發新話題

買手拉狙

引用:
原帖由 Dave 於 1-1-2016 10:35 發表

叫M200,打機十分受歡迎但真鐵冇人買的遠距離對人用狙擊槍
好似係電影Shooter主角個支?老實講都幾型, 落場應該只有個位師兄武得掂

引用:
原帖由 gainax 於 1-1-2016 14:45 發表

好似係電影Shooter主角個支?老實講都幾型, 落場應該只有個位師兄武得掂
係啊,可能係收錢賣廣告
M200 號稱全世界最遠距離射殺紀錄既手拉狙,話說2300 碼左右,
但佢用既彈比.50BMG細,基本上做唔到M82 對硬體目標的功能,結果就係一碌超巨大的對人用狙擊槍。

之但係TV GAME 入面呢支通常係火力超強又超準+一槍死的神兵。

至於是否用得掂真係睇人,州長咁既體型拎雙M240 都仲得。如果一般香港人身型170 CM 前後又無重度雞肉既話,拎支M200 落場頂多只可以中後線行行企企射射下,
想話渣住潛行基本上是無可能的事。同埋打GAME 很難有機會比你落腳架,通常都只係立射跪射,又是難處。

原創小說:黑鷲

http://ck101.com/forum.php?mod=viewthread&tid=2660842&extra=page%3D3

引用:
原帖由 gainax 於 1-1-2016 14:37 發表

我都覺...木托手拉狙經典都係M700/M40A1,外型簡潔流線睇極唔厭
不過手拉狙我都鐘意AW系例,外型比較前衛,打機認識既槍

但狙始終最鐘意半自動個種,即GBB狙,覺得手拉係玩具到唔好玩
GBB出MSG90就好...不過肯 ...
我麻麻地木, 除左SVD
M700都係唔鍾意木, 我只係鍾意呢種線條, 冇乜多餘野

半自動的話我比較鍾意PSG-1, 或者SR-25

合約殺手兄有無諗過試下推鉛球,擲鐵餅之類。。。話吾定入港隊參加全運會又變左本土英雄。

KJ M700出過木版,大陸槍都出過M700木版,我就覺得一支假木托VSR10比其他一切實用!

貴,不一定好
型,不一定強
DIY : 紙上得來終覺淺, 絕知此事要躬身 !

《河湟有感》司空圖
一自蕭關起戰塵,河湟隔斷異鄉春。漢兒盡作胡兒語,卻向城頭罵漢人。

有D內疚....比我搞到離晒題......==

引用:
原帖由 sovietarmy2012 於 1-1-2016 19:28 發表
合約殺手兄有無諗過試下推鉛球,擲鐵餅之類。。。話吾定入港隊參加全運會又變左本土英雄。

KJ M700出過木版,大陸槍都出過M700木版,我就覺得一支假木托VSR10比其他一切實用!

貴,不一定好
型,不一定強
無AR.....==

回覆 32# 的帖子

所以我覺得玩具手拉狙落場用係比高手玩, 仲要落場靈活自如托咁大碌肯定係高手中既高手

回覆 33# 的帖子

半自動狙來來去去熱門都唔多 ,psg1都0k, 但我都係比較鐘意Msg90有軍用粗獷feel SVD就太長同個造型有D唔夾玩開AR個feel
最熱門應該都係SR25, 只係如果已經玩開M 4佢個造型有D悶

引用:
原帖由 gainax 於 2-1-2016 01:15 發表
半自動狙來來去去熱門都唔多 ,psg1都0k, 但我都係比較鐘意Msg90有軍用粗獷feel SVD就太長同個造型有D唔夾玩開AR個feel
最熱門應該都係SR25, 只係如果已經玩開M 4佢個造型有D悶
其實我個人覺得, WARGAME吾係用真槍, 無後座力, AEG連狙一定著數過AEG單發狙

引用:
原帖由 ContractKiller 於 2-1-2016 01:19 發表

其實我個人覺得, WARGAME吾係用真槍, 無後座力, AEG連狙一定著數過AEG單發狙
幾時買m134做連狙
我生得聰明得罪你咩!!!

回覆 39# 的帖子

落場AEG連狙未必比單發好用,除非你玩狙定位係遠距離搏火唔係暗殺
,如果搏火其實同普通AEG加鏡玩法無乜分別,落場玩狙最大價值我覺得係潛行暗殺,因唔係真槍BB狙冇真槍個種屈射程同準度, 唯一靠潛行你射到佢佢見唔到你先有優勢, 所以落場玩狙係高手先玩得好

引用:
原帖由 gainax 於 2-1-2016 03:40 發表
落場AEG連狙未必比單發好用,除非你玩狙定位係遠距離搏火唔係暗殺
,如果搏火其實同普通AEG加鏡玩法無乜分別,落場玩狙最大價值我覺得係潛行暗殺,因唔係真槍BB狙冇真槍個種屈射程同準度, 唯一靠潛行你射到佢佢見唔到你 ...
收費同非收費又是兩種打法,收費是可以打得比較開揚,非收費就十居其九輕度式重度扮樹。
不過就算收費場都係冇本事同人正面互角,充其量打冷槍,亦有玩樹的,但很依賴場地布置,
就算手拉狙去到1.99J ,AEG 得1.2J,只要支AEG 望到個狙擊手個位,得閒無事派幾粒過去壓制,
狙擊手冇咩好做,因為瞄準到擊發快極都秒幾兩秒,搵一支紅點AEG 瞄住已可完封。

同埋另一個常態是,手拉單發狙先有火力加成,即通常可以容許比全自動槍大力,
但所謂「連狙」即半自動狙擊,其實只係當AEG,AEG打1.2J 你都係打1.2J,唔會話比你同手拉狙一樣1.99,結果同一支AEG 用倍鏡同限制單發冇咩分別。
原創小說:黑鷲

http://ck101.com/forum.php?mod=viewthread&tid=2660842&extra=page%3D3

引用:
原帖由 ContractKiller 於 2-1-2016 00:33 發表

無AR.....==
我係同樓主講,你不要誤會

《河湟有感》司空圖
一自蕭關起戰塵,河湟隔斷異鄉春。漢兒盡作胡兒語,卻向城頭罵漢人。

打game分兩類,一類純打game,一類係有軍事重演意味

純打game,玩狙就如樓上所說的一樣

軍事重演意味,則要求玩家所有裝備言行盡量仿真,玩的不純粹是殺人,是情懷.合約殺手兄是cosplay,模疑的是遊戲,其實跟軍事重演差不多.

外國人分得很開,因為可以搞到真槍坦克大炮,打空包彈,兼且自動主動扮死,場地大到行三日先到另一邊都仲有.

亞洲受器材與場地所限,所以打BB彈,仲經常撈埋普通玩家泥玩.

搞清楚自己玩乜類型,就減少選裝備煩惱

《河湟有感》司空圖

引用:
原帖由 sovietarmy2012 於 2-1-2016 10:25 發表

我係同樓主講,你不要誤會

發新話題