發新話題

MARUI M4 GBB 及其他品牌GBB 20 米低溫測試試

引用:
原帖由 Dave 於 25-11-2015 09:54 發表

按朋友所說,佢用0.3 彈+長管KIT 已經去到1.8J,
即係呢個係大力版本?市售版本都有分大力同1J 的嗎?對這槍所知不多望指教
應該咁講...G5飛機有分3隻...
1)1J飛機
2)原裝飛機
3)加力飛機
1&3係要另外買的~

一般黎講, 我果支G5用原廠加長至12"管既KIT...
用原裝飛機(0.3G)就1.5-1.6左右
用1J飛機(0.2G)就真係得返1J...(即係原裝8"管會更細力)
不過我支G5唔知做乜係先天比較細力...但對準度各類野無影響...
所以我當左佢偏細力係意外的優點就算~

引用:
原帖由 Dave 於 11-12-2015 09:35 發表

順帶一題平時d eh 貨是7 算左右,
呢支計到盡7.8...so...
同埋你買左槍都唔會買到匣。
冬驚話下星期會有貨番,不妨問問... 但唔包會平過eh

ps. 今星期日會實戰馬記 with topgas ,坐等災情
個人係門市計過既經驗~
外國/日本貨就7-7.5都有...
但國產/港貨/台灣野, 有D只係6-6.8...
睇牌子而定, 所以有時EH門市買到既野係寧舍抵...

引用:
原帖由 gainax 於 11-12-2015 08:48 發表
仲以為有得諗
可能以前多我呢類見佢折就係佢度買馬記野...
所以最近一年左右就開始講明唔折馬記

不過EH馬記價一向都貴過槍街, 折埋都仲會計少少...
馬記野就無謂睇EH~

引用:
原帖由 gainax 於 23-12-2015 10:48 發表
有片,襯放假有時間拍左先
https://www.youtube.com/watch?v=Y8BlBYNksv4&feature=youtu.be

方仗同豬皮,
今日早上氣温大約20~22
壯況:
方仗:打左幾千飛自動磨合運作暢順,新飛機新HOPUP,日本6.03精密管
...
版友......第二支槍果支鏡係?

引用:
原帖由 gainax 於 27-12-2015 22:07 發表

呢支造型冇豬皮咁仿得好,不過唔貴又有功能外表0k算收貨了
我要外表就夠㗎喇

引用:
原帖由 gainax 於 27-12-2015 23:27 發表
話說上次打GAME有師兄問我支野係咪真鏡,可能佢見支野咁多Making
又快拆又紅點又鏡罩睇落似高檔野, 其實我只係blue左一D肉酸白字
所以刻字同仿真外表係好重要 表面高檔睇落支野都清D
講真,我第一眼望都有真鏡既感覺,所以先問...

引用:
原帖由 gainax 於 11-1-2016 09:51 發表
個時點知咁多, 唔買都買左又趕住落場唯有繼續科水落去
點知冇幾耐v記又殺出神奇夾2015版馬仔系列仲咁啱有9折都算,而家又馬記仲唔洗三k夾又平一買返黎又靚又爽又準又冇鍋氣,有乜慘得過用左一大舊水 ...
算LA...方仗出果陣V記又真係無聲無氣既~
到決家V記, 而家咪又係唔多貨係街~

簡單講...

地點: 3軍戶外
槍支: G5
情況: 同一SETTING由平時打開1.5J左右自然降火成功至穩定地0.7J多少少~
以此SETTING平時輕鬆打35米左右, 就算上個月11-2度集彈都穩定地打接近30米...昨日目測全FULL AUTO可打15飛左右, 有效距離為15-20米中A4...
個人評價: 算係咁...

而家淨低既係想知...尋日有無人係戶外試左VFC最新版既M4 GBB系列

回覆 312# 的帖子

咁都還可以WOR~

引用:
原帖由 no-name 於 25-1-2016 10:51 發表
有...チ原來已經試齊...
暫時出到黎, 5 度下 FULL 得晒得馬記同 K 記...

係WOR...基本上, 尋日既溫度...
各廠AR GBB都試晒咁滯...

回覆 316# 的帖子

使乜煩...人地出信咪認左係自己使用有問題佢LOR~
咁有問題上網問都得掛?!
反正都考慮緊用CO2匣, 咪由得佢告不正當使用GAS匣...做乜冬天唔用CO2匣LOR

發新話題