30 12
發新話題

大改渣槍定買枝好啲?

一般落場打都最好有兩支槍!

呢支唔洗改!別外買支新槍! 如果夾共用就最好!

搭單問問dave師兄,如果11.1用4/5缸,小於m100彈弓是否掃硬?
如果改用7.4呢?

引用:
原帖由 tksmaster 於 11-4-2016 00:48 發表
搭單問問dave師兄,如果11.1用4/5缸,小於m100彈弓是否掃硬?
如果改用7.4呢?
在下只用過全量缸,1/2 ,3/4,沒用過4/5 ,但如真有4/5 ,理論上行程相近於全量缸,
如果是full teeth 16 格天梯齒,用m100 以下我當你system/ shs m90 ,摩打又是正常速,用11.1 v 應該閒閒地25 rps + ,
我估計會即掃,但天外有天人外有人,不敢說肯定掃。

7.4 v 話打大概 16 rps ,全量缸m90 應該不會掃,其實馬記ak 類都是全量缸全齒用m80~ m90 彈弓,食7.4 / 8.2 v 都沒問題。

原創小說:黑鷲

http://ck101.com/forum.php?mod=viewthread&tid=2660842&extra=page%3D3

不如買枝ares

回覆 18# 的帖子

馬記彈弓很淋,只有m80-m85左右

回覆 18# 的帖子

守護神m90,用eg1000打11.1v無問題,守護神d彈弓比較硬同長,其實363mm管守護神m90已經打到1.2-1.3j

樓主,我唔知你打開幾大力。
小弟打街場,火力限制較鬆,我個setting係用大陸xyt齒,ares鋼齒天梯連拍頭,鋼杯士,嘉頓$29啤令尾頂,守護神m110,marui eg700,打1.7j,25rps
一慳錢,二come打,三穩定加安諍

引用:
原帖由 vp70usp 於 19-4-2016 15:01 發表
樓主,我唔知你打開幾大力。
小弟打街場,火力限制較鬆,我個setting係用大陸xyt齒,ares鋼齒天梯連拍頭,鋼杯士,嘉頓$29啤令尾頂,守護神m110,marui eg700,打1.7j,25rps
一慳錢,二come打,三穩定加安諍
想問原裝馬記M4
照咁改   換m100會唔會降得番1.3-1.5
同埋打緊7.4定11.1   我想支槍反應快d但又唔需要太快頻
有無野留得番用
唔該曬

回覆 23# 的帖子

如果改埋齒、天梯,就用11.1v吧

成日話改啤令換摩打什什什
其實你唔識順齒咪又一樣死,上粒11.1係可以推高個fps,咁咪抄囉
識順既用杯士,大陸雞摩上8.4V一樣可以1.4J /20FPS到
如果本身冇爆開波箱既經驗,最好唔好搞,個個話大陸仔唔好,咩唔好又唔係個個知
在我睇黎DBOYS同CYMA係大陸仔黎講品質已經唔錯,唔洗改太多,不如打爛左再換野
BTW,有啲"無名廠"想打入依行,實在做得唔錯,我有把鋼身MK18,個身追得G&P
所以唔好以為大陸仔唔好用,依你上邊講既野我覺得摩打消左磁機會唔細,試下平平地換左個摩打睇下點先
個人意見ONLY,唔鐘意當冇睇過

引用:
原帖由 vp70usp 於 19-4-2016 14:51 發表
守護神m90,用eg1000打11.1v無問題,守護神d彈弓比較硬同長,其實363mm管守護神m90已經打到1.2-1.3j
全量缸 16 齒,正常尾頂piston  打 m90 + 11.1v 25 rps + 沒問題? 長知識了

http://ck101.com/forum.php?mod=viewthread&tid=2660842&extra=page%3D3

引用:
原帖由 cyl198911 於 19-4-2016 22:09 發表
其實你唔識順齒咪又一樣死,上粒11.1係可以推高個fps,咁咪抄囉
識順既用杯士,大陸雞摩上8.4V一樣可以1.4J /20FPS到
如果本身冇爆開波箱既經驗,最好唔好搞,個個話大陸仔唔好,咩唔好又唔係 ...
金弓舊版比較差,新版 ( 潮款ak 打後的槍 ) 相當不錯
不過唔買金弓最主要係佢果個洗又洗唔甩,噴又遮唔哂的金弓marking

引用:
原帖由 cyl198911 於 19-4-2016 22:09 發表
如果本身冇爆開波箱既經驗,最好唔好搞,個個話大陸仔唔好,咩唔好又唔係 ...
國狗撇除本身係個身比較陽春,其實整體係好打得,
所以有時見人云亦云國狗係洪水猛獸真是得淡笑。同埋巨改風氣又係商人課金洗腦,
買支槍番來要洗髓換骨先玩到... 改槍同買槍差不多價,
點知隔黎果個師兄買支原裝港牌就落場攻守自在話冇改過又唔信。

引用:
原帖由 FunggI 於 19-4-2016 16:01 發表

想問原裝馬記M4
照咁改   換m100會唔會降得番1.3-1.5
同埋打緊7.4定11.1   我想支槍反應快d但又唔需要太快頻
有無野留得番用
唔該曬
原裝馬記m4 係次世代定係膠身槍先?
兩種改法兩種設定要買既料亦不同。
至於想支槍反應快,都係幾個因素,一係彈弓軟負載低,一係摩打/齒輪好扭力,一係電池大v 數強推。

引用:
原帖由 Dave 於 20-4-2016 09:47 發表

金弓舊版比較差,新版 ( 潮款ak 打後的槍 ) 相當不錯
不過唔買金弓最主要係佢果個洗又洗唔甩,噴又遮唔哂的金弓marking
我成日都入金弓兄弟廠金鷹果支美佬款AK,但佢地個死人MARKING又真係好死,鋼泥唔知搞唔搞得掂呢
我自己基本上所有槍都係大陸仔,都係打爛左先換野,不知幾好玩,好怕落場聽到有人比邊邊個整,整左幾錢,好快好順咩咩咩,MP5K1.3J打到60米爽直之類
有時真係想問佢地係咪比人水左...真係忍住唔問出聲

講到大陸仔,好多廠第一批真係鋼身,只係平鋼咁解但第二三四水之後.....

30 12
發新話題