發新話題

入咗個珍。 GLOCK盒(全新)

引用:
原帖由 rho837 於 7-7-2016 15:38 發表
支玩具槍贵過支易手Glxck
在香港,某些玩具槍的價錢,比真槍貴,已經是幾十年的事了

我地應該為個社會吾駛個個女人手袋有支baby乜lady物而高興,代價係我地小眾人玩貴野

忽然感到自己偉大到有D作嘔,不過比起日韓大6台灣,我地又係最幸福的一群!
DIY : 紙上得來終覺淺, 絕知此事要躬身 !

《河湟有感》司空圖
一自蕭關起戰塵,河湟隔斷異鄉春。漢兒盡作胡兒語,卻向城頭罵漢人。

引用:
原帖由 kornhill401 於 7-7-2016 18:23 發表

在香港,某些玩具槍的價錢,比真槍貴,已經是幾十年的事了
氣槍開發成本高 精準度要求高過真鐵 市場細 價錢貴正常架喎

回覆 17# 的帖子

都唔明你講咩

我個盒USD13

Exemplo ducemus
[img][/img]

WHERE TO BUY

求邊樹可以買。
引用:
原帖由 29Commando 於 8-7-2016 00:28 發表
WHERE TO BUY

裹面d海棉放三兩年就爛,我都有幾個

引用:
原帖由 sealsman 於 7-7-2016 21:02 發表

氣槍開發成本高 精準度要求高過真鐵 市場細 價錢貴正常架喎
唔一定。。
玩具市場應該比民版大, 因全球除左極權國家都玩到玩具
精準度都係真鐵準好多Wo 開發成本又係真鐵貴好多
至少無見過珍鐵咁多鍋氣見街, 所以珍品廠都投資玩具分餅

回覆 16# 的帖子

真鐵870三千, 玩具全鋼萬三
我唔信玩具萬三比真鐵材料靚 ,咁D錢去左邊心照

呢D盒我同D FD買完支槍拎到返去就唔要架啦
年中都唔知拎左有幾多個Glock盒係去掉

引用:
原帖由 gainax 於 16-10-2016 23:20 發表

唔一定。。
澳州 紐西蘭 美國某d州分都唔賣得玩具槍 又極權國家
零件精準度阿醒目 氣槍少少就漏氣 打唔響 珍鐵870 ak d qc嚇死人 拎上手搖得響
珍品廠除左賣啦神無聽過投資玩具喎

引用:
原帖由 gainax 於 16-10-2016 23:20 發表

唔一定。。
像真既GBBR玩具難搞過真槍好多.
其實全球玩具槍市場由2011年起都係持續下滑, o個餅冇增長反而係萎縮緊.

Cybergun唔代表整個市場, 但肯定夠晒恐怖誇張

附件

17-10-2016 08:34

回覆 27# 的帖子

我緊係話個D極權"國家"啦
唔覺玩具零件精準度比真鐵高因為珍品固定左SIZE冇得假 ,SIZE唔啱隨時JAM彈打唔準甚至炸膛都有可能正常點會可以出廠 ,
你話山寨細廠冇QC個D冇得講,同埋鬆緊原因係為暢順度同固定零件設計非工差問題,玩具做得唔鬆既原因係為密氣同埋實有玩家覺得新槍鬆既唔鐘意個Feel
起碼未聽過珍品買返黎要磨合一大輪又要執件先用到去支槍到 ,玩具我就日日見同試過鬆緊尺吋問題搞黎搞去,
珍品廠一早已經投資做玩具了,例如Vz. 58 GBB

回覆 28# 的帖子

玩具全球大部分既人都可以買到,一買仲可以買好多支,珍鐵除左軍方訂單民間佔有人數冇得同玩具比 計埋戰亂個D唔係自己比錢買既民兵咁冇得講

發新話題