發新話題

第一次學人改槍,想求教前輩們

小的想買一枝p90回來低成本的改,但由以前至今,也只懂掃齒就換齒,其餘的就什麼也不懂....
所以想問問以下的改裝計劃是否可行?我的主要目標是想改密氣.

槍管:第一的p90精密管

hop up:用回原裝

拍頭:想用蘑姑頭,但找不到 ,所以可能改用第一或吉蛋的纖維拍頭(另外想問問,纖維拍和磨姑拍的分別在哪裡 )

天梯:用第一或吉蛋強化天梯(因想耐用一點)

齒:用回原裝

杯士:第一的鋼杯

氣咀:未定(因為實在不知道哪些才是密氣咀,看上去好像和原裝的差不多.所以煩請各位指導一下)

氣缸:用回原裝(想請教一下,如果做密氣這個是否一定要換的?)

彈弓:用回原裝(因為我的朋友們也不是打的太大力)

波箱殼:原裝

電池:i記9.6v(我想這不會對波箱組件有太大傷害吧)

以上是我現時的改裝計劃想法 ,我自己本身的期望是換的東西愈少愈好(因為想省點錢,自己的收入不太多 )

煩請各位多多指導
支那人 不等如 中國人
支那人 等於 蔑視所有華人
叫之前,停一停 想一想。

或者可以先到“醜陋的中國人“一書中找找自己有沒有相似之處。
如果沒有相似之處的話,你才叫吧。
愛扮假鬼,以令自己感覺高人一等,乃中國人的劣根性。

另外,我對我以前的無知感到慚愧…<m(_ _)m>對不起!!

想省點錢的話,
拆開檢查d齒->清潔內部->自製單向拍頭->換鋼杯($)->set 齒->ok
馬記原裝密氣已經好好, 其他唔壞都唔換
打8.4會耐玩d

引用:
原帖由 lwh486 於 27-11-2007 14:18 發表
想省點錢的話,
拆開檢查d齒->清潔內部->自製單向拍頭->換鋼杯($)->set 齒->ok
馬記原裝密氣已經好好, 其他唔壞都唔換
打8.4會耐玩d
想問問,做密氣不換管也沒問題嗎?
支那人 不等如 中國人

另外,我對我以前的無知感到慚愧…<m(_ _)m>對不起!!

沒問題

用ac 天梯+拍頭 $130
如果唔識set 齒就用h記鋼杯 $4x
因為係tm 數
deep fire 密氣咀$40

引用:
原帖由 Kane 於 28-11-2007 01:27 發表
用ac 天梯+拍頭 $130
如果唔識set 齒就用h記鋼杯 $4x
因為係tm 數
deep fire 密氣咀$40
明白,但之前我在槍街只找到s記和第一的改裝部件,頂多也只是找到吉蛋,所以想問問師兄提到的改裝件在哪裡有?(可能是我粗心所至 )
支那人 不等如 中國人

想省點錢的話, 你不如拆開檢查左先
你用邊隻鋼杯, 都係要set 齒:P
原裝氣咀好過
落到槍街,開口問都好重要

馬記既槍原裝氣密已經好好, 唔清楚o的parts 既用途可能會愈搞愈衰
真係打原裝平改既話, 自已改單向拍頭就ok, 1 蚊都唔駛
杯士都唔駛換, 打原裝既話馬記膠杯士非常好用, 到你想改到打底中先諗換鋼杯士la
仲有就係唔建議用內徑太細既內管, 易jam 彈, 真係想換管既話睇下搵唔搵到pdi 既6.05 管la, 搵唔到既話用原裝管好過

引用:
原帖由 WAIKO01 於 29-11-2007 01:10 發表

明白,但之前我在槍街只找到s記和第一的改裝部件,頂多也只是找到吉蛋,所以想問問師兄提到的改裝件在哪裡有?(可能是我粗心所至 )
用ac 天梯+拍頭 $130<===充工明搶
h記鋼杯<===古代
deep fire 密氣咀$40 <===充工

引用:
原帖由 Kane 於 29-11-2007 23:13 發表

用ac 天梯+拍頭 $130<===充工明搶
h記鋼杯<===古代
deep fire 密氣咀$40 <===充工
找到了謝謝 ,另外想問問ac和深火的天梯,哪個比較好?
支那人 不等如 中國人

打原裝又想平既話原裝天梯最好..
盲目咁換補品係冇用的...

引用:
原帖由 WAIKO01 於 1-12-2007 13:46 發表

找到了謝謝 ,另外想問問ac和深火的天梯,哪個比較好?
ac la
你tm gear 用膠天梯算la

引用:
原帖由 odyssey2007 於 1-12-2007 14:47 發表
打原裝又想平既話原裝天梯最好..
盲目咁換補品係冇用的...
metoo.

發新話題