發新話題

MARUI M4 GBB 及其他品牌GBB 20 米低溫測試試

引用:
原帖由 alexmgjai 於 24-11-2015 22:48 發表
最估唔到係台灣吹到豬HK在寒流來襲仍能一雞清和平時擁有神級準度...係17度溫度完全腳軟.... 真係有圖有片去比較,一試就知龍與鳳.....
G香港pdw火控系列(包括G5…)好怪……用1j飛機幾凍都好(上年香港最低溫果幾日…)都可以一上匣full到lock煲兩次無腳軟,我仲要係用最舊款GI彈匣……但一用後期大力D飛機一full即氣咳!!

引用:
原帖由 小鬼182 於 25-11-2015 08:15 發表

G香港pdw火控系列(包括G5…)好怪……用1j飛機幾凍都好(上年香港最低溫果幾日…)都可以一上匣full到lock煲兩次無腳軟,我仲要係用最舊款GI彈匣……但一用後期大力D飛機一full即氣咳!!
按朋友所說,佢用0.3 彈+長管KIT 已經去到1.8J,
即係呢個係大力版本?市售版本都有分大力同1J 的嗎?對這槍所知不多望指教
原創小說:黑鷲

http://ck101.com/forum.php?mod=viewthread&tid=2660842&extra=page%3D3

Vfc 416呢?

引用:
原帖由 Opica 於 25-11-2015 10:02 發表
Vfc 416呢?
SORRY 沒有這個。

如果各方好友有興趣補完,可到上址做相同的射擊測試,記得叫店主SET 到冷氣最大

http://ck101.com/forum.php?mod=viewthread&tid=2660842&extra=page%3D3

非常有用

未玩過GBBR, 仲諗緊G香港/VFC/馬記, 不過UMP真係唔錯咁喎, 有D意外

WE P90係差準繩

其實V記枝UMP真係幾好架(由其係換左鋁bolt).
枝槍同d匣又輕,把野又準.
唯一唔好處就係trigger太重. 出去打game噤得多噤到手軟...
唔知有無師兄有解決辨法?

引用:
原帖由 mk23 於 25-11-2015 10:52 發表
其實V記枝UMP真係幾好架(由其係換左鋁bolt).
枝槍同d匣又輕,把野又準.
唯一唔好處就係trigger太重. 出去打game噤得多噤到手軟...
唔知有無師兄有解決辨法?
片中這支都是鋁BOLT 的
因為我基本上GBB 都是打短扣連發的,所以無咩感覺。
比唔到意見了。

至於UMP 原裝25 度係可以軟軟地咁清匣,但場地得十幾度就噴哂野...
然而個人認為都是造之材 ( 應該可執得更順 ),10/10 呢個準度對於呢支咁短管既槍真係十分出奇。
這槍連HOP 跟管都是原裝的說。

順帶一題,昨天才發覺UMP 拆左匣彈底條阻鐵再換他牌軟一點的彈弓,係可以入到31 粒,可BOLT LOCK。

回覆 21# 的帖子

我裝單邊hammer spring仲屈過,夠力開value亦唔重
M14愛好者

Guns don't shoot people,people shoot people.

引用:
原帖由 Dave 於 25-11-2015 09:54 發表

按朋友所說,佢用0.3 彈+長管KIT 已經去到1.8J,
即係呢個係大力版本?市售版本都有分大力同1J 的嗎?對這槍所知不多望指教
應該咁講...G5飛機有分3隻...
1)1J飛機
2)原裝飛機
3)加力飛機
1&3係要另外買的~

一般黎講, 我果支G5用原廠加長至12"管既KIT...
用原裝飛機(0.3G)就1.5-1.6左右
用1J飛機(0.2G)就真係得返1J...(即係原裝8"管會更細力)
不過我支G5唔知做乜係先天比較細力...但對準度各類野無影響...
所以我當左佢偏細力係意外的優點就算~

多謝Dave C Hing 給予 M4和其他品牌GBB20米測試影片

可惜冇左 30m 靶場... 如果可以比較到 30m 就更好了~

回覆 1# 的帖子

馬記性能真係掂 極少白煙, 高ROF, 一雞清匣後定
豬標其實都好唔錯, 都清到約39飛後定, 係成槍定KIT來?
豬伍就太多白煙了, 明顯出氣過量, 隻匣凍得太快性能急跌 (PS.一定係樓主手臭/風水唔好, 唔係產品有問題)

支93R正, 搞到我想轉晒S AEP用11.1V

引用:
原帖由 no-name 於 25-11-2015 14:32 發表
可惜冇左 30m 靶場... 如果可以比較到 30m 就更好了~
係鑼!

引用:
原帖由 ayaka 於 25-11-2015 18:20 發表
馬記性能真係掂 極少白煙, 高ROF, 一雞清匣後定
豬標其實都好唔錯, 都清到約39飛後定, 係成槍定KIT來?
豬伍就太多白煙了, 明顯出氣過量, 隻匣凍得太快性能急跌 (PS.一定係樓主手臭/風水唔好, 唔係產品有問題)
...
以原裝無執黎計,低溫下幾乎全系統都打唔多掂,但馬記... 可能原來都預你134A,TOPGAS 低溫下可能就差不多134 力度了,好似係
GP 是KIT 來,照圖砌,唯一處理係磨過飛機入氣位,因為原裝咬得十分實,第一槍都BLOW BACK 唔到,其他補品或拋光之類都沒做過。
G5 是屬於朋友的,他基本上對玩槍冇咩經驗,原裝買番來就係咁玩,長頸,KIT 都是人家幫佢砌的,佢淨係識落SILICON ,至於佢有冇咩操作不良,人品偏差,咁我又唔知了

你見支M93R 我雖然係打緊十米靶,但其實射20 米係綽綽有餘,我主要係用黎做手拉狙的SUB,可攻可守

恆溫17度尼個條件真係
我搵日開冷氣試下支ksc m4 17度打成點先.

發新話題