41 123
發新話題

入咗個珍。 GLOCK盒(全新)

引用:
原帖由 laiwangkai 於 17-10-2016 03:52 發表
呢D盒我同D FD買完支槍拎到返去就唔要架啦
年中都唔知拎左有幾多個Glock盒係去掉
你果度係美國,真glock 都係港紙五千幾, 無得同無真嘢玩的香港比, 相對而言, 香港D玩具再偷運返強國, 又一定會貴一大截

係美國好多日常用品都平過香港,有名的衫褲鞋袋都平一大節,
又好似香港樓價貴到死,美國又平過我地! 玩槍平 諗起上次係美國玩槍,舖前買槍及配備,後舖有多條長短lane可玩槍,租lane全日
US18 + 租槍US15可換槍 + 子彈例如9mmLuger 50粒合US18 你話
是否吸引呢!
講番香港,D舖租這麼貴 自然羊毛出在羊身上!
玩具槍貴過真嘢其中原因不是世界發行及量產,
享受期待  珍惜擁有.

引用:
原帖由 M1616 於 18-10-2016 09:43 發表
講番香港,D舖租這麼貴 自然羊毛出在羊身上!
香港就係呢個因素令到所有野都貴過人...... 地產霸權
「Reality is a prison, Your mind can set you free.」

引用:
原帖由 2slow 於 18-10-2016 09:57 發表

香港就係呢個因素令到所有野都貴過人...... 地產霸權
甘又未必樣樣都貴,香港買汽鎗都比好多地方平。
但去到一D同行唔係個個有,
又或者無代理的產品,
自由定價在所難免,
好似D珍鏡,珍品果類....我開得呢個價你唔係甘易買到(特別係網購都不能時)
我開價你願比就得

引用:
原帖由 RCman 於 18-10-2016 10:13 發表

甘又未必樣樣都貴,香港買汽鎗都比好多地方平。
但去到一D同行唔係個個有,
又或者無代理的產品,
自由定價在所難免,
好似D珍鏡,珍品果類....我開得呢個價你唔係甘易買到(特別係網購都不能時)
我開價你願比 ...
一個人要生存最基本及最重要的衣食住行入面, 衣/食/住就最受地產霸權影響了

玩槍我只不過當佢係興趣, 生活入面optional的東西...
「Reality is a prison, Your mind can set you free.」

引用:
原帖由 2slow 於 18-10-2016 10:21 發表

一個人要生存最基本及最重要的衣食住行入面, 衣/食/住就最受地產霸權影響了

玩槍我只不過當佢係興趣, 生活入面optional的東西...
地產霸權影響日常生活就一定有
但呢類所謂珍品點解可以係香港賣甘貴
全因佢唔係玩具,但係美國可能同一個雞旦盒一樣只係一個包裝盒!
講開GLOCK....圖中呢張PAD其實係日本都只係賣百幾蚊港幣
如果香港有鋪賣?會賣幾錢?

附件

18-10-2016 10:47

回覆 36# 的帖子

好似Offtopic左, 加返個珍品盒先
呢個盒比其它師兄post的多了一個lock

其實都係盒一個,只係glock 迷用來補完一下, 我個glock 盒而家用來放彈匣, 支槍當然擺出來欣賞, 入咗盒咪成日見唔到佢

講真, 有時D珍品係美國出唔到口, 唔等於其他地方唔得, 可留意下其他國家網站, 但要注意下唔好犯咗香港法例

美國佬一定禁紅點/thermal 鏡出口, 但我就係唔信, Thermal Gen 3得美佬做到,
我突然諗, 如果vector optic 出thermal, 咁賣唔賣得

引用:
原帖由 dogjumpjump 於 18-10-2016 12:05 發表
我突然諗, 如果vector optic 出thermal, 咁賣唔賣得
Pulsar Quantum

引用:
原帖由 RCman 於 18-10-2016 10:47 發表

地產霸權影響日常生活就一定有
但呢類所謂珍品點解可以係香港賣甘貴
全因佢唔係玩具,但係美國可能同一個雞旦盒一樣只係一個包裝盒!
講開GLOCK....圖中呢張PAD其實係日本都只係賣百幾蚊港幣
如果香港有鋪賣? ...
地產霸權影響好多香港人半世,不知不覺為間豆潤咁細屋仔做咗地產商摇錢樹,有部份人還自覺良好合理??
所謂珍品點解可以係香港賣咁貴??? 最慘唔係珍品都賣咁貴! 係唔係都作大哂個價去賣,你加我又加,完全係悪性循環!
享受期待  珍惜擁有.

賣得貴大部分質量去返個產品到都OK,但玩具幾多唔係吹大個產品而賣貴D?
所以物以罕為貴, 有競爭先有進步

41 123
發新話題