47 1234
發新話題

我只是路過......

我只是路過......

咁細隻

確係唔大咼.
FBC1

有乜咁好睇....

當全世界F5隻航母時,可能暗地裹多左
DIY : 紙上得來終覺淺, 絕知此事要躬身 !

《河湟有感》司空圖
一自蕭關起戰塵,河湟隔斷異鄉春。漢兒盡作胡兒語,卻向城頭罵漢人。

國造第一隻航空母艦會係遼寧號既仿製版本,當然只係外觀上,艙室佈局係會重新設計過,因為佢無需預留導彈倉,艙室會比遼寧號會更合理一D,彈射器而家仲係陸上試驗緊,有傳聞話上面同時搞埋蒸汽同電磁兩種⋯⋯試驗場度兩種都有⋯⋯

我諗地球上乜都整一餐的國家,得中美矣。。。。

據說大6話整兩款轟炸機。。。

《河湟有感》司空圖
一自蕭關起戰塵,河湟隔斷異鄉春。漢兒盡作胡兒語,卻向城頭罵漢人。

俄羅斯都有吧
引用:
原帖由 sovietarmy2012 於 29-6-2016 12:18 發表
我諗地球上乜都整一餐的國家,得中美矣。。。。

據說大6話整兩款轟炸機。。。

引用:
原帖由 louisli 於 29-6-2016 12:46 發表
俄羅斯都有吧

個套尼特卡剛"解放",加上俄佬國內又起緊一套,理論上有兩套

至於係咪彈到就吾知了.電磁個套更未有聲氣

《河湟有感》司空圖

其實隻船唔係大隻同細隻問題 而係主體窄身又高
咁會唔會有重心問題 令到甲板左右搖得好勁

引用:
原帖由 0o0p 於 29-6-2016 22:18 發表
一般而言船隻噸位越大越穩定,以一艘貨柜船為例,船甲板全是貨柜但航行得好穩定,主要係船倉內有清水倉污水倉,油倉及發動機組等,用作穩壓船身之用.
FBC1

引用:
原帖由 0o0p 於 29-6-2016 22:18 發表
咁艦橋只有盡量做輕身。。。理論上水線上建築越低,穏性越好。但艦橋越高,觀察,對雷達布置越好。艦橋越出越高,排煙越好。艦橋越大,部置倉室越充裕,但會有亂流,艦橋小隱身好又少亂流,但煙道航海航空指揮雷達又吾夠位。。。仲有擺前擺後都各有好壞

總之,係好考究的

《河湟有感》司空圖

傳聞係彈射版J-15既消息流出,比起滑躍版,佢個起落架強度更高。

引用:
原帖由 Hamlet 於 1-7-2016 23:41 發表

傳聞係彈射版J-15既消息流出,比起滑躍版,佢個起落架強度更高。
呢樣一定啦.
FBC1

47 1234
發新話題