有兩個可能性

1.個 hopup 調整輪非常實
Hopup 完全較唔到

2.個 hopup 調整輪郁到
但hopup膠下壓點實際上冇郁到

但當我唔裝 barrel nut 個時
係完全冇問題
個 hopup 輪可以郁
調整片會跟住郁
然後 hopup 膠下壓點會郁

暫時諗到既其中一個可能性係
未經驗證
因為 barrel nut 裝得好實
令到調整桿 卡住左 hopup 下壓片

有冇師兄有同樣經驗?

引用:
原帖由 Teddyboy 於 24-12-2016 13:27 發表

可能槍管hop-up座凸出長形條位.(無入中上槍身hop-up座之凹位中間)
今日試過拆左上身個hopup組出黎
係上身hopup座既情況下裝槍管
發現只要鎖實barrul nut到某一個程度就卡死槍管既hopup組
再裝番原來marui 原裝ris既barrel nut
發現從一開始馬記就冇諗住要用家完全鎖實個個位
呢點係我係拆佢原裝RIS個時已經覺得奇怪
點解原裝槍個太陽環咁鬆但支槍管又可以甘實
原來馬記個設計係只要用家扭到一定程度
銅製 barrel extension 加上連接 槍管 既O-RING就會壓住條槍管
原因大約係馬記知道玩家好少會有特殊安裝工具
得把大陽匙扭力有限
所以設計上只需要用好少力就可以鎖到槍管

但一要free float 魚骨情況就唔同
由於馬記自家特規外管
如果要上barrel nut就要額外加個spacer
但加左spacer之後外管同上身仲有少少虛位
再上實barrel nut後由虛位會少左
就會將槍管既hopup組推到最入
然後就會夾死左個hopup組
暫時解決方法係係槍管同上槍身之間虛位攝d平時魚骨用既介子

以上只係推測
但最少我而家較我到hopup
原來情況係hopup較高左但較唔番落番

想問下有冇人有上實魚骨之後較唔到hopup呢個問題?
問左好多人都解決唔到
唔通要放棄

咁多位師兄有冇人用過呢舊野?
想問下個數準唔準?
因為屋企比較多WA槍管

sorry 補番圖

附件

10-2-2017 16:40

引用:
原帖由 chiangchben 於 12-3-2017 12:56 發表
唔該上面兩位巴打,其實我有成兩三年無打,D野唔太記得,想問下係咪ctr for aeg既托上唔到gbb,因為我諗住下星期去e記買#%%),買唔買得過?不過E記又話無甲賣,得一隻甲又落唔到場
個人認為等得既話等CQBR會更好

想問下有冇人知支MTR16幾時出

發新話題