發新話題

格魯吉亞

引用:
原帖由 Jonny.R 於 7-5-2016 00:14 發表
美佬拍左套 係講2008年俄格戰爭, 睇完真心笑左
經美佬拍過既戲,明明係格魯吉亞打人先,都可以講到係俄佬侵略人
完完全全顛倒黑白
因為正義往往站係拳頭大果邊

引用:
原帖由 sovietarmy2012 於 6-5-2016 23:24 發表
美國扶植親既(我講送既),除左以色列外,都係廢物...但一去買呢,就會勁番D
一語道破。

引用:
原帖由 sovietarmy2012 於 5-5-2016 21:57 發表
M1真係幾靚....

美國人又泥搞事了.佢d軍援好似吾駛錢咁
M1美佬30年前做左成9000架,唔用都放係歐洲的倉都要錢保養....不如有人肯要就賣鬼左佢
唔係出年M1A3的upgrade錢邊樹黎

政治的遊戲,不是我等頭腦簡單的人所理解 Thx for sharing

美國佬搵人笨…
無強大防空能力,面對俄軍送1萬部m1俾佢都無用

引用:
原帖由 kimkileo 於 9-5-2016 08:31 發表

M1美佬30年前做左成9000架,唔用都放係歐洲的倉都要錢保養....不如有人肯要就賣鬼左佢
唔係出年M1A3的upgrade錢邊樹黎
原來咁多架
怪唔知之前聽話美佬一早停產左m1
只做翻新啦

除此之外,應該好多m1都唔係美佬自用既spec?
通常賣得出去既都簡化版

美佬M1最初係105炮,吾知改哂未。不過冷戰後封存左超多。

美佬每送人一次,人地每遭撻一次,台仔個心就被人插一野。
DIY : 紙上得來終覺淺, 絕知此事要躬身 !

《河湟有感》司空圖
一自蕭關起戰塵,河湟隔斷異鄉春。漢兒盡作胡兒語,卻向城頭罵漢人。

引用:
原帖由 sovietarmy2012 於 9-5-2016 18:33 發表
美佬M1最初係105炮,吾知改哂未。不過冷戰後封存左超多。

美佬每送人一次,人地每遭撻一次,台仔個心就被人插一野。
台仔仲玩緊m60
人地免費拎m1 點都會有d心理不平衡

台仔話睇電視見到南越直升機撤上美航母太多,美佬要推咁D落海。。。呢個經典場面,感覺好滾。。。

M1引進講左起碼二十年,以前大6有乜,台仔就寫民話買乜,自從大6人上左太空,務實了。

吾係歧視,係大6先對台仔似番個人對待。最近護漁搞到阿馬大統領俾倭國外務衙門芝麻官凶。陰公豬

《河湟有感》司空圖
一自蕭關起戰塵,河湟隔斷異鄉春。漢兒盡作胡兒語,卻向城頭罵漢人。

引用:
原帖由 jn_jona 於 9-5-2016 21:20 發表

台仔仲玩緊m60
聯勤有做M249叫T74?!

聯勤D貨色oK架!呢樣叻過大6。

《河湟有感》司空圖

引用:
原帖由 sovietarmy2012 於 9-5-2016 21:59 發表

聯勤有做M249叫T74?!

聯勤D貨色oK架!呢樣叻過大6。
sor 係m60坦克

引用:
原帖由 JOHN2 於 9-5-2016 15:30 發表
美國佬搵人笨…
無強大防空能力,面對俄軍送1萬部m1俾佢都無用
同南越一樣,格魯吉亞欠的豈止防空能力。。。

講經濟能力、民族主義、地理優勢,俄佬已可不戰而屈人之兵。

M1咁大食,如果真係打起上黎,補給跟唔跟得上都係關鍵問題

引用:
原帖由 jn_jona 於 9-5-2016 21:20 發表

台仔仲玩緊m60
台仔係一線先M60A3,其他仲玩緊大量M48。。。

台仔比南越或格魯稍好的一點就係自知同對手比較,自己沒有任何戰爭潛力或優勢可言,純粹以買玩具的心態去買玩具,不會相信一個小朋友或者一個道友攞住碌棍就可以打得贏一個大隻佬。

引用:
原帖由 geoprotex 於 10-5-2016 12:04 發表
M1咁大食,如果真係打起上黎,補給跟唔跟得上都係關鍵問題
碌棒球棍設計俾大隻佬用,小朋友拎唔郁都正常。

發新話題