發新話題

MARUI M4 GBB 及其他品牌GBB 20 米低溫測試試

有個白痴問題,今日到手,但入彈唔可以好似豬皮匣咁用上彈器係上面壓入去,說明書都話要係前方入,如果用有額外上彈咀上彈器入唔入到?(事關我唔見咗個額外上彈咀)

引用:
原帖由 EF66-1192 於 17-12-2015 15:59 發表

更新有彈Test

WE SCAR H ,17.3-17.6 度有彈test,still 原裝
入30飛,打完可以做多15次lock bolt
https://www.facebook.com/thephot ... /10153809876659207/
我想問下支WE SCAR H幾多J

引用:
原帖由 gainax 於 21-12-2015 23:54 發表
一般對戰距離都係15至30米,40米都己經靠Hopup抄高先打到,
其實如果set死Hopup打40至50米,咁打20至30米距離因Hopup抄高變左變打唔準?唔通即場較Hopup? 你地會點set槍?
根據孤高 Map 既資料,大部分室外比錢場由頭打到尾既既距離大約 80m 左右,平時如果想 "打半場" 都要 40m up
而 Hopup 黎講,其實唔係炒高果段距離先係靠 Hopup,我自己做法係 set 盡 hop, 由見向上炒較到冇為止,
但有 D 玩狙既師兄會用盡埋佢上炒果段距離再加少少向上射,這個小弟就冇試過了
以 Marui M4 為例,0 hopup 時連 20m 射程都冇就 the,較左我認為 "適當" 既 hopup 後係可以飄到 70m up 但唔知打中 D 乜 (田夫仔 E 拉克場由屋仔打到屋仔)
另我我自己慣常做法會到場再微調 hop 和鏡,始終溫度影響 GBB 最大,好難 set 死一次打成世

另外我自己認定既有效射程,係起碼打中晒半身即 30x30 cm 先算有效。
成日見有台做 test 係射 building 射森林話有百幾二百米射程,我求其拎支槍向天射都可以 100m 中地球,都唔知試黎有咩意思

引用:
原帖由 wingo666 於 22-12-2015 00:24 發表
有個白痴問題,今日到手,但入彈唔可以好似豬皮匣咁用上彈器係上面壓入去,說明書都話要係前方入,如果用有額外上彈咀上彈器入唔入到?(事關我唔見咗個額外上彈咀)
試過夾硬在上邊入係入唔到... 個窿細好多的...
跟手買左個不明牌上彈器有馬記果個上彈咀,但有其型而冇其實,都係上唔到
所以最後買左個馬記自己出既上彈器... 細既 $60 M4 匣型 $120...

引用:
原帖由 nec338 於 2015-12-22 01:48 AM 發表

我想問下支WE SCAR H幾多J
個測速器借左比fd 試唔到sor
,應

回覆 168# 的帖子

一場80咪即係大家係場頭同場尾交戰等完GAME

引用:
原帖由 no-name 於 22-12-2015 10:04 發表

試過夾硬在上邊入係入唔到... 個窿細好多的...
跟手買左個不明牌上彈器有馬記果個上彈咀,但有其型而冇其實,都係上唔到
所以最後買左個馬記自己出既上彈器... 細既 $60 M4 匣型 $120...
即係只有馬記自家出嘅上彈器先上到無難度..... 唔該晒

有片,襯放假有時間拍左先
https://www.youtube.com/watch?v=Y8BlBYNksv4&feature=youtu.be

方仗同豬皮,
今日早上氣温大約20~22
壯況:
方仗:打左幾千飛自動磨合運作暢順,新飛機新HOPUP,日本6.03精密管
豬皮:人手執槍&磨合,CUT短原裝回膛彈弓,內件基本上原裝
只當參考

想請問換管既話用咩牌子好?

回覆 173# 的帖子

四秒傳奇匣又中槍

回覆 175# 的帖子

我都唔知乜事拍個時先知 ,前幾日先換HOPUP坐試打過黎係打到,印像中我有三隻鐵夾其中一定兩隻間中會少少漏打到不過冇今次咁神奇 所以只係參考唔關我事

回覆 176# 的帖子

隻匣做左傳奇

引用:
原帖由 gainax 於 24-12-2015 08:18 發表
我都唔知乜事拍個時先知 ,前幾日先換HOPUP坐試打過黎係打到,印像中我有三隻鐵夾其中一定兩隻間中會少少漏打到不過冇今次咁神奇 所以只係參考唔關我事
HeHe

附件

26-12-2015 20:30

DIY : 紙上得來終覺淺, 絕知此事要躬身 !

《河湟有感》司空圖
一自蕭關起戰塵,河湟隔斷異鄉春。漢兒盡作胡兒語,卻向城頭罵漢人。

回覆 178# 的帖子

一直正常使用完全唔夠膽執支野, ,今次連HOPup膠都用原裝,你知一陣換膠又可能話粒膠硬影響隻夾.. 唔係有師兄想睇我都唔得閒拍

方丈傳奇之瓦斯氣化效率  

發新話題