發新話題

MARUI M4 GBB 及其他品牌GBB 20 米低溫測試試

引用:
原帖由 joeyjordisonhin 於 26-11-2015 17:41 發表
RC兄! 咁兩支 V 牌買返黎駛唔駛執? 定原廠已經好順?
原裝幾順,兩支都係前幾個月E興趣做9折時買的。
所以我唔係好明點解果條"紅娘"片,全完唔提V記?

引用:
原帖由 RCman 於 26-11-2015 17:43 發表

原裝幾順,兩支都係前幾個月E興趣做9折時買的。
所以我唔係好明點解果條"紅娘"片,全完唔提V記?
個條片我認同新野係造得比舊好,但只限比舊代既好
v記新版好左咁多都冇提,只係口up唔多唔少有硬消淨返兩支既感覺
同埋市場又有其他因數唔可以段定所有, 好似我們同豬皮玩低價路線,井成本來唔係落場路線,仲有其他因數唔可以全因氣化而否定其他系統存在性,最簡單例子,我們夾重vs方仗夾重

回覆 43# 的帖子

爆既原因唔敢講,,但佢個Hopup坐係膠造, 正常唔Jam彈應該OK, 但Jam就。。。或者佢系統係唔會Jam的

引用:
原帖由 gainax 於 26-11-2015 19:25 發表
爆既原因唔敢講,,但佢個Hopup坐係膠造, 正常唔Jam彈應該OK, 但Jam就。。。或者佢系統係唔會Jam的
方仗支Ak我都試過Jam鎗爆hop up坐

回覆 49# 的帖子

市面有冇補品換先,雖然個坐只係幾十,但Jam左就爆小數怕長計
唔明成支都咁整到鋼但個坐用膠, 豬皮亞鉛坐打得多我都未爆過

RedWolf has no VFx M4 to sell. Therefore no "need" to compare.

師兄你啱,佢連KSZ M4都只係有舊既日版賣,奇怪咁唔怪得連KSZ都出局

引用:
原帖由 gainax 於 27-11-2015 02:30 發表
師兄你啱,佢連KSZ M4都只係有舊既日版賣,奇怪咁唔怪得連KSZ都出局
甘咪即係唔夠全面性,唔夠代性羅!
要知呢一兩年mega, kXc v2版及Vxc V2版都改良不少呢!

vfc 未玩過 ( 應該係話玩過g36k 但賣了 )
ksc 係玩過wgx 試打果支,如果係完全無執,咁果個爽度真是頂瓜瓜。
原裝topgas 非常爽快的清袋。
btw 整體來說,原裝槍可以爽清一匣連發的槍真是一隻手數得哂。
原創小說:黑鷲

http://ck101.com/forum.php?mod=viewthread&tid=2660842&extra=page%3D3

回覆 53# 的帖子

引用:
原帖由 Dave 於 27-11-2015 09:56 發表
vfc 未玩過 ( 應該係話玩過g36k 但賣了 )
ksc 係玩過wgx 試打果支,如果係完全無執,咁果個爽度真是頂瓜瓜。
原裝topgas 非常爽快的清袋。
btw 整體來說,原裝槍可以爽清一匣連發的槍真是一隻手數得哂。
以我玩過或睇片見過原裝爽清一匣連發GBBR,無爆氣無軟腳無蛭無其它顯眼問題,即運作&操作暢順,接近一買即玩原意
應該得
KSZ MEGA(VER2 M4)
馬記M4
VFZ M4新版
豬K AK
真係唔算多 ,可能有D未玩過同見過

KSC M4 ver2
岩岩好寒流,室內18度,本人上左少少鏡唔好介意當我唔存在就得

https://www.youtube.com/watch?v=GG2UYlStRkM

我尼支ver2 內裝只有降左少少火同換hopup+管,
彈匣氣化部分冇郁過,用既係氣化冇咁好既鐵匣,貪佢輕
如果落pmag表現應該會再好少少.
ver2 本身直接就係鋼bolt 射速冇舊版咁快.

回覆 56# 的帖子

g兄有無玩過VFC的417?
V記 M4新版之前小弟認為應該要提一提呢把槍
佢真係V記痛改前非之作
「Reality is a prison, Your mind can set you free.」

回覆 58# 的帖子

只係試打過,感覺後坐力好勁數一數二,係完全煲撞膊FEEL唔係淨係震動
只係ROF慢左D,相信搞搞佢又係爽快之作,我覺得V記係迷版時期開始發力, 真正平靚正

引用:
原帖由 gainax 於 27-11-2015 11:14 發表
只係試打過,感覺後坐力好勁數一數二,係完全煲撞膊FEEL唔係淨係震動
只係ROF慢左D,相信搞搞佢又係爽快之作,我覺得V記係迷版時期開始發力, 真正平靚正
係, 近期迷版開始發力, 價錢平, 做工精美, 兼容性好
小弟剛砌好一支迷野, 遲d出post
「Reality is a prison, Your mind can set you free.」

發新話題