發新話題

其實可唔可以用兩枝短槍上場?

引用:
原帖由 ~~方~~ 於 25-4-2016 23:24 發表

2" 管有一面力
其實有冇用 ?
係咪真係玩得著 ?

呢個問題應該分兩邊,
一係用唔用得:問HOST
衍生問題係有冇用:衰過單支手槍

真人唔同打機,打機可以MULTI LOCK 射擊,左右手各射一個目標,
但真人唔同,雙槍充其量係可以增加彈幕,但命中十分低,不信者可以做個測試,
十米SET 張A4 紙,單槍雙手瞄準,用你最快速度射擊打光彈匣。
之後雙槍對住相同目標用最快速度射哂所有彈,都幾肯定雙槍命中彈孔不會比單支多,
雙槍仲要無RELOAD
在下試過雙槍打CQB,真是型又唔係型準又唔係準。雙槍懶型比人打死,樣衰程度是雙倍的。

至於手槍RELOAD ,如果手大者即係在下係可以左手手心一直握住備用彈匣,打哂時RELOAD 不用一秒,用光的彈匣照握係手心,得閒先換個新的。
原創小說:黑鷲

http://ck101.com/forum.php?mod=viewthread&tid=2660842&extra=page%3D3

引用:
原帖由 tf141 於 25-4-2016 23:29 發表

其實有冇用 ?
係咪真係玩得著 ?
呢支! 好野來呀!

平生只試過一次用雙槍,事源CQB中隊友被全滅
我面前得一條大柱cover,敵方從11點&1點方向接近,背面無退路
唯有雙槍指向兩個方向預備同歸於盡,用雙槍係最後一著
不過實戰經驗話我知雙槍同時射擊其實係無法瞄準,而手眼唔協調亦係另一個要克服o既問題

其實周發係英雄本色入面,雙槍模式時。。。係無裝彈匣的。

順帶一提,發哥中彈比一般臨記多三倍以上,都未死。

可見,樓主要買件大褸
DIY : 紙上得來終覺淺, 絕知此事要躬身 !

《河湟有感》司空圖
一自蕭關起戰塵,河湟隔斷異鄉春。漢兒盡作胡兒語,卻向城頭罵漢人。

引用:
原帖由 sovietarmy2012 於 26-4-2016 12:00 發表
其實周發係英雄本色入面,雙槍模式時。。。係無裝彈匣的。

順帶一提,發哥中彈比一般臨記多三倍以上,都未死。

可見,樓主要買件大褸
使用雙槍模式時:
身穿Mark哥大褸 - 防禦值+10000
飛身射擊 - 攻擊值+50000
口中頌念"我抵抗力強" - 防禦值+99999

引用:
原帖由 ~~方~~ 於 25-4-2016 23:24 發表

2" 管有一面力
我都有支M19,支槍又唔洗彈殼又硬淨 ,真係幾好玩

帶2支K仔算啦

啱哂樓主

再吾係帶兩支,就等如四支,再係屋企插定四隻匣,夠大半日

《河湟有感》司空圖
一自蕭關起戰塵,河湟隔斷異鄉春。漢兒盡作胡兒語,卻向城頭罵漢人。

有槍吾夠鏡的窮L

《河湟有感》司空圖

引用:
原帖由 lekch 於 26-4-2016 17:23 發表

我果枝Marushin得0.1J,仲要得5飛,仲要換彈殼

引用:
原帖由 tf141 於 28-4-2016 02:54 AM 發表

我果枝Marushin得0.1J,仲要得5飛,仲要換彈殼
要打得既都係要Tanaka

引用:
原帖由 tf141 於 25-4-2016 23:29 發表

其實有冇用 ?
係咪真係玩得著 ?
e 支野我只可以講, 玩左番唔到轉頭, 因為唔駛入殼, d氣又係直出
引用:
原帖由 rho837 於 26-4-2016 09:58 發表

呢支! 好野來呀!
識貨之人
引用:
原帖由 lekch 於 26-4-2016 17:23 發表

勁硬淨, 手感好好, 因為佢有半邊用左金屬, 撞針位係鋼, hammer 都種左鋼

而家諗緊同唔同佢換金身好, 想換但好貴

唯一缺點fixed hopup, 同埋下壓太大, 不過e支野落0.36同0.43 會好過癮

我生得聰明得罪你咩!!!

引用:
原帖由 khkenny2 於 28-4-2016 10:23 發表

要打得既都係要Tanaka
"打"到冇朋友

最短果支都1面力, 最長果支唔知點呢

引用:
原帖由 sovietarmy2012 於 27-4-2016 19:14 發表
啱哂樓主

再吾係帶兩支,就等如四支,再係屋企插定四隻匣,夠大半日
每下都double tap

發新話題